keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Vuosirokotus

Tänään oli Lunalla eläinlääkäri käynti, kun rokotukset piti käydä uusimassa.  Eläinlääkäri oli eri kuin yleensä, koska omalääkäri olisi tullut vasta iltapäivällä töihin ja itse halusin hoitaa rokotukset pois jo aamusta. 

Kuvauksellinen asento

Lunalla ei ole tähän mennessä ollut ongelmaa mennä eläinlääkäriin sisälle vaikkakaan itse toimenpidehuoneesta se ei välitä. Sisään tullessa ja ilmoittautuessa käveltiin ensimmäisenä vaa’alle. Siinä tulikin pieni järkytys kun huomattiin että tyttö oli lihonut kokonaisen kilon! Maaliskuun alussa, kun kävimme lonkkatutkimuksissa, Lunan paino oli 10,4kg ja nyt vaaka näytti 11.5kg. Olin kyllä jo hetken katsellut että tyttö näyttää hieman tavallista pyöreämmältä, mutta vaaka nyt todisti sen että painoa on jonkin verran tullut. Yksi syy varmaan on nyt juoksut, Luna syö hieman paremmalla ruokahalulla yleensä sekä aamu- että iltaruokansa kokonaan (normaalisti jättää aina toisesta osan syömättä), ja tytön liikkuminen on hieman vähentynyt: lenkillä sitä joutuu välillä raahaamaan perässä kun paljon mielenkiintoisempaa olisi jäädä haistelemaan jokaista hajua. Emme myöskään ole tietysti pystyneet käymään koirapuistossa, missä tuo monta kertaa viikossa juoksisi sen tunnin. Eikä metsässäkään ole uskaltanut Lunaa vapaana pitää juoksujen aikana. Liikunta on siis vähentynyt huomattavasti mutta ruoka-annoksen olen pitänyt normaalina. Ei siis taida olla ihme että painoa on hieman kertynyt. Juoksut nyt onneksi ovat loppupuolella (tänään jätimme jo housut pois kun vuoto oli enää minimaalista), mutta seuraavana onkin sitten se aika kun Luna ajattelee odottavansa pentuja eli ruokahalu saattaa vielä kasvaa...

Eläinlääkäri tuntui olevan hieman varovainen Lunan suhteen, kun nostaessani tyttöä pöydälle osoitti tuo mieltään murinalla. Lääkäri kysäisi, että onko Lunalla ollut taipumusta näykkimiseen, ja vaikka sanoin että sillä ei ole (tyttö siis väistää jos se vaan on mahdollista), pyysi hän systeriä vielä pitämään Lunan huomion pois lääkäristä.  Rokotukset sujui suht hyvin, kumpaakaan pistokseen ei Luna kiinnittänyt enempää huomiota. Tai se ei tainnut vaan tajuta kiinnittää huomiota kun oli niin keskittynyt pöydältä poispääsyyn.

Rokotuksen jälkeen eläinlääkäri vielä tarkasti ja tyhjensi Lunan anaalirauhaset. Tätä olin pyytänyt, kun olimme huomanneet että Luna välillä pesee takamustaan monta kertaa päivässä ja joka kerta sen pesun jälkeen haisee kamalalle.  Eläinlääkäri kumminkin totesi että erite oli ihan kirkasta eikä ollenkaan kokkareista joten tällä hetkellä ei ainakaan ollut mistään tulehduksesta kyse, mutta sanoi että jos Luna pesemistä jatkaa niin katsottaisiin tilannetta uudestaan.

Yleistarkastuksessa eläinlääkäri huomautti tytön pyöreydestä (tai sanoi että koira ei ole lihava, mutta hieman pyöreähkö että kannattaa hieman pudottaa Lunan painoa), mutta totesi silti sen olevan todella hyvässä lihaskunnossa.  Lihaskunnon mukaan hän olisi arvioinut Lunan parivuotiaaksi ennemmin kuin vuoden ja kolmen kuukauden ikäiseksi.
"Ai mikä laihdutuskuuri? Kai tuo sun syömä rinkeli kuuluu siihen kuuriin?"
Perunasoselootaakin voisin haluta maistaa.

Seuraava käynti onkin sitten toivottavasti vasta vuoden päästä kun kennelyskärokote pitää uusia. Tiedän, etteivät kaikki rokota kennelyskää vastaan joka vuosi, jos he eivät käy missään tapahtumissa, mutta itse ajattelin että samalla siinä tulee kuitenkin tarkistettua, että koiralla on muutenkin kaikki kunnossa.
Palkintolelu


Palkinnoksi eläinlääkärikäynnistä Luna sai sitten –vaihteeksi- uuden lelun Tokmannista. Eihän sillä varmaan ole kuin jo parisataa lelua. Toisena palkintona se pääsi lenkin jälkeen uimaan Tuusulanjärveen. Hieman järvellä oli aallokkoa mikä Lunaa pelotti aluksi, mutta kyllä sitä lopulta piti lähteä noutamaan heitettyä lelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)