lauantai 14. tammikuuta 2023

Uuden vuoden rally-treenit

Ilmoitin Geishan Viitasen Sirken pitämälle rally-tokon Alo-Avo ratakurssille. Olen Lunan kanssa ollut Sirken opeissa muutamaan kertaan, ja häneltä on yleensä tullut ihan hyviä ohjeita meidän ongelmiin. Emme niinkään tarvitse kylttien kanssa apuja, mutta siinä kuinka saamme koottua koko radan kestävän kisasuorituksen. Geishalla kun palkattomuus tuo joko kiihtymistä tai sitten passiivisuutta. Plus, neidin seuraaminen on edelleen melko hyppivää. 

Ensimmäisenä Sirke käski tehdä palkkaamisen aina luopumisen kautta. Jos kerran palkka kiihdyttää ja aiheuttaa hyppimistä, niin siitä pitää luopua. Toisena, pitäessäni palkkaa kädessä ja sanoessani palkkasanan, minun on yritettävä pitää käsi paikoillaan. Eli tarkoitus on, että Geisha ottaa palkan kädestä eikä niin että minä syötän namin suuhun. Sirke sanoi että Geisha tällä hetkellä reagoi enemmän käteni liikkeeseen, kun suulliseen palkkasanaan. Tämä saa kontaktin katoamaan, kun neiti vilkuilee milloin käsi alkaa liikkumaan.

Kolmantena sain ohjeeksi antaa välillä useamman herkun palkkioksi kuin vaan sen yhden. Geishalla on jäänyt hieman tavaksi se, että se namin saatuaan lopettaa tekemisen. Maahanmenossa tämän näkee parhaiten. Geisha menee maahan ja pysyy siinä siihen asti, että saa namin. Mutta sen jälkeen ponkaisee aina ylös, vaikka pyytäisi pysymään maassa. Sirke totesi, että vastaavaa näkyi muissakin palkkauksissa, lähes joka kerta, kun neiti oli namin saanut alkoi se katsella ympärilleen, ennemmin kuin keskittyi töihin. Eli palkkaamiseen vaihtelua, kun koira ei tiedä odottaako se yhtä vai mahdollisesti kolmea peräkkäistä namia, jää se todennäköisesti odottamaan sen ensimmäisen namin jälkeen.

Hieman ylempään liittyen, sain myös neuvon, jonka sain vuosia sitten Lunankin kanssa. Eli pyydetään koira johonkin tiettyyn asentoon ja aletaan yksitellen laittamaan palkkanameja koiran eteen. Koira luopuu ja odottaa ja mitä kauemmin se odottaa, sitä isomman palkan se saa lopussa. Toki jos taas koira poistuu asennosta, palkka poistuu.


Seuran omissa treeneissä sitten Heini oli tehnyt meille erotteluradan. Erottelu ei itsessään ollut pikkuGeelle ongelma, yhdessäkään kyltissä ei itsessään ollut ongelmaa ja pikkuneiti erotteli ne hyvin. Mutta jos tämä olisi ollut kisarata, olisimme varmaan ottaneet –500 pistettä, koska Geisha hyppi aivan koko ajan. Ei auttanut namista luopumistreenit, vaikka yritin tehdä sen vielä aivan samalla tavalla kuin aikaisemmin.


Heini käski yrittää alkaa luopumaan kädessä olevasta namista. Yleensä vaan, kun nami poistetaan, niin minulla koirat lopettaa tekemisen. Eikä se pakosti liity koiraan mitenkään, vaan jokin minussa muuttuu, mihin sitten koira reagoi. Tämä on käynyt niin Lunan kuin Geishan kanssa.

Geishalla väittäisin, että kylttitehtävät itsessään kiihdyttää, mikä sitten lisää hyppimistä. Koska jos teen seuraamisen toko-tyylillä, neidillä pysyy tassut maassa. Mutta jatketaan treeniä ja yritetään keksiä miten päästä pomppimisesta eroon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)