maanantai 15. helmikuuta 2016

Ensimmäiset agilityepikset

Sunnuntaina kävimme ensimmäisissä agilityepiksissä Vantaan Racinel–Areenalla. Ilmoitimme sekä Lolan että Lunan supermölliluokkaan, missä ei ollut kuin hyppyjä ja putkia. Ensimmäinen agilityn kisatilanne oli kumminkin kyseessä.

Kyllä sitä aina välillä voi maata vierekkäin.

Lähdimme kotoa tuntia ennen oman luokkamme alkua ja pienen seikkailun jälkeen pääsimme perille. Ojangossa oli tietöiden takia tiet muuttuneet ja navigaattorihan ei näitä uusia reittejä tunnista, joten ajoimme ensin oikean liittymän ohi. Halli oli lämmitetty ja omasta mielestä mukavan tilava vaikka koiria oli paljon.

Kävimme ilmoittautumassa ja katsomassa medi-luokan listaa. Minä olin Lunan kanssa heti ensimmäisenä ja systeri meidän perään Lolan kanssa toisena. Täytyy sanoa että en olisi halunnut olla heti ensimmäinen, kun en voinut ensin nähdä muiden ratoja, mutta minkäs sille voi. Rata oli kumminkin helppo, 12 estettä kokonaisuudessaan, eikä mielestäni mitään liian vaativia käännöksiä. 
Rataan tutustumisen jälkeen pääsin Lunan kanssa kentälle. Neiti otti varaslähdön. Minä olin jättänyt Lunan istumaan ja itse päässyt metrin-puolitoista ensimmäisen esteen ohi, kun käännyin koiraa kutsumaan. Neiti sitten olikin jo hypännyt ensimmäisen esteen ja oli siinä tulossa luokse. En keksinyt siinä nyt muuta kuin jatkaa matkaa, aloitin juoksemisen ja Luna meni ensimmäiseen putkeen ennen kuin kerkesin sitä edes sinne ohjeistaa. Matka jatkui ihan hyvin, tosin 5. putkella kerkesin hetken pelkäämään, että neiti kääntyy putkessa kun ohjasin sen sinne väärältä puolelta. Onneksi näin ei käynyt ja matka sai jatkua. Pääsimme 9. esteen yli hyvin, mutta 10. este olikin sitten se isoin ongelma. Minä juoksin esteen luokse, niin Luna juoksi esteen ohi ja hyppäsi sen sitten lopulta väärältä puolelta. Ei sille siinä mitään voinut ja jatkoin rataa, mutta Luna juoksi myös 11. esteen ohi. Virhepisteitä tuli siis 25.Sitten oli systerin ja Lolan vuoro. Heilläkin alku lähti hyvin, mutta 10. esteellä Lolakin veti ohi, ei tosin niin paljoa ja systeri onnistui sen vielä korjaamaan, mutta siitä vanhempi neiti sitten jatkoikin matkaa 2. putkeen. Virheputken jälkeen loppurata sujui hyvin. Tulos 10 virhepistettä.
Toisella kierroksella meillä meni jälleen hyvin siihen 10. esteeseen asti, mutta Luna juoksi taas sen ohi. Jälkeenpäin ajateltuna, minulla taisi olla rintamasuunta eteenpäin, joten keholla kerroin virheellisesti että meidän matkamme olisi jatkunut suoraan. Olisi pitänyt joko hidastaa reilusti ennen estettä tai sitten vetää isompi kaarros, jolloin este olisi sijoittunut enemmän tytön eteen eikä sivuun kuten nyt. Loppurata meni sitten virheittä, eli tästä jäi 10 virhepistettä.

Systerin toinen kierros sujui myös hyvin, mutta 8. putken jälkeen Lolan hihna putosi taskusta ja sotkeutui systerin jalkoihin. 9. esteen yli Lunan vielä pääsi, mutta se oli jälleen pahamainen 10. este, minkä ohi neiti sitten juoksi. Lopputulos 10 virhepistettä.

Ei ne suoritukset nyt huonoja olleet ensimmäiseksi kisatilanteeksi. Lunalla oli riskinä se, että se olisi saattanut mennä kesken radan haukkumaan tuomarin ja Lolalla taas valikoiva kuulo. Kumpikin yllätti positiivisesti näissä, vaikka Lunalla oli ensimmäisellä kierroksella selvästi paljon virtaa, ei se lähtenyt kesken radan tuomarin luokse. Lola taas meni kyllä sen virheputken, mutta välillä se hyppää useammankin esteen ominpäin. Onneksi emme olleet ainoat joilla oli hieman vaikeuksia, oli siellä esimerkiksi basenji, joka juoksi yli puoli minuuttia ympäri rataa kuuntelematta omistajaansa ollenkaan. :DOtimme äidin mukaan kisoihin, jotta se sai pidellä koiria rataantutustumisen ajan ja tarkoitus oli että hän olisi myös kuvannut suoritukset. Hänen kuvaaminen ei vaan oikein onnistunut, kun paluumatkalla autossa katsoin että puhelimesta löytyi 2 valokuvaa ja yksi 2 sekunnin videopätkä. En tiedä oliko puhelin sitten vain koko ajan tarkentanut itseään ja äiti oli luullut sen kuvaavan. :D


Maaliskuussa oli tuolla samassa paikassa uudet epikset, joten varmaan lähdemme sinne uudelleen yrittämään. 

Tämä kuva on iskältä, Luna pohti pöydällä olevan kakun maittavuutta.

Kävimme myös viikonloppuna juhlistamassa serkun 20-vuotissynttäreitä. Luna oli yllättävän nätisti ja antoi monenkin "vieraan" (mm. serkun isä sekä mummo) silittää itseään. Naurettiin kyllä Lunan ilmeitä, kun serkun isä silitti neitiä. Luna seisoi penkin vieressä ja vieras silittää sitä siinä penkillä istuen, tytöllä on häntä ja pää ihan alhaalla ja hieman kurkkii kulmiensa alta. Siltikään se ei siitä siirtynyt mihinkään. :D 

Luna innostui pelaamaan ilmapallolla, kun Lola taas leikki kuollutta sohvalla.Tokosta vielä sen verran, että päätin muuttaa seuruussa meidän täyskäännöstä. Tähän asti olemme tehneet sen niin, että minä käännyn oikealle ja Luna kiertää ulkokautta ympäri. No, neiti kun jätättää helposti muutenkin, niin tämän täyskäännöksen jälkeen se aina jäi vielä enemmän jälkeen. Muutettiin se nyt niin että minä käännyn vasemmalle (siinä on kiva muistaminen, kun melkein 1,5 vuotta liike on tehty oikealle kääntyen) ja Luna tekee tiukan käännöksen. Melko nopeasti neiti tämän oppi ja voi sanoa että on meille paljon parempi suoritustapa. Lunan täyskäännös ei nyt ole ehkä se tyylipuhtain, mutta kouluttajan mukaan tällä suoritustyylillä siitä tuskin menee yhtään pistettä. Ja meille isona etuna neiti pysyy koko ajan oikeassa seuruukohdassa! Pääsemme nyt täyskäännöksen jälkeen jatkamaan matkaa ilman että Luna on jossain metrin päässä takana.

Luna on nykyään ainut narttu meidän tokoryhmässä.
Tänään oli meidän tokokoulutuspaikka laittanut Facebook-päivitystä, että tilat laajentuvat! Koirakeidas ilmoitti että uudet tilat sisältävät 300m2 toko/rallytokotilaa, sekä 400m2 agilitykenttää. Minusta on ihanaa että tilat suurenee, kyllä tuollakin treenasi, mutta nykyisissä tiloissa jos 6 koiraa teki seuruuta oli tilat hieman ahtaalla. 

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus :) iloista kevättä teille! t. pitkäaikainen hiljainen lukija :) http://www.koirarotutieto.com

    VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)