sunnuntai 16. elokuuta 2015

Loman loppu ja mätsäröintiä

Tämä viikko on mennyt aikalailla lomailun piirissä. Ennen lomaa haettiin Lola tädiltä ja sitten suunnattiin vaunulle missä oltiin muutama päivä. Seuraavaksi suunnattiin Saloon pariksi päiväksi ja täältä on sitten taas matka vaunulle.

Edellisellä toko-tunnilla meille kävi pieni takapakki. Ryhmässä on nuorehko sileäkarvainen noutajauros, joka on joka tunti ollut erittäin kiinnostunut Lunasta. Joka tunti se pääsee omistajaltaan jotenkin irti tai sitten jos he ohittavat meitä parin metrin päästä vetäisee tuo uros itsensä Lunan luokse. Ei siinä mitään, Luna ei siitä ole pahemmin välittänyt, mutta ongelman tällä kertaa tuotti uroksen omistaja. Omistaja tietysti kieltää koiraansa kun se lähtee, mutta tämä nainen karjaisee aika kovalla äänellä. Luna, joka muutenkin on vierasarka, ei tietenkään pidä ollenkaan, että vieras nainen juoksee kohti ja karjaisee vihaisella äänellä EI:n. Joo, nainen huutaa kyllä omalle koiralleen joka on Lunan luona mutta ei tuo tyttö sitä niin näe. Kaksi kertaa Luna vaan siirtyi äkkiä pois uroksen luota, mutta kun tämä tapahtui kolmannen kerran päätti tyttö että nyt meni yli hänen sietokykynsä. Eli siis Luna lopetti treenaamisen kokonaan ja aloitti hirveän vedon autolle päin.  

Luna ja Lunan pesäkuoppa
Arvatkaa keltä löytyy makkaraa.
Lola tuli myös nyljittyä. Piti laittaa Luna viereen karvamäärää hahmottamaan kun Lola ei suostunut enää yhteistyöhön. :D 
Onneksi tämä tapahtui ihan lopputunnista ettei mennyt koko tunti meillä pilalle, mutta nyt jo hirvittää seuraava tunti. Samanlaista reaktiota ei ole Lunalla ollut pitkään aikaan, viimeksi cockerit ry:n pitämällä pentukurssilla viime syksyllä, kun tyttö pelkäsi vieressä olevaa skeittipuistoa. Mutta vaikka kuinka yritin viedä tytön huomion muualle leikkimällä, temppuilemalla (mitä on hankala tehdä kun herkut eivät meinaa maistua) ja nenätyöskentelyllä (tein siis hajujäljen alotusneliöitä) ei Luna rentoutunut ennen autoon pääsyä.  Tiedän, että koira todennäköisesti ei edes muista mitä viimeksi tapahtui kunhan itse olen normaali, mutta minun on myönnettävä, että se on todella vaikeaa olla itse kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Luna siis varmaan reagoi, mutta se on enemmän oma vika.
Vaunuillessa ei ole mitään erikoista oikeastaan tapahtunut. Lolalla ja Lunalla on tainnut kaksi pientä yhteenottoa olla, plus muutama ärinä Lunan puolelta, mutta nyt (keskiviikkona) on jo ollut muutama rauhallisempi päivä ja tytöt ovat olleet aivan nätisti keskenään.
Nomnomnom

Molemmat ovat käyneet useasti uimassa lämpimien kelien takia, Luna aivan innoissaan ja Lola vähemmän. Salosta tuli ostettua pieni lasten uima-allas ihan Lunaa varten, koska helteet tuovat nopeasti sinilevän ja halusin että tytöllä olisi edelleen mahdollisuus kastautumiseen vaikka sitten kahlata pienessä altaassa. Toinen vaihtoehto olisi hakea kastelukannuun vettä ja kaataa koiran päälle, mutta sitä Luna ei voi sietää. Videossa Lunan hieno hyppynouto.


Salossa sitten odotti sitten tyttöjen poikakaveri Topi, joka oli ihan innoissaan tyttöjen saapumisesta. Heistä näkee hyvin nartun ja uroksen suhteen, vaikka Topi on paljon isompi (saksanseisoja) antaa se tyttöjen pompottaa itseään ihan miten lystää. Ja jostain syystä poika on paljon kiinnostuneempi Lunasta joka ärähtää sille todella herkästi kuin Lolasta joka vaan heittäytyy selälleen pojun eteen. Salossa on se hyvä puoli että kun Topikin sählää ympärillä, niin Luna ei ole kiinnostunut Lolasta ollenkaan samalla tavalla, jolloin Lolakin uskaltaa liikkua normaalisti. Huono puoli taas on että tädin mies syöttää herkkuja minkä kerkeää koirille (tai ainakin aina kun kävelee herkkukipon ohi) ja Lola on jo kauan aikaa sitten oppinut ja parkkeeraa aina herkkujen eteen kun joku vähänkin kävelee keittiössä. Videossa Topin lempileikki (älkää välittäkö keittiön sekasotkusta).



Keskiviikkona kävimme Turun Kupittaalla Turun Corgikerhon järjestämässä Match Show:ssa.  Kumpikaan tytöistä ei valitettavasti sijoittunut, mutta alkukarsinnoissa Luna sai punaisen nauhan ja Lola omalla vuorollaan sinisen. Molemmat kumminkin vetivät vuoronsa hienosti ja Lunallakin oli pöytäkäyttäytyminen jo ihan siedettävää, ainakaan se ei rimpuillut ollenkaan pois kuten osa teki.  Maassa tosin oli joitain kivoja hajuja selvästikin kun Luna yritti aina silloin tällöin saada kuonoa maahan.
Vaunukyylä työssään

Loppuloma vietettiinkin vaunulla ja tytöt pärjäsivät keskenään todella hyvin. En tiedä vaikuttiko tilanteeseen se että tytöt yhdessä pomottivat Topia ja he unohtivat keskenäiset ärinänsä.

Lauantai-iltana palasimme kotiin ja ensitöiksi pesin molemmat koirat. Sen jälkeen oli takkujen selvittely. Lunalla ei oikestaan tule kuin jotain pieniä takkuja koristekarvoihin  (varmaan sekin vaikuttaa että säännöllisesti harjataan) kun taas Lolala (joka ei ole kampaa usein nähnyt) on välillä aivan kamalat takut. Joskus joudun ihan tyynesti saksimaan ne irti kun vanhempi tyttö ei ole oppinut pysymään paikallaan harjauksen aikana ja varsinkin jos takkujen avaus tekee kipeetä on se hieman hankala homma.

Taidan tarvita isomman badenbadenin
Yhteisuinnilla

Sunnuntaina oli sitten suunta Järvenpäähän Vanhankylän kartanon mätsäriin. Sää oli mitä mainioin ja koiria alkoi saapumaan kentälle Lunalle kävi pieni tapaturma ennen kehien alkua. Vieressä oli lammasaita ja Luna tietenkin kiinnostui uusista eläimistä ja mentiinkin lähemmäksi katsomaan. Lähelle päästyämme kävelimme  aidan reunusta, minä edellä koira perässä. Hetkenpäästä kuuluikin sitten kova kiljaisu ja ulina ja Luna lähti juoksemaan pois päin niin pitkälle kuin remmiä riitti. Silloin tajusin että aita olikin sähköistetty ja Luna oletettavasti oli siihen kuonollaan koskenut haistellessaan. Hetki meni että sain Lunan rauhoittumaan, mutta tyttö ei enää suostunut menemään lähellekkään aitausta. Kumma kyllä, mitään ilmoitusta sähköstä ei ollut missään! Ainakin viisi muuta koiraa sai säkärin aidasta mätsärin aikana ja monta kertaa oli menossa sanomaan lähelle meneville lapsiperheille että osaisivat varoa.

Sattumalta samaan mätsäriin oli tullut myös työkaverini tyttärensä ja heidän parivuotiaan shelttipojan kanssa. He olivat ensimmäistä kertaa mätsäröimässä, joten selitin lyhykäisyydessään tapahtuman kulun. Sattumalta olin tämän tyttären kanssa samassa ensimäisessä kehässä. Olivat kuulemma jonottaneet hieman minun takanani ilmottautumisessa, mutta enpä minä paljoa taakseni katsellut. :D

Ensimmäisestä kehästä Luna sai punaisen nauhan. Ei mennyt työkaverin shelttipojallakaan huonosti, hieman oli tuo kehän kiertäminen nätisti hakusessa kun kaikki muu ympärillä oleva kiinnosti, mutta senhän nyt voi ymmärtää ensikertalaiselta. Meillä Lunahan pomppi kenguruloikkaa varmaan vielä neljännessa vai viidennessä mätsärissä?
Tuomarikin kehui molemmat koirat ja tuntui muutenkin Lunasta pitävän. Kehui turkkia ja tyttöä muutenkin.

Seuraavassa kehässä sitten meillä meni omasta ja tuomarin mielestä hyvin, pääsimme ensin neljän parhaan joukkoon. Sitten juostiin uudestaan ja lopputuloksena Luna oli punaisten 1! Siitä eikun BIS-kehään. Valitettavasti siellä emme sijoittuneet, vaikka Luna yllättävän hyvin jälleen sieti tuomareiden tulevan häntä katsomaan maantasolla. Mutta luulen että pienten tuomari olisi halunnut meidän sijoittuman kun huomasin hänen sivusilmällä meitä osoittavan. Myös tuloskirjuri tuli kehumaan ja ihailemaan Lunaa kisan päätyttyä.

Työkaverin shelttipoika ei sijoittunut sinisten ryhmässä, mutta luulen että kovin montaa treeniä poika ei tarvitsisi että heillä lähtisi sujumaan.
Turun mätsäristä






Järvenpään mätsäristä ja paha lammasaitaus

Punaisten ykkönen


Ja voitot, Lunalle narulelu ja luu ja minä sain Cutrin -hiustenhoitotuotteita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)