lauantai 12. maaliskuuta 2022

Maaritin valmennuksessa

Taas oli aika Maaritin valmennuksen. Suunnittelin Geishan kanssa näyttäväni meidän kapulan tilannetta sekä seuraamista.


Alotimme seuraamisesta. Näytin alkuun millaista se meillä tällä hetkellä on. Geishan suoritus oli aika meidän tasoinen, se oli aika pomppivaa, ja välillä irrottiin hieman kauemmas. Mutta kyllä se jotenkuten näytti seuraamiselta.

Maarit totesi, että Geishan seuraaminen on hyvän näköistä, mutta seuraamispaikka on valunut liian eteen. Olin tämän itse huomannut perusasennoissa, että neiti jää liian eteen, mitä se ei alkuun tehnyt. Tähän kuulemma on muutama syy. Yksi oli se että Geisha on bordecollie, niille kuulemma tuppaa helposti seuruu keulia. Toinen oli minun tapa pitää ylimääräisiä nameja oikeassa kädessä ja sitä kättä vatsanpäällä (josta saan nopeasti lisää nameja). Koska palkka on minun edessä, pyrkii neitikin eteenpäin. Ja tähän liittyen kolmantena kohtana, palkkaan Geishaa liian eteen.

Käskyksi tuli palata sen verran treeneissä taaksepäin, että palautetaan Geishalle oikea seuraamispaikka takaisin. Tämä tehdään ihan palkkaamalla aina housun sauman kohdalle, eikä koskaan siitä eteenpäin. Ja Maarit suositteli aloittamaan taas todella tiheällä palkkaamisella ja kun paikka alkaa taas pysyä niin ihan sekunnin-kaksi taukoja palkkauksessa. Ja käskyksi tuli seurauttaa nyt vain suoria pätkiä.Seuraavaksi katsottiin meidän kapulaa. Geisha ei edelleenkään suostu pitelemään sitä, jos annan sen suoraan suuhun. Mutta neiti nostaa sen kapulan maasta jo paljon paremmin ja voi tuoda sen minulle käteen. Edelleen siinä on selvästi näkyvissä se, että Geisha oikein välitä kannella sitä kapulaa (eli se useasti saattaa tippua kertaalleen matkalla minulle), mutta kyllä se kapula kuitenkin palautuu minulle. Kokeilimme myös heittämällä kapulan kaummas, mutta kuten itse osasin arvata, Geisha lähti vauhdilla kohti kapulaa, mutta kuten leluilla jätti sen sitten sinne. Kyllä sekin kapula sitten haettiin kun näin pariin kertaan pyysin. Mutta Maarit käski jatkamaan tätä lyhyemmältä matkalta noutoa, jotta se saadaan kunnolla vahvaksi.

Tässä vaiheessa meidän aika oli jo käytetty, mutta seuraavaa koirakkoa ei näkynyt joten jatkoimme treenaamista. Aloimme harjoittelemaan targettia. Geishalle oli tuttua kyllä eteutassutargetti, mutta nyt lähdettiin siihen hieman eri ajatuksella. Eli tarkoitus olisi saada opetettua niin että Geisha vähän niin kuin hyppäisi etutassuillaan targetille.

Koska lainasin Maaritin targettia, otimme alkuun muutamia toistoja ihan sillä että neiti vei tassut targetille. Sitten lähdimme vetämään targettia poispäin, jotta Geisha lähtisi perään. Heti kun tassut osuivat liikkuvalle targetille, tuli palkka. Tätä teimme hetken aikaa, kunnes kokeilimme vielä niin, että laitoin lelun targetin alle ja kun neiti osui targetille, lähti lelu liikkeelle. Tästähän Geisha innostui, tosin ensimmäinen kerta meni minun takia pieleen, koska erehdyin tottumuksesta sanomaan namipalkkasanan enkä lelua.

Viimeiseksi kerettiin ottamaan vielä kaukokäskyjä. Näytin ensin miten olen alkanut opettamaan namilla ohjaamalla kaikkia variaatioita (oikeastaan seiso-istu on jäänyt vähän vähemmälle). Tähänkin Maarit halusi, että saataisiin ns. hyppivät vaihdot. Eli Geisha hypähtäisi istumasta maahan ja maasta istumaan. Tai istumasta seisomaan. Eikä laskeutuisi rauhallisesti, kuten se tekee nyt namien kanssa.

Aloitimme tämän I-S treenin ottamalla käyttöön korokkeen. Tarkoitus oli, että Geisha istumasta hypähtäisi seisomaan etutassuilla korokkeen päälle. Yritin monta kertaa innostaa neitiä hypähtämään korokkeelle, mutta pikkuG tarjosi vahvasti rauhallista nousemista. Samalla tavalla ajatus oli, että korokkeelta pitäisi hypähtäen laskeutua, mutta pentu oli edelleen eri mieltä asiasta. Joten Maarit totesi, että harjoitellaan erikseen pelkkää sellaista hyppyä. Ohjasin siis Geishan korokkeelle ja ensin yritettiin saada käsikosketuksella neitiä hypähtämään vähän ylöspäin. Geisha kyllä kosketti kättä, mutta siinä vaiheessa kun käsi siirtyi niin ylös ettei siihen enää ylttänyt, niin neidistä tehtävä oli ihan tyhmä. Joten vaihdoimme namin tavoitteluun ja johan neiti alkoi hypähtämään. Saimme monta hyvää hypähdystä, mutta pikkuneiti ei osannut sitä vielä yhdistää korokkeelle nousuun, kun sitä kokeilimme.

Siirryimme sitten I-M treeniin. Sain Geishan hypähtämään hienosti maahan heti, mutta maasta istumaan olikin sitten taas hankala. Tähän sain ohjeen, että otan molempiin käsiin nameja, toisen käden pidän alhaalla siinä kohti missä Geisha olisi maaten ja toisen käden ylhäällä, mistä Geisha saisi sen istuen. Ja ajatus olisi, että neiti saisi vuorotellen aina toisesta kädestä namin. Tämä toki vaati hieman alkutreeniä, jotta Geisha tajusi, että namin tosissaan saa vain vaihtamalla tavoiteltavaa kättä. Mutta yllättävän nopeasti treeni alkoi sujumaan. Eihän se vielä ollut sellaista kun lopputulema piti olla, mutta alkoi siellä näkyä napakampaa nousemista.

Maaritilla oli joku neuvo vielä S-M vaihtoon, mutta nyt täytyy myöntää että tällä kertaa valmennuksessa tuli niin paljon asiaa, että minulle ei ole tästä enää mitään mielikuvaa. Muuta kuin että siitä puhuttiin. Pitää 

 40 minuutin treenaamisen jälkeen, saapui lopulta seuraava koirakko paikalle ja meidän treenimme päättyi. 

Crufts koiratanssiyleisö
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)