sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vaunuilua ja cockeritreffit (varoitus paljon kuvia)

Vappu tuli vietettyä vaunulla, kun minullekin vaihteeksi osui oikeasti vapaata. Eli menimme torstaina ja tulimme sunnuntaina. Luna tykkää vaunulla olosta vaikka itse sisätilat ovat suht pienet on sitten ulkona liikkumatilaa taas reilusti. Sekä hajuja löytyy ihan eri tavalla kuin kaupungista. Kotona metsällä ei ole mitään ongelmaa mitää tyttöä vapaana, mutta vaunulla se ei ole enää lenkeillä onnistunut kun peuranjäljet on niin yli voimainen houkutus. Jäljen saatuaan Lunan häntä lähtee heilumaan ku helikopteri ja korvat lakkaa kuulemasta ja tuo lähtisi löytämänsä jäljen perään jättäen meidät taakse. Sen takia lenkit tehdäänkin nykään 5 metrin liinassa joko remmi maassa laahaten (että saadaan se tarvittaessa nopeasti kiinni) tai sitten ihan kädessä jos autoliikennettä on enemmän.

Välillä piti hieman takkujakin selvitellä.
Liina tarjotaa tosin sen verran vapautta että tuo ei pahemmin kävele hiekkatiellä vaan on sen 2-5 metriä tiestä metsään tai sitten se pulikoi tien viereisessä ojassa.
Harjoittelin lenkeillä kyllä luoksetuloa jäljestä huolimatta mutta se on kyllä niin alkuvaiheessa että en tuota nyt hetkeen siellä voi vapaana pidellä. Pitää muistaa seuraavalla kerralla ottaa pilli mukaan ja kokeilla kuuluisiko se paremmin.



Luna ei voinut ymmärtää ettei se saanut hakea peurapaistia aamuapalaksi. Tyytyi lopulta sitten vaan katsomaan peuroja.
(Peurat noita pieniä plänttejä metsänreunalla)


Hieman poseerausta


Huuli hieman huonosti.
 Jos pysyttelemme vaunualueella Lunalla ei ole mitään vaikeuksia pysyä lähellä. Tarvittaessa tosin sillä on myös silloin liina perässään, kun en vielä luota ettei se yllättäen lähde meidän pihan ohi juoksevan lapsen perään.

Vaunulla tuli myös hieman agilityä treenattua. Tai tarkalleen ottaen pystytin ensin pujottelukepit ja treenattiin niitä hetken ja sen jälkeen pystytin hyppyesteen ja hypättiin muutaman kerran. Pujottelukepit Lunalla sujuu aika hyvin, kunhan vauhtia ei ole kovinkaan paljoa ja itse olen koko ajan vieressä.





Sateen jälkeen ihmeteltiin kastematoja.

Vaunussa pitäisi välillä jaksaa vahtia ohikävelijöitä, mutta aina ei jaksa silmät pysyä auki,



Meidän kilpparikin lomailee vaunulla.
 Grillille kun mennään on Luna yleensä siinä täysin vapaana. Makkarantuoksu on suht hyvä houkutin ettei tyttö viitti hirveän pitkälle mennä. Varsinkin lapset ovat suht helposti tarjoamassa Lunalle herkkuja ja vaikka tyttö ei lapsista välitä ei sekään voi vastustaa kiusausta, vaan on pakkoa hakea tarjotut makkaran/nakin/nugettien loput.

Yritin opettaa grillillä ollessa hyödyllisen taidon: se sai noutaa polttopuita puuvajasta. Kävin kokoamassa puuvajan lattialle pieniä kalikoita ja sitten juoksin Lunan kanssa jonkin aikaa edes takaisin grillin ja vajan välillä. Tytöllä ei ole mitään ongelmaa kalikan oton kanssa vaan isoin ongelma oli saada tyttö menemään vajalle ilman minua. (Okei ensin isoin ongelma oli saada kalikka pois Lunalta, kun tyttö olisi mieluummin juossut karkuun sen kanssa, mutta tämä asia saatiin korjattua vaihtamalla palkkiot parempiin). Siinä sitä sitten treenailtiin illalla useaan otteeseen ja muutaman kerran Luna jopa meni itse koko matkan, mutta suurimmaksi osaksi piti minun mennä puoleen väliin ja siitä osoittaa puuvajaa jotta Luna tajusi hakea siltä puun - eikä tuoda ensimmäistä löytämäänsä märkää risua minulle.

Välillä sitten grillillä on jopa juoksukavereita! Tällä kertaa oli vaununaapurin koirakolmikko, sekarotuinen Essi, punainen kultainenoutaja Tytti ja karkeakarvainen saksanseisoja Chili. Tytti ja Essi ovat sen verran vanhempia (molemmat 10-12v tienoilla) etteivät he kiinnitä mitään huomiota Lunaan, kun taas Chili (jolta on leikattu vuosi takaperin vakava sisäelinsyöpä (munuais- tai maksa, en muista kumpi)), jaksaa jonkun aikaa juosta tytön kanssa.

Vaikka tuo kuinka on hyppinyt heinikossa, ei siitä ole onneksi yhtään punkkia löytynyt (eikä ole meissäkään ollut). Paritkin naapurit ovat löytäneet koiristaan useampia punkkeja, kahdella jackrusselilla oli ollut yhteensä seitsemän?! Vaikka toisella on Bravecton tabletti käytössä, toisella tosin ei ollut mitään, mutta itse ymmärsin että molemmissa oli ollut punkkeja.




Luna ja Chili riehuvat.

Tytissä näkyy jo iän tuoma harmaus, eikä tyttö kuulekkaan enää mitään.







Tiistaina tokotunnilla otettiin nyt vaihteenvuoksi hyppyharjoittelua sekä noutoa. Hyppyä harjoiteltiin uusien tokosääntöjen mukaista (eli koira on esteen toisella puolella ja hyppää esteen ja siitä sivuun). Siinä ei tytöllä ollut mitään ongelmaa ja hyppykin oli vauhdikas.
Noutokin sujui, tosin Luna teki tapansa mukaan kunniakierroksen noutokapulan kanssa ennen kuin toi sen minulle. Luna myös oli sitä mieltä että hän vie kapulan mieluummin meijän omalle paikalle turvaan ettei kukaan muu koirista sitä saa, kuin että toisi sen suoraan minulle.
Seuraava tunti pitäisi olla sään niin salliessa sitten ulkona.

Vaunulta tultuamme heitimme äitin kotiin, söimme ja sitten lähdimme systerin kanssa kohti Helsingin Rajasaarta. Siellä oli Fb:n Cockerispanielit -ryhmän cockeritreffit. Kävimme hakemassa Lolan vielä mukaan tädiltä. Treffit oli ajoitettu 14-17 välille ja kun me saavuimme 14.30 oli paikalla jo varmaan reilu 20 cockerspanielia. Sekä Lola että Luna olivat hieman ihmeissään kun koiria oli niin paljon. Normaalisti kun koirapuistossa käymme on paikalla korkeintaan 5-7 muuta koiraa ja nyt oli 20+ cockeria sekä muita koiria varmaan se 30. Hetki siinä meni että molemmat rentoutuivat sen verran että uskalsivat lähteä hieman kauemmaksi meistä ja Luna innostukin juoksemaan kun taas Lola vaan kierteli rantaa.
Me olimme puistossa noin tunnin, kunnes ilma muuttui aurinkoisesta pilviseen, tuuli koveni ja vettä alkoi tihkumaan. Luna olisi jaksanut vielä jatkaa puistossa olemista kun Lola taas oli viimesen puolituntia yrittänyt saada meitä lähtemään. Ja kun me ei lähdetty päätti se lähteä jonkun aivan vieraan pariskunnan mukana portille, niin että systeri joutui hakemaan sen remmillä takaisin.

Puistona Rajasaari oli kyllä todella upea. Kunnon hiekkaranta, kalliota ja metsää ja kunnon iso parkkialue. Isoille ja pienille koirille ei ollut omia alueita vaan kaikki olivat samassa. Meillä se ei tuottanut ongelmaa kun sekä Lola että Luna ovat tottuneet myös isompiin kavereihin, mutta mielessä kävi että jos joku tulisi huonosti koulutetun ison koiran kanssa puistoon.
Pitää joskus kesällä tehdä vaikka ihan pieni retki sinne ja ottaa eväät mukaan. Tosin lämpötila saa olla siellä +20'C ja aurinko paistaa.

Lopuksi yritimme ottaa ryhmäkuvaa, mutta se ei oikein onnistunut kun 20+ cockerin saaminen istumaan paikalleen oli mahdotonta.













Bassetti oli kiva kaveri, se ei saanut kiinni jos Luna lähti karkuun.











Puistoilun jälkeen kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)