maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hiljalleen kohti rally-tokon voittajaluokkaa

Jos vaihteeksi kertoisin hieman rally-treeneistä.

Teimme viime torstaina voittajaluokan radan, joka oli yhdellä kurssilaisella ollut edellisenä sunnuntaina Hämeenlinnan kisoissa. Olin katsonut jo kotona että rata näytti todella mukavalta ja pikemminkin helpolta kuin vaativalta. Hieman harmittelin etten ilmoittanut Lunaa tuonne kisoihin.
Kun rata oli rakennettu ja käyty läpi, olin menossa hieman kertaamaan Lunan kanssa muutamaa liikettä, mutta jouduimmekin ensin menemään käytösruutuun. Olin ajatellut ottaa täysin kisamaisen suorituksen, mikä sitten kaatui tähän. Kun ei muilla ollut koiria valmiina, niin köpöttelin sitten yli-innokkaan Lunan kanssa kentälle ettei tarvinnut turhaan kuluttaa aikaa.

Neiti oli hieman ihmeissään, kun kentälle mentiin, mutta hän joutuikin sitten paikallaoloon heti. Käytösruudussa oli vasemmalla maaten. Olin ennen tuntia hieman kysellyt käytösruudun pisteytyksestä, kun tajusin että en tiennyt siitä mitään. Kuulemma koiran ei tarvitse olla koko aikaa kontaktissa (mikä on minusta ihan hyvä, koska olen itse rennompi jos Luna katselee radalla menijää, koska silloin neiti ei odota käskyä minulta ja on rennosti paikoillaan). Maatessa koira saa myös olla lonkka-asennossa, mutta ei tietenkään kokonaan kyljellään. Suoritusasennossa pitää myös olla siinä vaiheessa kun toinen koirakko aloittaa radan.

Menimme siis käytösruudun kohdalle ja odottelin hetken aikaa että toinen kurssilainen pääsee lähtöpaikalle. Kun tämä toinen otti koiransa perusasentoon, käskin Lunan maahan. Silti meni melkein 45 sekuntia (katselin kelloa samalla) ennen kuin he aloittivat radan ja meidän 2 minuuttinen alkoi. Ensimmäisen minuutin Luna makasi nätisti paikoillaan, välillä kontaktissa ja välillä katsoen mitä radalla tapahtuu. Minuutin jälkeen neiti valui lonkalle ja jatkoi siinä oleskelua. Hetken päästä häntä alkoi vipattaa, jolloin hieman pelkäsin että kohta se nousee, joten rauhallisesti kehuin tyttö makuuasennosta.

Puolentoista minuutin kohdalla meidän takana olevalla kentällä kuului kunnon kolina, jota Luna vilkaisi (ja samalla siirtyi taas makaamaan kunnolla). Loppuaika meni taas nätisti.
Radalla menevä koirakko suoritti sen verran rauhallisesti kylttejä, että me vielä odottelimme sitten parisen minuuttia siinä käytösruudussa istuskellen.

Käytösruudun jälkeen menimme hetkeksi hieman kertailemaan liikkeitä. Pääasiassa peruutusta, joka silloin tällöin meni neidillä vinoon. Muistutin myös puolenvaihdot ja vasemmalle täyskäännökset.
Ilma oli todella kuuma, joten kauaa en viitsinyt harjoitella, jotta Luna jaksaisi vielä radalla. Odottelimme sitten varjossa omaa vuoroa.

Aika kului ja vilkuilin kellosta että meidän tunti oli jo loppupuolella (en ollut päässyt radalle klo 18.55 kun tunti olisi pitänyt loppua klo 19). Onneksi kentälle ei tullut ketään meidän jälkeen niin ei tarvinnut radalla kiirehtiä.

Lopulta pääsimme Lunan kanssa suorittamaan. Heti ensimmäisellä kyltillä (360 vasempaan) Luna oli tekemässä peruutusta ja tämän takia irtosi hieman tavallista kauemmaksi, mutta korjasi liikkeen kumminkin itse. Ja kun minä huomasin tämän, hidastin itse kääntymistä, jotta rintamasuunta ei ainakaan pahasti eronnut.

2x vasen täyskäännöksessä ei ollut ongelmia. Kolmantena oli peruutus. Tämä oli siinä mielessä hankala, kun yritit kiinnittää moneen asiaan huomiota, ensinnäkin että Luna peruuttaa suoraan, toisena että askelpituus olisi riittävä ja kolmantena askel määrä. Olin kuulemma kumminkin suorittanut tämän ihan kiitettävästi.

Siitä matka jatkui pujottelun kautta puolenvaihtoon jalan ali. Näissä ei ongelmia. Puolenvaihdon jälkeen meille tulikin pieni ällötysongelma, joku oli selvästi aikaisemmin pissanut kentälle. Ei siis kukaan meidän ryhmäläisistä vaan meitä aikaisemmin oleva. Koska Lunan vauhti hidastui ja tyttö hiipiessään haisteli varovaisesti maata. Ihmettelin ensin että mikä nyt tuli, mutta kun pissakohta löytyi ja Luna teki tavanomaisen sivulleväistöhyppynsä, tajusin että mikä oli tilanne. Pissan päältä ei vaan voi kävellä.

Matka jatkui ja liike oikealla istu kierrä koira sujui ihan hyvin. Oikealle käännös oli myös ihan ok. Oikeastaan koko loppurata meni minusta hyvin, ainut missä en itse ollut ihan tyytyväinen li istu, käännös vasemmalle istu, ja tässäkin vain koska Lunan ensimmäisen perusasento oli turhan kaukana. Mutta käännöksessä se korjaantui lähemmäksi.

Maalissa olin tyytyväinen suoritukseen ja kirosin kahta kauheammin etten ollut tajunnut ilmoittaa Lunaa edellisen viikonlopun kokeeseen. Mutta meillä on vasta tässä viimeisenä parina viikkona alkanut sujumaan tuo oikealla puolella istuminen kunnolla.

Kouluttajakin totesi, että oikeastaan ainut mistä hän voisi mainita oli eteen,istu, takaakiertäen oikealle istu –liikkeessä, voisin hieman kauemmin antaa Lunan olla edessä istumassa.

Seuraavalla viikolla kouluttaja lupasi että meillä olisi sen tuomarin rata, jonka kisaan ollaan Lunan kanssa menossa viikon päästä. Katsotaan sitten kuinka jännittyneenä mennään viikon päästä Orimattilaan…

Iltaruokaa odotetaan märkä kylpytakki päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)