sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Päivitystä

 Laitetaanpa tännekin nyt pikaiset päivitykset, että elossa ollaan.

Ollaan tänä vuonna käyty kahdessa näyttelyssä. Ensimmäinen oli Helsingin Royal Canin Show, jossa tuomaroimassa oli Kinsey Richard. Bordercollieita 35kpl. Mukana oli useampi Magical Joyn sekä pari Tiwiansin bortsua.

Hieman siinä alkuun jännitti, kun urosten arvosteluja seuraili ja lähes jokaisella puhuttiin hampaista, mutta kun uros, jolta tiedettiin puuttuvan useampi P-hammas sai kommentiksi täyden purukaluston, huoli katosi sen sileän tien.

Loppupeleissä meidän porukka nappasi melkoisen potin:

Magical Joy Ain't She Fabulous "Geisha" - NUO-ERI, NUK1, SA, PN4, Vara-Sert

"A bit small in size but very well made with excellent framework. Strong head, good shape and dentition. Strong neck. Firm topline. Very good coat conditioning. Very precise on the move"

Magical Joy Ain't She Awesome "Kismet" - NUO-ERI, NUK2, SA

"Very good type. Strong head without being too heavy. Correct mouth, strong jaws. Dark eye. Good length of neck into very good shoulders. Deep ribcage. Good spring of rib. Firm topline. Very well-muscled. Good coat conditioning. Very precise on the move."

Viva La Tia Revolution "Lara" - VAL-ERI (CH-EXC)

"Not the biggest in size, but very well balanced. Good head shape and size. Dark eyes. Full, clean dentition. Moderate length of neck into good shoulder and hind angulations. In between coats. Steady and clean on the move."


Sekä muun porukan tulokset:

Magical Joy Quickflash Of Hope "Covu" - Avo-Eri, Avk3, SA

Magical Joy Quick Ibizoraya "Sina" - Avo-Eri, Avk1, SA, Pn2, SERT, Vara-Cacib

Magical Joy Quicksilver's Dream "Sofie"- Vet-Eri, Vek1, SA, Vet-Vsp, Vet-Sert, Cacib-V

Tiwian's Take A Chance On Me "Mortti"-Avo-Eri, Avk2, SA, SERT

Tiwian's Foxtrot Footsteps "Haiku" - Avo-EH, Avk4

Lisäksi osallistuttiin kasvattajaluokkaan (ryhmässä Geisha, Kismet, Sina ja Covu) ja MJ oli Rop-kasvattaja (1/3)

"The most typey of the three groups. All have excellent movement with correct low head carriage. The three females are very similar in head and build. All have good coats."


Toinen näyttely oli Espoon Eukanuba Summer Show, jossa tuomarina oli Antti Nieminen.

Bordercollieita ei tässä näyttelyssä ollut kuin 15, mikä hieman jännitti, että oliko syy koirakadossa tuomarissa, päättäjäisviikonlopussa vai olivatko kaikki lähteneet Viroon.

No, näin jälkeenpäin sanottuna tuomarissa ei ollut valittamista, eli eiköhän syy katoon ollut jossain muualla.

Yllättäen meidän porukka kävi jälleen hieman tyhjentämässä pöytää.

Magical Joy Quick Ibizoraya "Sina" - Avo ERI1, SA, PN1, VSP

Magical Joy Ain't She Fabulous "Geisha" - Nuo ERI1, SA, PN2, SERT!

Viva La Tia Revolution "Lara" - Val ERI1, SA, PN3

Tiwians's Rw Maid Marian "Tiitu" - Vet ERI1, SA, PN4, Vet-Rop, Vet-Sert, Vara-Sert

sekä

Magical Joy Ain't She Awesome "Kismet" - Nuo ERI2


Arvostelut:

Geisha:

"20kk, keskikokoinen, oikea tyyppinen. Riittävä luuston vahvuus ja rungon tilavuus. Sopivasti kulmautunut. Hyvä eturinta ja selkälinja. Liikkuu erinomaisella rodunomaisella askeleella. Käyttää hyvin häntää, Hyvä turkki."

Kismet:

"20kk. Oikea tyyppinen, aavistuksen kevyt, korkea, hyvin kulmautunut, tosin hieman ahtaat kyynerpäät. Hyvä eturinta. Liikkuu rodunomaisella askeleella ja käyttää hyvin häntää. Kaunis nartun pää, jossa oikeat linjat. Hyvä turkki."

Lara:

"6 vuotta. Erinomainen tyyppi. Hyvän kokoinen, sopiva luuston vahvuus ja rungon tilavuus. Hyvin kulmautunut. Hyvä selkälinja ja eturinta. Liikkuu rodunomaisella askeleella. Liikkeessä häntä voimakkaasti koukussa. Feminiini keskivahva pää, jossa hyvät mittasuhteet ja linjat. Erinomainen turkki."

Eli meidän porukalle tuli kaikki PN-sijoitukset. Täten Geishalla on nyt molemmat alle 2-vuotiaan Sertit kasassa, eli seuraavat kunnon Sertin metsästykset menevät syksyyn. Katsotaan jos nyt joku kiva näyttely osuu tähän väliin ennen synttäreitä, niin voihan sitä mennä mukaan vaikka ei Geisha sieltä oikein enää mitään saa.

Geishan kanssa käytiin myös Porvoossa kokeilemassa miltä rally-tokon möllikisat tuntuvat. Osallistuttiin ihan mölliluokkaan, jossa sai palkata ja otettiin kaksi suoritusta radalla. Teknisesti, neidillä ei ollut mitään ongelmia kylttien kanssa, mitä nyt istu-maahan-kierrä koiranympäri kyltillä ei G oikein halunnut pysyä maassa ja se uusittiin molemmilla kierroksilla. Mutta ongelma on neidin viretila ja se, että kiihtyessään se alkaa napsimaan minun housuja. Ei huvita lähteä virallisiin ottamaan montaa miinuspistettä napsimisesta, joten yritetään saada vielä tämä napsimisasia karsittua ja sitten voidaan lähteä kokeilemaan niitä virallisia.Mutta siis mölliradalla tuomaroimassa oli Hanna Salovuori ja pisteitä Geisha sai ensimmäiseltä radalta 97p ja toiselta 95p. Olimme näillä pisteillä kisan 2.

Kävimme Elli Kinnusen koulutuksessa hakemassa napsimiseen neuvoja ja nyt aletaan testaamaan lähteekö tilanne helpottamaan. Alla olevat kuvat on ottanut Haavisto Anni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)