lauantai 25. helmikuuta 2017

Ruutua ja ohjattua noutoa

Sunnuntain tokotunnilla päästiin vihdoin tekemään ruutua. Olen nyt ottanut Lunan kanssa liikettä takatargetin kanssa (eli targetti metrin-pari ruudun takana) ja sillä jatkettiin tälläkin kertaa. Ensimmäisellä kerralla kouluttaja taputti targettia ja minä toistelin tytölle ”katso ruutu” –käskyä. Sitten kouluttaja siirtyi kauemmaksi ja antoi luvan sanoa käskyn. Neiti tosin reagoi jo käsky-sanaan ja nytkähti eteenpäin, mutta ei lähtenyt liikkeelle ennen oikeaa käskyä. Tuli siinä tosin todettua että maan taputtaminen ei sovi Lunalle, joka selvästi luuli että kouluttaja piilotti nameja ruutuun ja tämän takia sitten pysähtyi nauhojen jälkeen ja jäi haistelemaan maata. Jouduin ohjeistamaan Lunaa uudestaan ja naksautin kun se pääsi targetille. Toisella yrityksellä neiti taas tajusi mitä halusin ja juoksi lähes suoraan targetille. Tiputti tosin laukan raviin hetki ennen targettia.

Kuten kotona, teimme treeneissä pääasiassa tätä ruudun läpijuoksua. Olen sitten silloin tällöin käskenyt neidin maahan kesken juoksun, ja sen jälkeen otettu taas pari toistoa pelkkää läpijuoksua. Kun olimme saaneet Lunan pinkomaan täysiä targetille, päätin ottaa yhden tällaisen maahanmenon. Tähän mennessä Luna on aina mennyt käskyllä maahan, mutta tällä kertaa se oli jotenkin niin vahvasti lukinnut sen targetin kohteeksi että maahan-käsky meni aivan kuuroille korville. Kutsuin neidin takaisin ja kokeilin uudestaan.  Taas Luna juoksi täysiä targetille välittämättä maahan-käskystä. Tässä vaiheessa kouluttaja totesi, että minun kannattaa helpottaa liikettä hieman vaikka sanomalla Lunan nimi ennen maahan käskyä, koska sillä oli todella hyvä vire liikkeeseen ja on harmi, kun se ei saa palkkaa hyvästä vauhdista. Kokeessahan sitä nimeä ei saa siinä alussa sanoa, mutta kouluttajakin totesi että lähes satavarmasti, Luna ei ole noin korkeassa vireessä koetilanteessa ja kuulee käskykin ihan hyvin. Otimme vielä uudestaan, nyt tosin lyhyemmältä matkalta ja tällä kertaa karjaisin ”Luna maahan” neidin osuessa ruudun kohdalle. Tällä kertaa tyttö kuuli käskyn ja meni maahan. En tosin ole varma kummalla oli enemmän vaikutusta , sillä että sanoin nimen käskyä ennen vai se että meillä oli pohjalla jo kaksi ”epäonnistunutta” palkatonta suoritusta ja Luna ihmetteli miksi palkkaa ei tullut ja ei sen takia juossut enää täysillä. No, pääasia että onnistuminen saatiin ja pääsin palkkaamaan. Otimme heti perään yhden läpijuoksun.

Tässä vaiheessa menimme hetken tauolle, kun muut ryhmäläiset kävivät puolestaan harjoittelemassa. Seuraavalla kierroksella tehtiin samalla tyylillä, eli ensin pari läpijuoksua ja sitten yksi maahanmeno. Sanoin varuiksi tälläkin kertaa ”Luna maahan” käskyn ja ai että oli upea maahanmeno. Kouluttajakin totesi siinä että nyt oli kyllä täydellinen suoritus. En ottanut liikettä ihan loppuun asti, vaan kävin juosten palkkaamassa neidin. Loppuun otettiin vielä yksi läpijuoksu ja sitten siirryttiin ohjattuun noutoon.

Demosimme Lunan kanssa liikkeen muille. Demo meni muuten ihan hyvin, mutta Luna lähti alkuun väärälle (vasemmalle) kapulalle, stoppasin ja ohjasin uudestaan oikealle. Aloimme sitten treenaamaan ihan oikea-vasen erottelua laittamalla ruokakupit noin metrin päähän neidin taakse. Systeri avusti sen verran että hän laittoi herkun aina jompaankumpaan kuppiin ja minä sitten lähetin neidin palkalle. Alkuun meillä meni todella hyvin, Luna ei tainnut kertaakaan mennä väärään suuntaan (kouluttaja tuli jossain vaiheessa tosin kommentoimaan että minun pitää muuttaa käsimerkkiäni hieman, kuulemma ihan selvästi osoitan kipolle, kun näin ei saisi tehdä). Mutta sitten hetken päästä Luna lopetti liikkeen tekemisen kokonaan. Se kyllä pysähtyi seisomaan käskystä, mutta kun tein lähetyksen niin neiti lähti tulemaan sivulle. Mielestäni en tässä vaiheessa muuttanut liikettä mitenkään, mutta edes herkkujen vaihtamisen jälkeen neiti ei meinannut suostua tekemään liikettä. Olimme systerin kanssa ihan silmät pyöreinä että mitä pahusta tapahtui. Mietin että tehtiinkö liikaa toistoja ja Luna kyllästyi, mutta luulisi että kääntyminen ja metrin kävely kipolle ei olisi niin vaativa tehtävä että sitä nyt jaksaisi useamman toiston peräkkäin. Otin loppuun saman noudon vielä kapuloilla ja niiden kanssa ei sitten ollut ongelmaa?!

Viimeisenä meillä jälleen oli paikallaolot. Alkuun otimme istumista niin, että minä lähdin piiloon pois hallista. Aloitin piilossaolot ihan 10 sekunnista ja siitä hiljalleen pidensin 15, jopa 30 sekuntiin. Luna vaikutti pysyvän nätisti paikallaan eikä näyttänyt palatessa mitenkään stressaantuneelta. Siellä se vaan istua möllötti ja tuijotti. Parin istumisen jälkeen otimme paikalla makaamisen. Tämän kohdalla uskalsin olla jopa 45 sekuntia piilossa.

Systerin oli tarkoitus kuvata treenejä jotta saan tänne blogiin videoita, mutta eihän se missään vaiheessa muistanut sitä tehdä.

Lelut on käytännöllisiä, niistä oi tehdä vaikka pedin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)