lauantai 27. elokuuta 2016

Ostoksia

Tuli tuossa loman lopulla shoppailtua ja rahaa paloi. Petenkoiratarvikkeella oli tarjouksia, joten tilasin Lunalle uuden Acanan 13kg ruokasäkin (lammasversion tällä kertaa kun kalkkuna oli jo loppu), uuden isomman häkin, trimmauspöydän ja shampoon. Paketit tulivat kotiinkuljetuksena seuraavana tiistaina. Tässä hieman mietteitä tavaroista:

Isle of Dogs: Silky coating shampoo 15,90€
Minun oli alun perin tarkoitus ostaa iso pakkaus BioGroomin proteiinilanoliinishampoota, mutta se oli tuolta loppu ja erilaisia shampoita selatessani tämä osui silmiin. Kuvauksessa mainittiin sen sopivan ”silkkisen ja laskeutuvan turkin omaaville roduille, kuten spanieleille, yorkeille ja beagleille.” Päätin sitten ottaa vaihteeksi uuden shampoon kokeiluun
.
Olen nyt kertaalleen pessyt Lunan tällä ja täytyy sanoa että minä tykkäsin. Shampoo tuntuu jotenkin pehmeältä jo omissa käsissä ja levittyy hyvin koiran turkkiin. Se oli myös hyvin vaahtoavaa. Alkuun mietin ettei kyseinen pullo (500ml) ei pakosti kestä kovinkaan kauaa, kun sitä ei ainakaan pakkauksen ohjeen mukaan ollut tarkoitus laimentaa, mutta juuri tuon vaahtoavuuden ja helpon levittyvyyden takia sitä ei kulukaan mitään hirveitä määriä. Tuoksukin oli ihan hyvä minun mielestäni.

En tiedä oliko tuo kuinka takkuja avaava vaikka sitä mainostetaan olevan ”selvittävä, kosteuttava ja hellävaraisesti puhdistava”, mutta en kyllä ole huomannut eroa minkään shampoon välillä. Takun ovat aina samanlaisia. Pitäisi varmaan odottaa ja kokeilla tuota kun on valjaista tullut oikeasti kunnolliset takut.

Mutta näin vähäisellä käytöllä en osaa vielä enempää sanoa, mutta minusta tämä on hyvä shampoo.


Koiranhäkki Life Stages A.C.E. 63,95€
Sain vihdoin tilattua isomman häkin. Täälläkin olen puhunut kuinka minulla on ollut tarkoitus ostaa
Tässä yritetään hahmottaa puolikkaan häkin
kokoa.
häkki, mihin saisimme sekä Lunan että Lolan mahtumaan. Tähän häkkiin päädyin, koska tässä oli mukana jakopaneeli. Luna ja Lola kun eivät edelleenkään ole mitkään parhaat kaverukset johtuen Lunan viha-rakkausluonteesta, joten jakopaneelilla koirat ovat eripuolilla ja täten Lolakin ehkä uskaltaa rentoutua, kun tietää ettei Luna pääse iholle asti. Pohdin kokojen 78x50x55cm ja 93x57x63cm välillä ja taittelin jopa keittiöpyyhkeestä esimerkkipohjia, jotta näkisin käytännössä minkä kokoisia ne olivat. Lopulta sitten päädyin tilaamaan tuon isomman version. Minun on kumminkin tarkoitus joskus hamassa tulevaisuudessa hankkia toinen koira (cockeri oletettavasti), joten isompi häkki ei sinällään ole turha.

Kun häkki tuli niin ensimmäinen ajatus oli että se on ISO. No, totta kai sen pitää ollakin, että kaksi aikuista cockerspanielia mahtuu siinä olemaan siedettävästi. Kokoomisessa pieni miinus on se, että tuo vaatii tilaa vähintään kaksi häkin leveyttä, että sen saa nostettua ylös. Päätysivut vaativat myös hieman enemmän voimaa, jotta ne saa laitettua kiinni. Sitten se jakopaneeli oli aikalailla pettymys. Materiaali on samaa kuin itse häkissä, mutta ihan kuin se olisi 2-3 senttiä liian lyhyt. Sitä on nimittäin todella hankala saada kiinni, siinä on koukut jolla se laitetaan kiinni sivuseiniin, mutta tosissaan se ei yltä kunnolla. Paljon voimaa käyttämällä ja häkin reunoja painamalla sisään, paneelin saa jotenkuten kiinni, mutta taitan tutkailla saako siihen kehitettyä jonkun vähemmän työtä vaativan vaihtoehdon.
Tässä häkissä ei myöskään ollut pohjakaukalossa pehmustetta, eikä häkkiin ollut erikseen myynnissä minkäänlaista päällystä. Ompelukoneen omistavana en kokenut näiden olevan isoja vikoja, ne voi aina tehdä itse.

Tässä jakopaneeli käytössä.
























Trimmauspöytä PetEasy 76x46cm pyörillä 127,20€
Toinen mitä olen paljon puhunut ostavani, eli pienempi trimmauspöytä. Olen monessa mätsärissä ja näyttelyssä nähnyt tismalleen samanlaisen pöydän ja Petenkoiratarvikekin mainostaa pöytää laadukkaana, joten sen ollessa -20% tarjouksessa päätin tuhlata ja ostaa vielä sekin. Tässä sitten kävikin epämiellyttävä yllätys, kun purin pöydän paketista. Ensinnäkin pöytä oli hieman eri kuin mitä piti, siinä oli tuo trimmaustanko mitä ei tilaamassani pöydässä ollut ja toisena pöydän puinen pohjalevy oli aivan homeessa. Myöskin mutterit joilla renkaat olivat kiinni oli ruosteessa. Eikun pöytä takaisin pakettiin ja palautukseen. Se olikin kiva kantaa 15kg pöytä takaisin postiin. Huonopuoli palautksessa oli se, että tässä voi mennä jopa kuukausi ennen kuin saan rahani takaisin... Petellä luki että palautuvan paketin matkaan voi mennä ojpa 2 viikkoa ja sitten he maksavat rahat takaisin joka toinen perjantai.



























Pet Nap wheel 76x46cm 132,05€
Samalla kun laitoin PetEasyn pöydän palautukseen, laitoin PetNapin pöydän tilaukseen. Meidän edellinen pöytä oli PetNapin ja siihen oli todella tyytyväinen (ainut että oli meidän tarpeisiin nähden liian iso). Pöytä tulikin puolessatoista vuorokaudessa. Täytyy myöntää että onni ei oikein ole minulla matkassa, pöytä on muuten ihan hyvä, mutta tasaisella alustalla (kuten meidän parkettilattialla) se hieman keikkaa. Pehmeällä alustalla (siirsin matolle) tätä ei tapahdu, eli jalat taitaa olla hieman epätasaiset. Plus pöydän kuvauksessa puhuttiin kumisesta kädensijasta, mitä tässä meille tulleessa pöydässä ei ollut…Laitoin heille nyt viestiä ja katsotaan mitä vastataan.

Vastusta tuli, että valmistaja oli poistanut kumisen kädensijan koska se ei ollut kestänyt käytössä. He olisivat kyllä lähettäneet eristenauhaa korvaamaan puuttuvaa kädensijaa, mutt annoin sen sitten olla. He myös päivittivät tuotetiedot sivuiltaan yhteydenottoni jälkeen.

Eipä ole kumista kädensijaa tässä...


























Skeittilauta 15€
Laitetaampa tähän vielä kevennykseksi, että ostin Citymarketista Lunalle skeittilaudan. Neitihän on Helsingin Sirkuskentällä pidetystä pentukoulusta asti pelännyt skeittaajia, joten olen pitkään ajatellut että pitää hankkia itselle skeittilauta ja alkaa totuttamaan. Ihan senkin takia, että koskaan ei tiedä milloin esimerkiksi tokokoealueella menisi lapsi skeittilaudan kanssa, eikä siinä tilanteessa oli varaa menettää koiran yhteistyötä (Lunahan on parhaimmillaan mennyt ihan paniikkiin ja vetää seuraavan tunnin kohti autoa).

Sovin vielä systerin kanssa niin, että se tuli ulos Lunan kanssa ja käveli vastaan kun minä yritin tulla skeittilaudalla parkkipaikalta kotia kohti. Ajatuksena, että Luna yhdistäisi skeittilaudan johonkin positiiviseen (= minun kotiin tuloon). Tulipahan taas todettua että isoin ongelma skeittilaudassa taitaa olla vaihteeksi ne vieraat ihmiset. Koska tyttö tuli tavalliseen tapaansa iloisena luokse vaikka tulin skeittilaudalla vastaan. Eli ei minkäänlaista pelonmerkkiä itse lautaan kohtaan, eikä se välittänyt vaikka siinä yritin kaiken maailman kolauksia saada laudalla tehtyä.

Pitää nyt jonkun aikaa treenata tällä omalla laudalla ja yrittää kyllästää neiti sen ääniin vaikka se ei meillä niihin reagoikaan. Sitten käydä myöhemmin kokeilemassa jossain yksittäisen skeittaajan lähettyvillä ja hiljalleen edetä skeittipuiston lähettyville.

Hei me skeitataan!

2 kommenttia:

  1. Höh, onpa teille sattunut huono tuuri noiden trimmauspöytien kanssa! :( Itse ostin oman trimmipöytäni torista käytettynä, ja se on onneksi osoittautunut todella tukevaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edelleenkään voi ymmärtää tätä mun tuuria tässä ._. Eniten ehkä ärsyttää tuo pöytien kärrääminen, en ole mikään lihaskimppu joten tuon pöydän raahaaminen käy työstä. Oon nyt kertaalleen kantanut pöydän postiin ja tämän uuden postista, mutta ei jotenki yhtään huvittas taas kärrätä tätäkin pöytää palautukseen.
      Meidän edellinen oli tosissaan tosi hyvä, mutta hankaloitti trimmaamista kun Luna pystyi liikkumaan siinä liian vapaasti :/

      Poista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)