perjantai 30. joulukuuta 2022

Tavoitekatsaus

Tavoitteet 2022

Luna

Luulen että en laita Lunalle enää harrastusrintamalle tavoitteita. Treenaamme kyllä edelleen tokoa tähtäimessä se EVL-luokan koe, mutta tässä alkaa näitä merkkejä olla sen verran että pahoin pelkään, ettemme kerkeä kokeessa käymään. Mutta edetään päivä kerrallaan.

-

Tässä kävi hieman kuten olin ajatellut, Luna sai Neurontin -kipulääkityksen huhtikuussa käytyämme vuosikontrollissa. Mitään akuutteja kipuja snaapelilla ei ole, mutta lauman veteraanilla alkoi olla hieman vaikeuksia mm. hyppäämisten kanssa. Lunalle ei ole tarvinnut antaa tulehduskipulääkettä. Tämä vuosi pärjättiin myös minimaalisilla eläinlääkärikäynneillä, koska perinteeksi tullutta suolistotulehdusta ei tullutkaan tänä keväänä. Eli kävimme oikeastaan Cartrophen-kuurit hakemassa.Geisha

Yleiset

Rohkeutta lisää, Geisha kun tuppaa hieman arastelemaan asioita. Heti kun rokotukset on kunnossa, lähdemme kiertämään mätsäreitä ja kisoja, jälkimmäisessä yleisönä, jotta neiti tottuu kunnon hälinään ympärillään.

-

Rohkeutta on kyllä tullut tässä vuoden sisällä lisää, eikä nyt voi sanoa Geishan oikean pelkäävän mitään. Eikä Geishaa hälinäkään häiritse.

Yleisiin asioihin voinee laittaa myös terveystarkit, joissa käytiin syyskuussa. Geishalla tulokset olivat priimaa.

Harrastukset

Aloitetaan tokon ja rally-tokon ohjatut treenit, kunhan perusasiat alkavat olla kunnossa. Voisi sitä pohtia loppuvuodelle jotain mahdollisia möllikisojakin, riippuen miten lähtee asiat sujumaan.

-

Möllikisoihin ei päästy, mutta treenattu ollaan. Pääasiassa aika on mennyt rally-tokon parissa, mutta itsenäisesti ollaan tehty jonkun verran myös tokoa. Rallyssa Geisha osaa suurimman osan kylteistä jopa mestariluokassa, mutta meillä on enemmän ongelmia vireenhallinnan ja siihen liittyvän hyppimisen sekä palkattomuuden ja siihen liittyvän passivoitumisen kanssa. Näitä pitää nyt vaan treenata vielä enemmän, mutta emme ole ehkä niin kisavalmiita, kuin tässä vaiheessa olisin halunnut.

Hieman olen myös miettinyt, että olisiko sittenkin parempi aloittaa kisaaminen tokon puolelta, koska siinä on selkeästi aina yksi tehtävä, jonka jälkeen saisi sosiaalisesti palkata. Rallyssa Geishalla meinaa kiehahtaa yli, mitä useamman tehtävän joutuu tekemään ja mitä pidemmälle edetään tulee sitten se passivoituminen. Enkä oikein voi sosiaalista palkkaa käyttää välissä, koska siitä sitten taas kiihdytään melkoisesti.

Näyttelyt

Virallisissa näyttelyissäkin pitää käydä kokeilemassa, jos näyttää menevän hyvin voisi sitä pohtia ensivuonna tulevan junnuvaliotittelin yrittämistä.

Näyttelyissä tuli käytyä, mutta Geisha kehittyi melko hitaasti junnuluokkaan. Ensimmäisissä näyttelyissä se oli liian puikelo ja meillä oli myös hieman ongelmia liikkumisen kanssa, kun neiti oli tyyliä ferrari. Geisha sai kyllä yhden junnu-Sertin ja yhden tavallisen Sertin, mutta kyllä keskiarvo tuloksissa on reilusti EH:n puolella. Positiivista oli huomata, että suurin osa tuomareista ei noteerannut hammaspuutoksia ja ne jotka huomasi, eivät siitä rokottaneet. 

Patukat ovat syntyneet siinä mielessä hieman huonoon aikaan, että heidän junnuluokka osui ajankohtaan, jossa näyttelyitä ei ollut niin paljoa. Olisi tässä toki mahdollisuudet vielä jos jaksaisi Lahden lisäksi Tornioon asti ajella, mutta siihen laitan oman rajani. Joten junnuvaliotittelille saa nyt heittää hyvästit. Metsästetään sitten myöhemmin niitä tavallisia Sertejä.

Vuosi 2023

Luna

Lunan ainoa tavoite on pysytellä terveenä.

Geisha

Yleiset

Geishalla on lenkeillä kiihtymisongelmaa, jota tässä on nyt yritelty koulutella pois. Neiti kiihtyy nollasta sataan todella helposti, ja kiihtyessään esiintyykin sitten ongelmakäytöstä, kuten vetämistä ja jahtaamista. Ollaan käyty Control Unleashed-luennoilla ja Lystitassun Paimenkoirakurssilla. Mutta edelleen, jos Geisha kiihtyy niin itsehillintä lentää ikkunasta ulos salamana.

Harrastukset

Yritetään nyt lähteä ensi vuonna sinne kisoihin. Alkuperäinen ajatus oli, että tähtäisin vuoden tulokas-kisoihin, mutta tähän suunnitelmaan olin kuvitellut, että olisimme kisavalmiita vuoden vaihteessa. Joten en laita tavoitetta nyt ihan niin ylös, aloitetaan siitä, että käydään jotain kisaa kokeilemassa.

Näyttelyissäkin ehkä käydään, jos osuu jotain lähettyville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)