maanantai 21. marraskuuta 2016

Avoluokan möllikoe

EDIT 22.11. Lisäsin vielä kouluttajan arvostelut.

Vuoden viimeisellä toko-tunnilla meillä oli möllikoe. Sinällään oli kiva nähdä missä vaiheessa avo-luokkaa me oikeasti mennään, vaikka tiesinkin ettei me ihan vielä kisavalmiita olla ja se tuli möllissäkin todettua. Hieman ongelmia itse möllikokeeseen tuotti minun sairaana olo. Minulla oli kurkku ollut kipeä viime viikon tiistaista ja torstaina se alkoi olla jo todella kipeä. Kolme yötä meni valvoessa kurkkukivun kanssa, kun ei särkylääkkeet tai Bafucinit auttanut ollenkaan. Perjantaina lähti lämpö nousemaan. Sunnuntaina piti sitten ottaa kunnon dropit ennen treenejä, kun halusin kumminkin viimeiselle tokotunnille. Siinä sitten kokeessa yskin ja ääni meinasi muutamaankin kertaan jäädä kurkkuun käskyjä sanoessani, joten ihmettelen että Luna ymmärsi edes sen verran mitä se ymmärsi.

Aloitimme möllikokeen seuraamisella. Lunan seuruu oli minusta ihan siedettävää, neiti kyllä jätätti pariin otteeseen, mutta aika hyvin palasi oikealle paikalleen ilman lisäkäskyjä. Yhdessä täyskäännöksessä lattialla ollut nami tosin vei neidin mukanaan ja jouduin kutsumaan sen uudestaan sivulle. Peruutusta emme tehneet, enkä syytä tiedä. Taisi kouluttaja unohtaa että se kuuluu jo avoimeen luokkaan.

Kouluttajan antama arvoselu; Ole itse ihan himpun rauhallisempi niin kokonaisuus näyttää harmonisemmalta. Ihana asenne kun häntä heiluu :) - 9

Oma mielipide: Taisi olla aika rento arvostelu, itse olisin antanut ehkä sen 7 meille kun videolta suoritusta katselin. :D

Jäävä seisominen. Neiti pysähtyi melko nopeaan ja pysyi paikallaan, kun siirryin sen taakse ja sieltä vierelle. Olen sitä naureskellut että Luna heiluttaa häntää siihen asti kunnes siirryn taakse, silloin heilutus loppuu. :D

Kouluttajan antama arvostelu: Tämä oli hieno - 10

Oma mielipide: Samaa mieltä

Luoksetulo oli hyvä. Luna jäi nätisti maahan ja tuli suht kovalla vauhdilla luokse. Miinuksena lopun pomppu.

Kouluttajan antama arvoselu; Törmäsi hieman innoissaan, muuten tosi hieno - 9

Oma mielipide
: Törmäys = pomppu, edelleenkin tämä on poiskitkennässä. Tämä on tosi hankala kyllä kitkeä pois, jos teen alkuun pari treeniä missä huomautan siitä hypystä, niin sen jälkeen Luna muistaa olla hyppäämättä luoksarissa. Sitten kun ollaan hetki tekemättä luoksareita, niin se hyppy palaa. Pitää nyt oikeasti ottaa ihan nollatoleranssi tämän hypyn kanssa, vaikka minusta minä en sitä ole hyväksynytkään hetkeen.

Jäävä istuminen ei sitten onnistunut vaan Luna jäi seisomaan vaikka minulla oli siinä aika selvä kroppa-apu mukana. Seisominen on neidistä se helpoin jääväliike, kun ei tarvitse kuin pysähtyä.

Kouluttajan antama arvoselu; Seisoi kyllä tosi hienosti. :) Vahvista asentojen käskyjä ja mieti miten ne sanot että ne erottuu varmasti aina toisistaan. - 0

Oma mielipide: Luna kyllä osaa ne erotella, mutta välillä vaan tulee näitä että se toistaa samaa mitä viimeksi tehtiin. Pitää ottaa pohdintaan, pitäisikö minun muuttaa tässä oleva istu-käsky joksikin muuksi.

Ruutu oli fiasko. Se oli liike mitä epäilin jo itsekin alkuun, joten ei tullut yllätyksenä ettei se oikein onnistunut. Yritin hieman innostaa Lunaa ja kyselin ”missä ruutu, missä ruutu”, ja neiti näyttikin bongaavan kauempana olevat ruututötsät. Kun sain luvan sanoa käskyn, lähetin Lunan ruutuun. Tyttö lähti ihan hyvin ja kerkesin jo ajattelemaan että liike voikin onnista, kun sitten huomasin Lunan ottavan kohteeksi lähimmän ruututötsän. Yritin käskeä neidin maahan heti kun sen tassut koski etunauhaan, mutta Luna oli nopeampi ja se kerkesi kiertämään tötsän ja meni sitten maahan juuri ruudun ulkopuolelle. Totesin vain että jaaha, ja käskystä palasin Lunan viereen ja toisesta käskystä pyysin sen istumaan.

Kouluttajan antama arvoselu; Harmillisesti kiersi kulmamerkin. Vahvista kahden kartion välistä, keskeltä ruudun perälle -juoksua paljon. Pienen koiran on haastavampi hahmottaa ruutu kentällä kuin isomman koiran.

Oma mielipide: Samaa mieltä että tätä pitää treenata ja paljon. Tajusin viime viikon keskiviikkona treenatessani jo että Luna ei ymmärrä ruutua näköjään ollenkaan. Sain Fb:n tokoryhmästä vinkin että vaihda ruudun paikkaa joka kerta, ja näin kuin aloin tekemään niin neitihän oli ihan pihalla. Se vaan yksinkertaisesti oppi sen paikan missä oli viimeksi saanut namin ja juoksi siihen paikalle tajuamatta ruutua ympärillään.

Kapulannoudossa ensimmäistä kertaa varmaan ikinä, Luna lähti kapulan perään luvatta. Se haki kapulan kyllä nätisti ja palautti sen mielestäni hyvin. Kyllä siinä hieman ihmettelin, koska neiti yleensä odottaa käskyä.

Kouluttajan antama arvoselu; Varasti, mutta kiva asenne ja vauhti! - 0

Oma mielipide: Minä en edelleenkään ymmärrä miten tuo tällä kertaa päätti lähteä suoraan perään. :D Tiedämpähän nyt näköjään vahvistaa sitä odotusta kun se kerran voi tuollaista tehdä.

Kaukokäskyt sujuivat siedettävästi. Tuplakäsky ensimmäiseen maahanmenoon. Kouluttajalle ehkä pieni huomautus siinä, että hän seisoi vain metrin Lunan takasivulla ja antaessaan minulle merkin näki Lunakin sivusilmällään. Tämän huomasi jo siitä että Luna vilkaisi kouluttajaa joka kerta kun tämä liikutti kättään. Vaihdot sujuivat viimeistä lukuun ottamatta hyvin, viimeisen maahanmenon Luna tosin hieman ennakoi (oli jo maassa kun minä olin kerennyt sanomaan vasta puolet käskystä).

Kouluttajan antama arvoselu; Oikein hyvät, hieman liikutti tassuja - 9

Oma mielipide: Ei tainnut kouluttaja huomata ennakointia tai sitten se oli niin mitätön ettei siihen reagoinut?

Estehypyssä ei ongelmaa.

Kouluttajan antama arvoselu; Ei moitteita! - 10

Oma mielipide: Samaa mieltä

Merkinkierto sujui muuten todella hyvin, mutta en tiedä hämääntyikö neiti jotenkin ruudussa kiertäessään, koska se pysähtyi hetki kierron jälkeen hieman epäilevänä. Mietin siinä että sanonko käskyn uudestaan, mutta tyydyin pienempään kroppa-apuun ja kallistin hieman päätäni, jolloin Luna palasi sivulle.

Kouluttajan antama arvoselu; Itsenäinen stoppi ja ylimääräinen kutsu - 8

Oma mielipide: Näinpä. 

Loppuun otimme paikallaolot. Luna ja vieressä oleva voi-luokkalainen istui ja kaksi alo-luokkalaista makasi. Luna pysyi istuessakin todella hyvin paikoillaan ja plussana neiti pitää minusta istuessa paremman kontaktin kuin maatessa. Hieman häiriötä toi vieressä oleva Onni-mitteli, joka yrittämällä yritti saada muita reagoimaan tuijottamalla. Luna hieman ihmetteli tätä tuijotusta ja varovasti vilkaisi takaisin, mutta ei onneksi reagoinut sen enempää.

Kouluttajan antama arvoselu; Täysin moitteeton, hyvä! 10

Oma mielipide: Ei lisättävää :)

Jos nyt huvikseen lasketaan nämä pisteet niin (pisteet2 on minusta lähempänä eli seuruusta hieman vähensin itse enemmän pisteitä) kokonaisvaikutusta kouluttaja ei arvostellut, mutta laitan siihen nyt 8 mikä on se suunnilleen mitä yleensä saadaan.

Liike                                  Pisteet                    Pisteet2
Paikalla istuminen                30                             30
Seuraaminen                        27                             21
Jäävä istuminen                    0                               0
Luoksetulo                           27                             27
Jäävä seisominen                30                             30
Merkinkierto                         24                             24
Noutaminen                          0                                0
Kauko-ohjaus                       27                             27
Estehyppy                           30                             30
Ruutu                                   0                                0
Kokonaisvaikutus                 16                             16
-------------------------------------------------------------------------
Yhteensä:                           211                           205

Eli tällä olisi tullut 3. tulos... Jos jotain positiivista tosta haluaa, niin luulen tuon noudon olleen joku ajatuskatkos Lunan päässä, että se tuskin tulee olemaan liike jota me nollataan (nyt kun tämän sanon nii ihan varmasti nollataan). Mutta jos sanotaan että meidän normaali nouto olisi ehkä 9 arvoinen, niin sitten nuo pisteet olisi jo 241, mikä on jo reilu 2. tulos. Ja kunhan saan joko jäävän istumisen ja ruudun paljon varmemmaksi tai edes niin että molemmat onnistuu sen verran että saadaan siitä tulos niin luulisi pisteiden riittävän siihen ykköstulokseen (eli yli 255pts,)

Kouluttaja totesi että sinällään ihan ehyt kokonaisuus, vaikka siellä oli ihan omituisia virheitä. Minustakin positiivista oli että Luna jaksoi loppuun asti, palkkasin sitä kyllä välillä, mutta hieman vaihdellen kahden-kolmen liikkeen välein.  Tuo ruutu on meillä ehkä se isoin ongelma, mutta onneksi en nyt ollut heti kokeeseen suunnitellut menevänikään, joten tässä on aikaa treenata… Kuhan ensin selviän tästä minun taudista. :D

Lopuksi hieman keskusteltiin jatkosta. Tämä kouluttaja totesi ettei hän pysty tai uskalla sitoutua kevätkaudella ohjaamaan tätä ryhmää, mutta hän on puhunut Koirakeitaan kanssa muista vaihtoehdoista (jos olisi kerran kuukaudessa ohjaamassa tai jtsp). Odotan nyt mitä Koirakeidas lopulta ilmoittaa, että jatkuuko meillä kurssi jonkun kolmannen kouluttajan kanssa vai miten. Jos ei jatku niin joudun (taas) etsimään meille ensikaudeksi jotain koulutuspaikkaa.

Loppuun video möllistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)