tiistai 24. lokakuuta 2017

Touhu&Temmellys




Satuin keväällä huomaamaan kuinka joku fb-kavereistani tykkäsi paikasta nimeltään Touhu&Temmellys, kiinnostuneena kävin katsomassa sivuja ja huomasin sen olevan vajaan parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä oleva koirien puuhamaa. Silloin ei kerennyt käymään ja loppukesästä Lara tuli jonka jälkeen joutui tietysti odottelemaan että pikkuneiti saisi rokotussuojan voimaan. 

Luna aloitti juoksunsa viimeviikolla, joten monet aktiviteetit ovat nyt hetken aikaa pannassa. Pohtiessani mitä koirien kanssa voisi nyt tehdä palasi Touhu&Temmellys mieleen. Yritin sivuilta etsiä tietoa saako alueelle tulla juoksuisen koiran kanssa ja varmistin asian vielä paikan omistajalta. Juoksunartut olivat yhtälailla tervetulleita, joten varasin meille tunniksi ajan Touhuun.

 Alueella on 3 aidattua osiota, joissa jokaisessa on hieman eri aktiviteetit. Touhu ja Temmellys -alueet ovat noin 1,5 hehtaarin kokoisia peltoalueita, Tempo 2000 neliömetrin pienempi puistomainen alue. Alueilta löytyy myös grillipaikat jos haluaa viettää useamman tunnin ulkoillen. Varattu alue on yksityiskäytössä eli omalla ajalla sinne ei tietenkään siten tule muita koiria. 

Omistaja tuli ensin esittelemään alueen (koirat saivat jo kulkea vapaana päästyämme aitojen sisälle), jonka jälkeen saimme oleskella tunnin loppuun ihan rauhassa. Alkuun oli mukava -1 asteen pakkanen, mutta tunnin päätyttyä oli sää mennyt plussan puolelle ja sen huomasi kun alue muuttui kurasemmaksi. Omistaja sanoi että alueella on muiden koirien hajujen lisäksi todella paljon muita eläimiä kuten myyriä, hiiriä, lintuja ja näiden hajut tietenkin. Luna ainakin selvästi löysi hajut heti ja kulki todella paljon heinikossa nenänsä perässä. Lara puolestaan keskittyi rallittamaan.

 Voin jo varoittaa että tässä postauksessa on paljon kuvia. :) 




Alkuun tytöt keskittyivät enimmäkseen juoksentelemaan keskenään ja itsekseen. Lähdimme sitten kiertämään alueen aktivitteetteja yksitellen. Ensimmäisenä olimme heinäpaaleilla. Heinäpaalit oli laitettu lyhyen välimatkan päähän toisistaan suunnilleen ympyrän muotoon, siinä sai koirat kiipeillä paaleilla ja hyppiä paalilta toiselle.





 Sitten oli taitopuomit edessä, tässä oli pieni esterataversio sekä pitkät tasapainopuomit. Jälkimmäisiä ei keretty tekemään kun ne alkuut oli liian jäässä ja liukkaita ja lopussa meiltä vaan loppui aika. :D Mutta esterataa kerettiin kokeilemaan. Siinä sai tietysti tehdä mitä lystäsi, mennä yli tai ali. Pääasiassa molemmat tytöt kiipesivät parrujen yli, mutta houkuteltiin ne parin alikin.


Laralla alkaa kokoa olla sen verran että sen alitukset olivat hieman hankalia.


Takana näkyy myös tasapainopuomit

Pari rengastakin oli sijoitettu esteradalle.


Siitä kuljettiin heinälabyrinttiin, jonne minun piti mennä ensimmäisenä jotta koirat tajusivat idean. Tai luulen että lopulta meidän aktiviteetti meni niin että minut etsittiin sieltä labyrintistä, juostiin ulos ja tultiin uudestaan etsimään. :D








Lyhyimmän aikaa olimme kunkkukukkulalla, mikä oli siis keskelle aluetta rakennettu korkeampi alue, koirat saivat juosta ylösalas.






Sitten heinälato. Tämä oli varmaan yksi Lunan lempipaikoista. Heinissä taisi olla hiirien hajua (omistaja sanoi että kylmillä keleillä hiiret tulevat latoon lämmittelemään) joita Luna sitten nuuskutti innokkaasti, neidistä oli myös kiva etsiä heiniin heitettyjä herkkupaloja.







Heti vieressä oli pallomeri, jota Luna selvästi taas vierasti. Kyllä sinne mentiin herkkuja etsimään, mutta namin löydyttyä tultiin äkkiä pihalle. Lara taas tykkäsi kulkea pallojen seassa pidempään. Enempi pallohullukoira voisi olla aivan täpinöissään.





Pitkällä nurmisuoralla otettiin muutama luoksetulotreeni.


Luna osoitti mieltään kun Lara juoksikin kovempaa.



Lara ei oikein sisäistänyt että piti juosta minun luokse vaan veti tuhatta ja sataa ohi, Luna sai siis palkan ensimmäisenä. :D 

Juomatauko
 Seuraavana siirryttiin kantometsään. Löysi jotain hajuja taas kun kulki kuonomaassa häntä ropellina pyörien ja työnsi päätään kantojen sisään. Lara ei oikein ymmärtänyt kantojen alle menemistä. Kantometsän päällekin pääsi kävelemään, jossa koirat joutuivat oikeasti keskittymään mihin tassunsa laittavat etteivät putoa.






Mitän sä sinne ylös pääsit?




Mitäs tuolla alhaalla olikaan...?
 Rauniorata oli vielä keskeneräinen, mutta mukavasti tekemistä löytyi sieltäkin. Betoniputkia oli kaivettu maahan ties kuinka monta ja eri pituisia. Isoja renkaita ja erilaisia piiloja löytyi myös useampia. Tämä voisi olla kiva kesämmällä, tai miksei talvellakin kun systerikin pääsee noista kepeistään eroon. Toinen pitelisi koiria ja toinen menisi piilosille.




Betonisilta meni kuopan yli (vaikka kuvasta sitä ei nääkkään niin sillalta oli n. 1 metrin pudotus alas)









Lopuksi otimme vielä hieman kiipeilyä betoniputkilla Lunan kanssa joka olikin yllättävän ketterä kun kerksin hieman alkuun epäilemään että neiti jää vain pomppimaan putkia vasten.






Lopputunnista oli maa jo sen verran sulanut että kuraa olikin sitten jokapaikassa.
 Täytyy sanoa että tuo oli ihan mukava paikka ja molemmat koirat kyllä väsyivät kunnolla. Kävimme kyllä vielä kaupoilla tämän jälkeen, mutta näin kun kirjoittelen tätä puoli seitsemän maissa niin molemmat ovat edelleen väsyineitä. Pitää mennä uudelleenkin jos saisi vaikka tolleripojat Kodan ja Cooperin mukaan (he alkavat olla ainoita sellaisia tuttuja joiden kanssa tiedän Lunan pärjäävän ilman kokoaikaista vahtimista.) Varaa vaikka useamman tunnin ja paistaa ne makkaratkin siellä. Nyt nuo Lunan juoksut tekivät sen että oli parempi mennä näin pienellä tyttöporukalla.


 Kerkesimme viikkoa ennen Lunan juoksuja käymään uimassakin. PetBrosin fb-sivulle tuli ilmoitus että loppuillan uinnit -50%, joten mehän varattiin nopeasti aika. Lunalle homma oli tuttua, mutta Laralle allas oli uusi asia. Yllättäen alkuun pentu ei sitä osannut pelätäkään, rampilta mentiin hienosti Lunan perässä altaaseen ja uittaja pääasiassa vain käveli reunustalla. Sitten yhdellä kertaa Lara vetikin yllättäen taaksepäin ja putosi rampilta alas, jonka jälkeen rampista ja uimisesta tulikin pelottavampaa. Uittajan avulla saatiin hieman rohkaistua pikkuneitiä ja lopulta loppuajalla Lara lähti jo hieman rohkeammin rampilta alas, mutta yritti uida suoraan reunoille.

Pitää yrittää mennä jossain vaiheessa uudestaan (jos osuisi taas alennus hyvään saumaan), jotta saadaan tuota yllättäen tullutta ramppipelkoa hieman pois.

-

Lunan juoksuista johtuen jouduin sitten perumaan meidän ilmottautumisen ensi viikon tokokokeeseen, eli saa meidän VOI:n luokan starttaus vielä odottaa. Hieman hämmästyin kun kokeen järjestäjä vaati eläinlääkärin todistusta juoksuista jotta saisin koemaksun takaisin. Yleensä olen kuullut riittäneen kahden eli henkilön allekirjoittama todistus. Kyselin sitten hieman hintoja ja meidän vakkarieläinlääkäriasemalla kyseiselle lapulla olisi tullut hintaa neljä kertaa koemaksun verran (koemaksu 25€, todistus 100+€). Kyselin fb:ssä että onko kukaan tällaista joutunut hankkimaan ja mistä sen saisi alle 25€ hintaan. Eihän ole järkeä maksaa enempää todistuksesta kuin mitä koemaksu oli.

Moni sitten kommentoi että ei tuon ihan noin pitäisi mennä, yleensä on aina riittänyt joko oma ilmoitus tai sitten se kahden henkilön allerkirjoittama lappunen. Laitoin sitten samana iltana vielä kyselyä kokeenjärjestäjälle että eikö tuo jälkimmäinen heille oikeasti kelpaisi, kun ell.todistus maksaa monin kertaisesti. Tarjouduin jopa lähettämään kuvaa (:'D) jos se kelpaisi todistukseksi.

En tiedä olivatko järjestäjistä joku seurannut fb-keskustelua, mutta aika nopeasti sieltä tuli pahoitteleva viesti:

 "Kahden henkilön allekirjoittama todistus riittänee. Pahoitteluni että jouduit näkemään vaivaa hintoja kysellessäsi mutta näin minua ohjeistettiin toisen koetoimitsijan taholta vastaamaan. Ilmeisesti väärinkäsitys sillä säännöt ovat muuttuneet jossain kohtaa."

Hieman epämääräistä minusta, mutta pääasia että saan koemaksun takaisin. Laitan sen sivuun sitten seuraavaa koetta varten. Ärsyttävää kun keväällä meillä oli pitkä koetauko, kun Luna ei aloittanut juoksuja ajallaan (piti olla tammikuussa, mutta neiti venytti huhtikuuhun) enkä uskaltanut sitten ilmoittaa tuota mihinkään kun mun tuurilla ne juoksut olisi alkanut juuri silloin. Nyt kun en olettanut juoksuja kuin aikaisintaan marraskuussa ne tulivat kuukauden etuajassa... ._.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)