sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vuoden vika tokotunti

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja tänävuonna todettiin että yritetään saada joulukortit ajoissa. Viime vuonna meni niin viime tippaan että kortit saapuivat samana päivänä kun ne piti jos postittaa.
Näin netissä hienon asetelman missä on koira jouluvalojen kanssa, ja halusin yrittää sitä. No se nyt ei ollut ihan niin helppoa kuin ajattelelin, mutta onneksi otetun 200 kuvan joukossa oli muutaman suht onnistunut otos.
Tuli otettua joulukortteihin kuvia


"En mä jaksa"



Ei niin onnistunut otos :D
TOKO

Tajusinpa tässä että en ole kirjoittanut meidän tämän vuoden viimeisestä tokotunnista! Meillä oli siis pieni tokokoe, jossa tosin palkata sai ja kouluttaja antoi aina liikkeiden välillä ohjeistusta jos tarve oli.  Koirat olivat yksitellen sisällä, jotta kaikki uskalsivat pitää koiriaan seuruussa vapaana. Meidän suoritus näkyy videolla tässä alla.



Muuten olen tyytyväinen suoritukseen, mutta tuo alun seuraaminen meni ihan penkin alle. Neiti ei meinanut ottaa kontaktia tai jos otti, ei se kovin kauaa pysynyt. Kun totesin että Lunalla on ajatuksen jossain ihan muualla, otin seuraamiseen herkun avuksi.

Tämä oli siis vuoden viimeinen tokotunti, seuraava kurssi alkaa tammikuun alusta.

Lunalla pitää tietenkin olla oma joulukalenteri.

AGILITY

Agilitytunnilla katsottiinkin sitten ohjausta. Pieni rata oli aikamoista siksakkia. Ensimmäisellä kierroksella oli tarkoitus tehdä jokaisen esteen jälkeen valssiaskel (videolla). Toisella kierroksella piti tehdä takaaleikkuu. Jälkimmäinen tapa vaikutti alkuun paljon yksinkertaisemmalta, mutta ei se sitä sitten ollutkaan. En jotenkin ymmärtänyt sitä miten siinä takaaleikkuussa tehdään ohjaavan kädenvaihto. Pidin käsiä jotenkin alhaalla, joten kun yritin vaihtaa kättä, oli Luna siinä käsien luona makupalaa odottamassa. Eli neiti ei ymmärtänyt että hänen olisi pitänyt jatkaa matkaa eikä pysähtyä minun luokseni.



Valssiosuudella onnistuimme menemään koko siksakradan läpi, tosin en tiedä kuinka oikeaoppinen minun valssini oli. Ainakin pyörähdin jokaisen esteen jälkeen. :D Kouluttaja totesikin että tässä näkee että koira on melko hyvin totteleva, vaikka minä olin myöhässä Luna hidasti ja jäi odottamaan mihin minä siinä sitten seuraavaksi sitä ohjaan.

Se on kiva että mulla on tilava sohva kun Luna on toisella puolella...

ja Lola valtaa toisen puolen

Itsenäisyyspäivänä lähdimme systerin kanssa koiramessuilla käymään. Lunan jätimme kotiin ja se jäikin ihan nätisti, mutta kun systeri unohti puhelimensa ja joutui palaamaan kotiin, meni neitikin jotenkin sekaisin ja jäi toisella kerralla ulvomaan perään. Soitimme sitten autosta mummille josko hän voisi hakea Lunan hänen luokseen siksi aikaa. Mummi oli juuri lähdössä lenkille joten hän kävi neidin hakemassa. Luna on nyt muutamaan otteeseen ollut mummin luona hoidossa ja alkaa lopulta näyttää että tyttö on mummiin tottumassa. Eihän se vienyt kuin melkein kaksi vuotta.

Koiramessuilla kävimme ensin seuraamassa cockereiden kehää, osittain siinä toivossa että Lunan kasvattaja olisi osallistunut tai ollut edes kehää katsomassa, mutta vaikka sekä minä että systeri olimme pää kuin pöllöllä, ei kasvattajaa siellä näkynyt. Tiesin hänen olevan paikanpäällä kun oli siitä facebookissa maininnut, mutta emme sitten vaan osuneet samaan paikkaan samaa aikaa. Siinä kehää katsoessa istui viereemme joku hieman vanhempirouva, joka tykkäsi puhua. Tuli siinä kehää seurattua ja samalla kuultua rouvan cockerikokemukset siitä alkaen kun hän oli 8-vuotias. Myönnettävä on että meni osa rouvan selityksistä ohi kun samalla yrität pysyä kärryillä mitä kehässä tapahtuu ja toisella korvalla kuunnella systerin kommentteja koirista.

Kehien jälkeen kävimme syömässä pikaisesti, ennen kuin lähdimme kiertelemään. Sunnuntai-iltapäivällä on se huonopuoli että melkein kaikki parhaimmat tarjoukset olivat loppuneet. Siitä huolimatta onnistuin käyttämään rahaa arvioiden 150e. Ostoslistalla messuille mentäessä oli tokoon painavat pikkutötsät ruutua varten (4x pienet tötsät olivat yht. 19,50€, yksi isompi tötsä oli parin euron paikkeilla), heijastinkuviolla oleva pipo, ShowLinkin kennelkansio ja herkkuja. Herkkuja tulikin ostettua reilusti, HauHaun täyslihaherkkupusseja sai 3kpl 5€, ja sitten ostin 50kpl lihatikkolaatikon 10 eurolla. Myös Hauhaun viljattomat hammashoitoherkut tarttuivat mukaan, 6pss=5€.

Kennelkansiota en sitten ostanutkaan, kun kansio oli paljon isompi kuin oletin. Mutta mukaan tarttuikin Showlinkin tarvikelaukku 60€ minkä totesin olevan todella hyvä treeneihin ja kun kisoihin/näyttelyihin mennään. Sisälle mahtuu kunnolla tavaraa ja taskuja on useampia.

Mukaan tarttui myös Chris Christensen Ice on Ice hoitosuihke, mitä on usein kehuttu facebookin cockerspanieliryhmässä hyvänä takkusuihkeena. Tätä tuli heti kokeiltua kotona, kun Lunalla tulee kainaloihin heti takkuja kun sillä pidetään valjaita (autossa). Täytyy myöntää että kyllä tuo helpotti takkujen selvittelyä ja tuntui avaavan niitä helpommin kuin meidän edellinen suihke. Ainut mitä olisin toivonut, oli että suihke olisi kastellut hieman enemmän niitä karvoja. Nyt sai aika monta suihkausta laittaa että karvat oikeasti kostuivat.


Sain sen pipon minkä halusin (10e/kpl), sekä ostin pari pientä pussia Acanan nappulaa kokeiltavaksi (5€). Ostin myös karva-alustan (8e, kuvasta poiketen ruskea, sininen on systerin ostos) minkä jätän autoon suojaamaan takapenkin keskiosaa. Ajattelin myös että alusta on hyvä ottaa mukaan treeneihin koirille alustaksi.


Koiramessujen saldo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)