sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäisvaunuilun kuvasaastetta

Vietimme pääsiäisen vaunulla ja voin sanoa että ilman olivat hieman kylmiä merenrannalla. Lola haettiin mukaan hieman kuntoilemaan. Viikonlopun päätapahtuma oli perjantaina, kun uusi vaunuilija Apaschi's I'm Your Prince tai tuttavammin Bemmi, 8 viikkoa, tuli tutustumaan vaunuelämään. Pentu oli ostettu tämän vaunututun tyttärelle (15v), mutta tutun mies oli omistajana, koska hän oli ainoa heistä joka oli koskaan koiraa omistanut.

Pentu oli erittäin sosiaalinen ja vieraita rakastava, mutta hieman herkkis muuten luonteeltaan. Ja hieman tuntui olevan "koirien kieli" hakusessa. Lola ja Lunakin pääsivät tutustumaan tähän uuteen tulokkaaseen. Lola ei ollut moksiskaan mikä ei tullut yllätyksenä, vanhempi neiti on sata varma pentujen kanssa. Lolan ongelma tosin on että se antaa pentujenkin pompottaa. Sen huomasi melko nopeaan Bemminkin kohdalla, nuori herra pyrki lyhyen tutustumisen jälkeen pomppaamaan Lolan selkään. Yllättävää kyllä, Lola pikkasen jopa näpäytti pentua tästä tökkäämällä pentua kuonolla. Mutta viesti ei kyllä mennyt Bemmille perille. 

Luna puolestaan oli oma ärtsy itsensä. Alkuhaistelu sujui hyvin, mitä nyt pientä murinaa kuului neidin suusta. Tässä kohti jo monet tapaamamme pennut ovat kellahtaneet selälleen ja/tai alkaneet mielistelemään Lunaa. Bemmi ei. Pentu ei tuntunut ymmärtävän murinaa ollenkaan vaan hyppäsi leikkisästi Lunaa vasten. Tästä punainen neiti ei tietysti pitänyt yhtään ja ärähti kunnolla. Bemmi lähti kiljuen karkuun, jolloin tuttu sitten sanoi tytölle että nosta pentu syliin ja lohduta. Tässä kohti sekä minä että systeri äkkiä kiellettiin että älkää vaan alkako lohduttamaan sitä ja pahentamaan tilannetta. Kun tilanteesta ei tehty sen isompaa haloota, unohti Bemmikin tapahtuneen kymmenessä minuutissa.

Lunahan on hetkessä eläjä ja ei enää minuutin jälkeen muistanut edes ärähtäneensä. Pentu oppi ainakin hetkellisesti kunnioittamaan vanhempaa koiraa eikä enää yrittänytkään hyppiä Lunan päälle (tosin Lolan selkään hyppiminen ei loppunut). Varovaisesti nuori herra haisteli turvallisen välimatkan päästä kun Luna meni ohi. 

Kävimme yhdessä pienen lenkin ja kolmikko kulki melko nätisti. Luna veti edellä pitkin puskia ja Bemmi jostain syystä oli paljon mieluummin Lunan kuin Lolan perässä. Pari kertaa mentyään liian lähelle Luna muistutti turvavälistä murinalla, jolloin herra siirtyi heti kauemmas. Sen jälkeen riitti jo Lunalta pelkä katse ja Bemmi tajusi väistää. :D Yksi aivopieru pojullekin kävi kun kesken lenkin piti taas kokeilla onnea ja lopputuloksena lähteä taas kiljuen karkuun - vaikka neiti ärähti paljon varovaisemmin kuin ensimmäisellä kerralla. 

Niin kauan kun Bemmi ei yrittänyt iholle niin Lunaa ei haitannut vaikka toinen kulki lähettyvillä. Vietimme aikaa grillillä missä nuori herra opetteli syömään nameja (Natures Menu), sekä näytettiin systerin kanssa hieman seisotusta kun kasvattaja vaati parissa näyttelyssä käymään.
Lolakin innostui jopa hieman leikkimään pennun kanssa. 

Tässä sitten kuvasaastetta uudesta tulokkaasta. Ja varoitan näitä kuvia riittää. :D 











































Bemmi lähti perjantaina takaisin kotiin, koska omistajat eivät viittineet ottaa pentua vaunuun (heillä ei ole omaa vaunua vaan majailevat isovanhempien vaunussa) koska Bemmi ei tietenkään ollut vielä sisäsiisti. Lauantai-sunnuntai sitten keskityimme enemmän lenkkeilyyn. Luna oli ihan täpinöissään kun pääsi juoksemaan ja tuoreita peuran jälkiä löytyi todella paljon. Ensimmäisestä lenkistä viisastuneena puin Lunalle seuraavilla kerroilla haalarin päälle, neiti nimittäin otti mukaansa melkein koko metsän ja kyllästyin irroittamaan oksia ja havunneulasia tuon turkista.




Muutama peura oli tuijottamassa.



Tää kuva kuvaa minusta näitä kahta todella hyvin, toinen pysyy tiellä ja toinen tieltä poissa.


Luna oli sitä mieltä että uintikelit alkoivat juuri nyt. Olisi vielä halunnut keppiä heitettävän, mutta siihen en vielä suostunut. :D 


















Meillä oli kerrossänky! :'D Luna on oppinut kotona että sohvan selkänojalla pystyy makaamaan ja päätti nyt makoilla niin vaunun puolet kapeammalla selkätyynyllä. 


Loppuun vielä hieman harvinaisempi kuvattava, Mette-konnakin odottelee jo kesää ja lämpimiä kelejä jotta pääsee ulkoilemaan. Nyt herra joutuu tyytymään aurinkopaikkoihin sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)