sunnuntai 21. elokuuta 2016

Loman loppu - valokuvapostaus

Loma on nyt ohi. 2 viikkoa vietimme Inkoon saaristossa vaunuillen, minkä takia en ole blogiakaan päivitellyt. Ensimmäisellä viikolla meillä oli Lunan lisäksi Lola mukana, mutta vanhempi neiti lähti viikon päätteeksi kotosalle lomailemaan. Jäin nimittäin muutamana päivänä yksin, systerin opiskelujen alkaessa ja koin helpommaksi olla vain Lunan kanssa. Lola kun ei olisi halunnut tehdä mitään muuta kuin nukkua, eli lenkillä sitä sai kirjaimellisesti vetää perässä. Se myöskin söi vaihteeksi todella huonosti, minkä takia sitten monena aamuna oksensi tyhjää vatsaansa.

Mutta hirveästi mitään erikoisuuksia ei lomalla tullut tehtyä. Päivät koostui aikalailla lyhyestä aamulenkistä, sekä pidemmistä aamupäivä- ja iltapäivälenkeistä sekä uimisesta. Luna sai juosta aikalailla vapaasti (liina oli neidissä kiinni, jos se olisi sattunut yrittää peurojen perään lähtöä. Liinasta olisi silloin kerennyt ottamaan kiinni.) ja täytyy sanoa että todella hyvin meni lenkit. Luna tuli kutsusta viereen kävelemään, jos autoja ajoi ohi, mutta viikolla oli niin vähän porukkaa, eikä paikallaolijat pahemmin autolla liikkuneet. 

Laitan tässä kuvia lomalta ja selitän samalla kuvateksteissä jos on jotain erikoista tarinaa siitä kerrottavana. :)

Märkä koira. Vaunulla oli vaunuilijoiden sekä saaren ravintolan työntekijöiden välinen jalkapallo-ottelu. Ennen matsin alkua vaan satoi hieman vettä. 
Märkä koira vol.2 
Lola ja Mesi. Nämä tytöt pärjäävät keskenään Lolan alistuvuuden takia, mutta Luna ja Mesi alottaisi tappelut.
Viikolla oli niin vähän porukkaa, että peurat ja kauriit uskaltautuivat alueelle.

Mettekin nautta lomasta, varsinkin kun ateriaksi oli oman puskan tomaatteja.

Lähdimme mustikkaan. Luna juoksi edestakaisin minun ja kalliolla istuvan systerin välillä. Lola oli myös alkuun pusikossa, mutta vanhempi neiti totesi nopeasti systerin olevan paljon paremmassa paikassa. Lunas tosin taisi olla enemmän haittaa kun hyötyä, kun neiti popsi niitä mustikoita juuri siitä pusikosta mistä minä yritin marjoja kerätä. :D Positiivisena asiana neiti myös putsasi pusikot hämähäkinseitestä, minkä takia marjoja oli paljon mukavampi noukkia.

Ei me ihan tyhjinkäsin sieltä mustikasta tultu - tosin osa näistä joutui heti piirakkaan.
Grillikatoksessa oli nälkäisiä pääskynpoikasia. Eikä emolintua haitannut ollenkaan grillillä olevat ihmiset ja koirat, siinä ne lenteli meidän päitten yli ja välillä välistä tuomaan poikasille ruokaa. 
Luna oppi hyppäämään veteen.
Laiturilla

Vauhdilla luokse
Meidän piti käydä normaalilla lenkillä, mutta siirryimme mustikoiden perässä metsään. Hetken kävelyn jälkeen tajusimme olevamme eksyksissä, joten seikkailimme 2,5 tuntia kallioita ylös ja alas, soilla ja hakkuualueilla, kunnes pääsimme takaisin tielle. Tosin ihan eri puolelle saarta kuin tarkoitus oli.

Olisi pitänyt tajuta laittaa kurapuku Lunalle päälle, sen karvathan keräsi kaikki risut matkalta ja vaunulle päästyämme menikin seuraava tunti oksia poistellessa.
Luna oli ihan innoissaan pitkästä metsälenkistä, varsinkin kun alue on täynnä peuroja ja hirviä (näimme kaksi sarvipäistä peuraa sekä yhden nuoren hirven seikkaillessamme.)
Ihan tyhjin käsin ei metsäseikkailu päättynyt.
Illalla tuli sammakot esiin. Luna tykkäsi seurata näitä otuksia. Aina kun neiti
tökkäsi sammakkoa kuonolla persuuseen niin sammakko hyppäsi eteenpäin. Ei se onneksi syödä
näitä yrittänyt, varmaan yhdisti hyppijän meidän kilppariin johon ei saa sen enempää koskea.
Käytiin vaununaapurilla kahvilla. Luna on suht hyvin sisäistänyt idean, että
ovesta ei mennä ilman lupaa ulos.
Kauppareissulla, Luna halusi nuuskia avoimen ikkunan tuomia hajuja.
Lunan juoksut alkoivat heti loman toisena päivän, joten neiti on ollut vaippapöksynä. Ja neiti nukkui todella sikeästi heti kun vunuun illalla grilliltä tulimme.
Luna sai uida todella paljon, tuulinen sää oli puhaltanut levät pois.

Saarella nähtiin kuinka lokki ja merikotka ottivat yhteen. Kiistan lopputuloksena kotka joutui siirtymään kauemmaksi.

Veneilyä.


Outo toukka tuli tontille
Sehän voi olla vaikka koiransyöjätoukka
Välillä piti ottaa rennosti
Lossissa matkalla Karjaalle

Luna eikä minä pahemmin puhuta ruotsiä mitä Karjaalla pääasiassa
puhutaan, mutta sen verran ymmärrettiin että muutamakin ohikulkija ihasteli "nättiä koiraa"
Rankan päivän päätteeksi piti ottaa rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)