keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Iltauinti Sportti Hurtassa

E. oli kysellyt systeriltä, lähtisikö se ja Luna hänen ja Vanillan kanssa koiria uittamaan Helsingin Sportti Hurttaan. Kysyin että onnistuuko valita sen verran myöhäinen uintivuoro että minä pääsisin töiden jälkeen vielä mukaan. Onneksi siellä oli vapaata ja uintivuoro varattiin kello kahdeksaksi. Minä pääsin seitsemältä töistä, joten ajoin äkkiä kotiin, vaihdoin vaatteet ja lähdettiin heti ajamaan Helsinkiä kohti.

E.  odottelikin jo Vanillan kanssa Sportti Hurtan pihalla, kun saavuimme vajaata 10 minuuttia ennen meidän uintiajan alkua. He olivat kuulemma joutuneet tulemaan kolmella eri bussilla paikanpäälle vaikka asuivat Viikissä, mikä ei ollut kuin vajaan 15 minuutin ajomatkan päässä.
Menimme siitä yhdessä sisälle ja maksoimme uintivuoromme heti alkuun. Sportti Hurtta halli oli melko pieni, alhaalla oli pieni treenikenttä sekä suihku ja kuivauskopit. Suihkun vierestä lähti ylätasolle portaan ja siellä oli 8x4m iso allas.

Hinta oli muistaakseni 15e per koira, joka tällä kertaa meni systerin lompakosta. Luna oli innoissaan että mihin me ollaan tultu tasan siihen asti kunnes vein sen suihkukoppiin. :D Vaikka suihku oli ihan erilainen kuin kotona, niin kyllä tuo tyttö sen suihkuksi tunnista ja siinä vaiheessa lähti vetämään poispäin. Koiraa ei onneksi tarvinnut saippualla pestä, joten kastelin neidin vaan kunnolla läpikotaisin.

Kun E. alkoi kastella Vanillaa, vein Lunan jo ylätasolle uima-altaalle. Neiti ei oikein innostunut uintiajatuksesta heti suihkun jälkeen. Vaikka Luna tykkää uida, se jotenkin yhdistää altaan kylpemiseen jos sitä edeltää karvojen pesu. Kun Vanilla tuli myös altaalle, laitettiin koira uimaan. Allas oli sinällään todella järkevästi tehty, siinä oli liukumaton matto matalalla reunalla ja siihen sai omistajatkin mennä paljain jaloin. Luna kyllä nopeasti tajusi ettei se nyt tainnutkaan olla kyse isosta kylpyammeesta ja suostui uiskentelemaan lelun perässä. Ei se siitä ihan täysin sydämin nauttinut kuten kesällä vaunulla uidessaan, mutta kyllä se melkein koko 30 minuutin uintiajan jaksoi hakea altaan toiseen päähän heitettyä lelua. Varsinkin kun siitä sai nakin palkaksi.


Vanilla oli sitten hieman hankalampi tapaus. Nuorella bordercolliella oli kyllä innostusta hakea veteen heitetty lelu, mutta se ei tainnut yksinkertaisesti uskaltaa. Vaikka lelu heitettiin aivan eteen, joutui isompaa neitiä houkuttelemaan jotta se suostui menemään askeleenkin eteenpäin altaassa. Hetken houkuttelun jälkeen se puolivahingossa pulahti kokonaan altaaseen ja roiski sitten vettä kunnolla yrittäessään alkuun nousta altaan korkealta reunalta pois. Systeri siinä vaiheessa totesi että Vanillalle kannattaa ehkä laittaa pelastusliivit päälle.Nuori borderi myös muutamaan otteeseen näytti pohtivan kehtaisiko se viedä Lunan tuoman lelun, kun tämä pääsi tarpeeksi matalalle. Onneksi Vanilla sen verran arvosti hieman vanhempaa Lunaa ettei lähtenyt toisen suusta viemään lelua, Luna nimittäin olisi voinut siinä vaiheessa hieman ärähtää.

Hiljalleen isompi neiti uskaltautui pidemmälle ja pidemmälle altaaseen lelun perässä ja lopussa Vanilla ui ehkä metrin eteenpäin ja toisen metrin takaisin. Hieman tytöllä oli pakokauhuinen ilme kun tassut eivät enää ylettäneetkään pohjaan, mutta siitä huolimatta se liukui lelun perässä uudestaan uimaan. Hieman taisi uiminen jännittää, koska aivan viimeisellä viidellä minuutilla Vanilla sitten oksensikin päivällä syömänsä nappulat altaaseen. Systeri ja E. yrittivät noukkia nappuloita pois, mutta ne olivat kumminkin hieman jo pehmentyneet vatsassa ja veteen joutuessaan osa hajosi ihan muruksi. Minä pidin koiria pois altaasta ja yritin myös katsoa ettei Luna mennyt syömään altaan reunalle nostettuja nappuloita. Kaikkia ei kumminkaan saatu kerättyä. Taisi siinä kaikilla meillä olla mielessä että mitäköhän nyt, sivuilla oli huomautus että ison vahingon sattuessa sakkomaksu on 250€, sisältäen korvauksen peruuntuneista vuoroista, shokkikloorauksen kemikaaleista sekä ylimääräisistä työtunneista. Lasketaanko koiran oksentaminen altaaseen isoksi vahingoksi. 
Pakkasimme tavarat kasaan ja veimme koirat pesulle. Sillä välin kun minä pesin Lunaa shampoolla, kävi E. sanomassa pukluvahingosta infotiskille. Onneksi meillä oli päivän viimeinen uintivuoro, joten kuulemma tämä ei haitannut. He muutenkin joutuvat putsaamaan altaan.


Se oli kyllä iso helpotus, koska hetken jo kerkesin epäilemään että meille rapsahtaa 250 euron lasku.

Kävimme uinnin jälkeen heittämässä E:n ja Vanillan kotiinsa ja siitä suuntasimme takaisin Keravalle. Olimme kotona puoli kymmenen jälkeen ja voin sanoa että Luna nukkui tyytyväisenä peiton alla loppuillan.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)