keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Nurmikkotreeniä

Ensimmäisen ykköstuloksen jälkeen ilmoitin Lunan 20.5. Hyvinkäällä pidettävään kokeeseen. Pohdin tätä melko pitkään, koska kokeessa on meille vieras tuomari. En edelleenkään voi olla varma meneekö Luna luoksepäästävyydessä katsomaan tuomaria vaiko ei. Päätin kummikin ottaa riskin ja ilmoittaa neidin kokeeseen. Jälkeenpäin kauhukseni tajusin että koe pidetään nurmikentällä. Koen hiekkakenttäkokeet turvallisiksi kun niissä ei yleensä Lunalla ole haisteluongelmaa. Jos kentällä on edes pieni tuppo nurmikkoa, kokee neiti tehtäväkseen haistella se tarkoin. Tämän takia olen vältellyt sekä nurmikkokokeita että hallikokeita.



Ollaan viimeksi kunnolla treenattu nurmella käydessämme Toko-luokan tokokurssin pari vuotta sitten. Joten koin parhaaksi pakata tavarat ja ajaa toisella puolella Keravaa olevalle isolle nurmialueelle. Systeri kulki Lunan kanssa himan kauempana, kun minä laitoin ruutua ja kiertotötsää paikoilleen.

Aloitettiin treenit ihan seuraamisella, jossa palkkasin tavallista tiheämpään ettei Luna kerkeisi edes ajattelemaan maan haistelua. Yllättäen neidillä ei ollut mitään aikeitakaan jäädä nuuskuttelemaan. En tiedä oliko minulla vain tarpeeksi hyvä palkka (kuivattua maksaa suoraan pakkasesta jäisenä) vai ollaanko me vain oikeasti päästy meidän haisteluongelman yli (*koputtaa puuta*).

Liikkeet, joissa meillä oli ongelmia oli ruutu, yllättäen merkinkierto ja hieman myös jäävien erottelussa (pääasiassa istumisessa). Luna jotenkin pisti liikkeet ihan leikiksi ja lähti juoksemaan aivan eri suuntaan vaikka minusta bongasi kohteen oikein. Nekin lähtivät kyllä lopulta sujumaan, mutta aika monta toistoa piti alkuun ottaa. Lopuksi pystyin lähettämään neidin merkinkierrosta suoraan ruutuun ilman ongelmia.

Pitää käydä vielä kertaalleen ennen koetta treenaamassa nurmella, pääasiassa nyt ruudun ja merkin bongausta.






Luna on myös käynyt hierojalla PetBrosilla nyt kahteen otteeseen. Neidin hierontaväli venähti liian pitkäksi muuton takia ja se sitten kostautui. Ensimmäisella hierontakerralla Luna oli kunnolla jumissa: voimakasta kireyttä löytyi molempien etujalkojen olkavarsissa, kainaloissa sekä molemmin puolin lapojen etupuolella ja heti lapojen takana. Selässä kireyttä oli rintarangan puolestavälistä rintarangan loppuun heti siinä rangan vieressä. Hieroja löysi kireyttä vasemman takajalan etu- ja sisäreidessä. Oikeassa takajalassa myös, mutta ei läheskään niin pahasti kuin vasemmalla.



Hieronta-aikojen välissä olen pitänyt Lunalla kauratyynyä. En tiedä auttoiko tämä vai aukesko Lunan jumit pelkästään hieronnan takia, mutta toisella kerralla selässä ei ollut enää kuin pienen pientä jumia kuten myös takajaloissa. Etujaloista oli vielä kuulemma sen verran kireänä että hieroja suositteli vielä kolmatta hieronta-aikaa parin viikon päähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)