Kirjoittaja


Olen 1992 syntynyt keravalainen koiraharrastaja. Asustelen isossa rivitalokaksiossa pikkusisareni kanssa.
Työskentelen koiraharrastuksen ohella (täyspäiväisesti) farmaseuttina.

Minulle voi laittaa sähköpostiviestiä osoitteeseen susannalehto(at)saunalahti.fi, jos blogiin kommentointi ei kiinnosta.

Blogin kuvat olen ottanut Nikon D5200 18-105 objektiivilla tai Lumia 950 puhelimella. Osa kuvista otettu myös systerin Samsung Galaxy S6:lla.

Cockerspanieleita meillä on ollut suvussa mummista lähtien. Mummi hankki äidin lapsuusaikana ensimmäiset cockerspanielit perheeseen. Kun itse olin pieni, meillä oli poikkeuksellisesti irlanninsetteri Jenni, joka nyt on melkolailla cockerspanieli isossa koossa. Jennin jälkeen äiti ei hankkinut enää koiraa, mutta tädillä sen sijaan oli cockerspanieleita (yksi kerrallaan, mutta peräkkäin ollut useampia).

Kun ikää tuli enemmän alkoi oman koiran toivominen, mutta nuoren iän takia ei hankkiminen ollut mahdollista, eikä äiti suostunut uutta koiraa ottamaan. Tällöin tuli tädin cockereita hoidettua enemmän ja rotu tuli sitä kautta tutuksi. Hoitokoirat varmistivat sen, että kun olisin tarpeeksi vanha - tai pikemminkin kykenevä koiran ostamaan ja sen kulut hoitamaan - hankkisin oman koiran.

Tämä tilanne tuli ajankohtaiseksi, kun valmistuin Helsingin Yliopistosta farmaseutiksi vuonna 2014 ja työpaikka (vaikkakin silloin osa-aikainen) varmistui. Myönnettävä on, että aloin jo edeltävänä syksynä tutkimaan suunnitteilla olevia pentueita, jotta löytäisin itselleni ja ajankohtaan sopivan. Ja minä välttämättä halusin punaisen cockerspanieli nartun, joten tietysti katselin kenneleitä mihin oli punaista pentuetta suunnitteilla.

Soiteltua tuli monellekin kasvattajalle ja pentukin alustavasti varattua. Ensimmäinen varaus tosin peruuntui, kun syntyneellä nartulla oli häntämutka. Kasvattaja kyllä tarjosi pentua halvemmalla hinnalla, mutta pohdin että häntämutka saattaa haitata harrastusta jos vikaa löytyisi myöhemmin myös selästä. Eikä häntämutkallisen koiran kanssa saanut osallistua virallisiin näyttelyihin. Vaikka pääasiassa olin hankkimassa vain harrastuskoiraa, en ollut satavarma ettenkö koskaan haluaisi virallisissa näyttelyissä käydä, joten koin turvalliseksi jättää tämän pennun ottamatta.

Siitä sitten parinpäivän päästä pikkusisko huomasi Isbahanin kenneliin syntyneen pentuja, joista vielä pentuvälityksen mukaan oli narttupentu vapaana. Eikun soittoa kasvattajalle ja pentu tuli varattua. Siitä sitten 7 viikkoa eteenpäin ja Luna haettiin kotiin.

Harrastukset

Koiraharrastuksista tällä hetkellä päällimäisenä ovat toko, agility ja näyttelyt/mätsärit. Olen kyllä kaikki ruokainen koiraharrastusten suhteen ja haluaisinkin kokeilla mahdollisimman useaa lajia tulevaisuudessa, mutta luulen että pääpaino on edellä mainituilla lajeilla.


Tulevaisuuden suunnitelmat

Tulevaisuudessa on tarkoitus hankkia toinen cockerspanieli Lunan ohelle, kunhan tämä neiti ensin kunnolla aikuistuu. Eli aikaisintaan parin-kolmen vuoden päästä (ehkä noin v.2018?). Kiinnostusta on myös herännyt cockerspanieleiden kasvatusta kohtaan, mutta Luna ei siihen luonteeltaan todellakaan sovi joten se ajatus saa jäädä päähän hautomaan. Katsoo sitten olisiko toisessa koirassa mahdollisesti piirteitä, jotka jalostukseen sopii ja joita haluaisi periyttää eteenpäin.


Nämä kurssit olen käynyt:
- Eläinten kesäiset vaarat (sis. punkit,madot,haavat, kyyn puremat, ampiasen pistot) 2016
- Lemmikkien hammashuolto 2015
- Lemmikkien nivelrikko 2015
- Eläinpotilas apteekissa (sis. ulko- ja sisäloishäädöt, kivun hoito ja ruoansulatusongelmat) 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti