keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Lonkka- ja kyynärtulokset ja tulevaisuuden suunnitelmat

Lunan viralliset tulokset tulivat sähköisesti jo torstaina (tiistaina siis kävimme kuvauttamassa). Ja sekä meidän että eläinlääkärin yllätykseksi sieltä tuli polvien tulokseksi C/C. Eläinlääkäri oli siis arvioinut B/B. Kyynärät olivat onneksi 0/0. Siinä sitten alkoi pohtiminen että miten käy suunnitellun agilityn aloittaminen, kun sehän tässä oli ollut suunnitelmissa alusta alkaen. Netistä luettuna mielipiteitä oli joka suuntaan, osa ei uskaltaisi agilityä harrastaa C-lonkkaisella koiralla, osa ei nähnyt mitään ongelmaa.

Laitoin viestiä sekä eläinlääkärille että kasvattajalle tuloksista mielipidettä kysyen. Kasvattaja ei ole vielä vastannut (tykkäsi kyllä facebookissa kymmenistä Lunan kuvista, mutta ei sitten tainnut huomata että olin viestiäkin lähettänyt :D ). Eläinlääkäri taas kommentoi että ei näe estettä agilityn harrastamiseen, kunhan se tehdään Lunan ehdoilla. Jos Luna hirveästi kieltäytyy hyppimästä tai näyttää arastavan/ontuvan jalkoja treenien jälkeen pitäisi treenejä vähentää, mutta hyvä lihaskunto taas kyllä tukee polvia.

Eihän meillä nyt suunnitelmissa ollutkaan mikään vakava kilpailu-ura, vaan pikemminkin harrastaminen omaksi iloksi ja ehkä joskus kokeilla kilpailla.

Onhan meillä meidän toko-harrastuskin tässä ettei ollut onneksi vain tuo agility suunnitelmissa. Tässä nyt kun on ollut taukoa tokotunneista, olen pitänyt omia pikku treenejä ulkona. Osan liikkeistä Luna tekee kyllä todella hyvin, seuraaminen onnistuu (tosin välillä mielenkiinto menee muualle, tyttö kyllä seuraa vierellä mutta kontakti on kateissa), liikkeestä maahanmeno ja seisomaan jääminen onnistuu. Noutokapula noudetaan (tosin sen takasintuonti menee ihme kierroksen kautta), luokse tullaan hyvällä vauhdilla ja 2 minuuttia pystytään jo todella usein odottamaan maaten paikalla.

Eniten minua mietityttää kaikkien liikkeiden tekeminen herkuitta. Tällä hetkellä palkkaaminen on joissain liikkeissä, kuten seuraamisessa aika tiuhaa. Jos en nameja anna tasaseen tahtin niin jossain vaiheessa tippuu tytön kontakti.

Tokossa olen päättänyt että lähdemme kisaamaan, tavoitteena nyt tietysti ensimmäisestä varmaan ihan vain hyväksytty tulos, sitten ALO1 sijoitus. Kisoja en nyt vielä ole niin katsellut, mutta mielessä on ollut jos sitä kesän jälkeen kävisi kokeilemassa, tai saa nähdä jos liikkeet lähtevät oikein sujumaan jos jopa kesällä kävisimme jossain kokeilemassa.

Lunalle tuli tuossa viikko takaperin ostettua Buster Dog Maze. Työpaikalla teimme henkilökunta tilauksen Oriolalle, missä mokoman hinta oli 20€ (mustissa ja mirrissä sama on n. 30€). Mietin kyllä että onko tuolle nyt oikeastaan tarvetta kun Luna ei hotki ruokaansa, mutta aktiviteettileluna se meneekin hyvin. Luna joutuu tekemään töitä että se saa herkut sokkelosta pihalle.
Tässä on hyvin haastetta.

Olen usein huomannut että Lunalla on nämä omat tapansa nukkua pedillä.

Läheisyyden puute iski.
 Olemme nyt syöttäneen makupaloina Froliceja, jotka Lunalle kyllä maistuu hyvin, mutta ne värjäävät kakan äklön punaiseksi. Tiedän etteivät nuo "koirannappulat" ole mitään kovinkaan terveellistä (oliko lihan osuus jopa 4%). Tuossa pari päivää sitten tuli mieleen Natural Menun nappulat mitä kouluttaja käytti makupalana Saa katsoa ja koskea -kurssilla, jossa lihapitoisuus on siellä 70%:ssa. Hetken etsinnän jälkeen huomasin että Järvenpään Petpost myy Natural Menua, ja heidän myymälänsä sattumalta on 500 metrin päässä työpaikastani. Piti käydä sitten ostoksilla ennen töihin menoa ja ruokapussukan lisäksi mukaan tarttui spanielikuppi millaista olen myös harkinnut, mutta en mistään vielä löytänyt.

Onhan tuo Natural Menu hintavampaa Froliciin nähden, mutta jos vertaa ihan koirannameihin, missä 80-150g pussit maksavat jo sen pari euroa, ei 13€ 1,5 kilon pussista loppupeleissä ole paljoa. Nappulat ovat pehmeitä ja ne saa helposti pilkottua pienemmiksi palasiksi.
Spanielikuppi oli 4,95€

Natural Menu 1,5kg pussi 12,95€
Tuli myös käytyä taas metsälenkillä keväästä nauttien. Piti alkulenkistä tosin laittaa Luna remmiin takaisin, kun tytön korvat olivat taas vain koristeena. Puolen kilometrin remmikävelymatkan jälkeen alkoivat ne korvatkin yllättäen toimimaan ja vapaanapito taas onnistui. En halua ketään valittamaan että koira on nyt pidettävä kytkettynä kun tuo ottaa ja lähtee. 

Loppulenkin tyttö kuuntelikin sitten todellä hyvin, eikä lähtenyt edellä menevän sauvakävelijän perään eikä lähtenyt haukkumaan meidän perässä kävelevää pikkutyttöä vaikka selvästi mieli teki. Pari kertaa oli menossa kummankin luokse, mutta tuli hetki kutsusta takaisin. 

Ainut huonopuoli lumien sulaessa on alta paljastuvat risut, jotka sitten jäävät Lunan turkkiin kiinni kuin takiaiset. Takiaisiakin kyllä jo löytyy, niitäkin on saanut irrotella. Tytsy ei siedä keppien irrottamisoperaatiota, tottakai se varmaan nipistää kun niitä yrittää irrottaa ja aivan pakosti siitä tulee vetäneeksi hieman karvoista. Luna yleensä ärähtää kunnolla kun risusta saa edes otteen, mutta ei kumminkaan puraise. Tekisi mieli jättää risut karvoihin ja irroittaa ne vasta lenkin jälkeen suihkussa, missä sitten niitä saa irrotella ihan rauhassa Lunan siitä piittaamatta, mutta välillä ne sitten kerkee kiertymään todella pahasti karvoihin jos ne niihn jättää. Pitäisi varmaan hankkia jokin verkkohaalari tuolle kesäksi...

Lopuksi kasa kuvia metsälenkiltä. :)








Pari tikkaakin löytyi matkalta.





Ylpeä kaarnankantaja





Pajunkissat on jo isoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)