torstai 14. toukokuuta 2015

Mätsäripäivä

Katselin tuossa alkuviikosta josko jossain lähellä olisi helatorstaina mätsäreitä ja sen lopputuloksena päätettiin lähteä Lunan kanssa Oulunkylässä pidättävään näyttelyyn. Vaihtoehtoja oli tosin aika huonosti, 3 lähintä oli kaikki Helsingissä (Viikissä oli toinen ja kolmas oli ShowHaun mätsäri, kummassakin ajattelin olevan hirveästi osallistujia joten päädyin Oulunkylään.) Mätsärin järjesti Broholmer Finland ry Pyhtään puiston kentällä. Sää olisi voinut olla hieman parempi, kylmä tuuli ja pienet sadekuurot teki sen että välillä tuli väristyä kylmästä kunnes aurinko pääsi taas paistamaan pilvien välistä.


Hieman alussa pohdin että miten tämänkin tulee menemään, kun Luna oli energiat katossa heti sinne päästyä. Parit ensimmäiset treenit

Ensimmäistä kertaa olimme Lunan kanssa siis pienten aikuisten kehässä ja ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui länsiylämaanterrieri, En seurannut pahemmin miten toisella koirakolla meni kun itse keskityin Lunan esittämiseen. Ensi seisotuksen jälkeen vedimme yhdessä kierroksen ja itse yllätyin kuinka hyvin Luna liikkui, toinen ei häslännyt eteen eikä taakse päin, kuono ei käynyt kertaakaan maassa eikä edes kentän reunalla seisova systeri ollut nyt niin kiinnostava. Terrieri taas liikkuessa pisti jarrut päälle melkein 5 metrin välein ja tuli siinä jo pohdittua pitäisikö tätä lähteä ohittamaan.

No, kierros meni, jonka jälkeen tuli meidän isoin haaste: pöytä. Pöytäkäyttäytymistä ollaan Lunan kanssa harjoiteltu ja tyttö antaa aika hyvin jo suht tuttujen katsoa pöydällä, mutta täysin tuntemattomien kanssa ei oltu päästy treenaamaan, Nostin Lunan pöydälle ja yllättävän hyvin tyttö antoi tuomarin katsoa itseään, ei se ihan suorassa seissyt, mutta seisoi pöydällä kumminkin. Vasta kun tuomari siirtyi taaksepäin kokonaiskuvaa katsomaan päätti Luna että se oli siinä ja yritti kivuta mun syliin. Nostin tytön tyynesti takaisin pöydälle ja hetken pyysin vielä seisomaan ennen pois laskemista. Sitten oli yksin kierros ja kerran edestakasjuoksu. Lopputuloksena saatiin punainen nauha! Tämä oli jo osavoitto meille, kun pääasiassa olemme saaneet sinisiä nauhoja.

Toisella kierroksella hyvä meno jatkui. Aivan alussa alkuseisonnassa Luna olisi halunnut tehdä tuttavuutta edessä seisovan koiran kanssa, mutta herkkuna oleva kalkkunafileesiivu voitti ja toinen kierros vedettiin kunnialla loppuun. Siltikään ei sijoituttu, mutta luulen ettei sijoitus ollut kaukana. Systerin mukaan katsojat olivat voittajia pohtiessaan arvellut että Luna olisi sijoittunut, eli ei me ihan pieleen voitu mennä.

Ensiviikonloppuna onkin sitten Uudenmaankoirakoulun kevätrieha, missä on seuraavat mätsärit sekä möllitoko. Josko siellä yritettäis sijoittua jommassa kumassa.





Tokossa uupuva kontakti löytyy kyllä näyttelykehissä missä sitä ei samalla tavalla arvostelta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)