tiistai 21. marraskuuta 2017

Mätsäröintiä ja palkintopohdintaa

Meidän viimeisin mätsäri oli jälleen ShowHau Centerillä. Olin nähnyt ilmoituksen tapahtumasta jo aikaisemmin, mutta perjantaina pohdin että en jaksa sinne lähteä. Lara oli herättänyt parina edellisenä yönä ja unet jäivät vähäiseksi, minkä takia minulla oli sitten koko päivän ihan hirveä päänsärky ja silmiin sattui. Siihen sitten vielä 8 tunnin työpäivä pääasiassa tietokonetta tuijottaen eikä särkylääkkeet auttaneet ollenkaan.

Systeri laittoi päivän aikana viestiä että voitais mennä käymään ihan Laraa väsyttämään. Pohdin siinä pitkään että en millään kyllä jaksaisi, kun pääsin kotiin join kupin kahvia ja totesin että jos me nyt sitten kumminkin mennään. Houkutti ajatus rauhallisesta yöstä.

Larasta ei ole nyt mätsärikuvia, mutta tässä neiti
pohtii alkaisiko lintukoiraksi.
Pakkasin nopeasti tavarat ja startattiin kohti Vantaata. Porukkaa oli mukavasti paikalla, mutta ei onneksi niin paljoa kuin välillä talo on tupaten täynnä. Edellisistä kerroista viisastuneena jätin koirat ensin autoon ja kannoin tuolit ilmoittautumisen kautta sisälle. Kun sain leirin pystytettyä lähdin hakemaan tyttöjä autosta. Pennut oli tavalliseen tapaan ensin, joten vilkaisin meillä olevan vielä muutama pari ennen Laran vuoroa, joten jätin Lunan systerille ja kävin äkkiä pissattamassa pennun. Laran kannalta ei ole kovin hyvä että pikkuneidin vuoro tulee nopeasti, kun tuo ei kerkeä rauhoittumaan ollenkaan. Uudessa paikassa ja paljon koiria ympärillä nostattaa Laran kierrokset lähes tappiin. Kun meidän vuoro tuli vein pennun kehään. Ensin Lara löysi jonkun makupalat matosta ja ei meinannut lopettaa maton putsaamista. Otin sitten paremmat herkut käyttöön ja sain houkuteltua kuonon lattiasta. Sen jälkeen ei meinannut seisomisesta tulla mitään kun herkku veti liikaa puoleensa. Tuomari sai hiplattua Laran läpi, jonka jälkeen lähdimme ympyrälle. Tässä vaiheessa tuntui että talutan kengurua hihnassa kun melkein jokaisella askeleelle toinen hyppäsi ylöspäin.

Taisimme saada edes jotain raviaskelia mukaan kun tuomari antoi pikkuneidille punaisen nauhan. Pääsimme hetkeksi odottelemaan kun sinisen nauhan saaneet menivät kehään. Lopulta tuli punaisten vuoro ja menimme taas kehään seisomaan. Tällä kertaa seisominen sujui jo hieman paremmin, mutta en yhtään yllättynyt ettei Laraa valittu jatkoon, oli se alku esiintyminen sen verran kamalaa. :D
Sitten istuskelimme hetken aikaa kun pienet aikuiset alkoivat. Yritin selvitellä Lunan turkkia, joka oli jo kerinnyt takkuuntumaan edellisestä harjauksesta, trimmikin oli puoliksi hoidettu kun olin vain nyppinyt neidin pään pari päivää aikaisemmin.

 Lunan lisäksi paikalla oli tuttuja Iines-cockeri sekä uros amerikancockeri jonka nimi ei vaan jää jostain syystä mieleen. Plus paikalla oli monta muuta ns. turkkirotua mikä tuo aina lisää kilpailua, paitsi jos tuomari pitää lyhytkarvaisista, sitten pidemmän karvan omaavat eivät pärjää ollenkaan. Tai olen nähnyt myös tuomarin joka piti matalista pitkäselkäisistä koirista, jolloin sijoittui kaksi mäyräkoiraa ja yksi heeleri ja neljäs taisi olla pinseri, nämä on niin makuasioita.

Luna esiintyi tapansa mukaan oikein nätisti, liikkuminen on mielestäni ollut todella hyvää viimeisenä muutamana kertana. Tai enhän minä tiedä miltä se näyttää sivusta katsottuna, mutta siinä minun näkökulmasta se on hyvän näköistä. Seisominenkin sujuu häntä heiluen, mitä nyt joudun takajalkoja yleensä asettelemaan kun ne jäävät neidillä vähän miten sattuvat. Pöydällä Luna alkaa olla jo aika rentona, häntä ei katoa koipien väliin tuomarin tullessa. Se saattaa kyllä hieman laskea ja lopettaa heilumisen, mutta yleensä kun tuomari siirtyy kauemmas vipatus alkaa taas.

Ensimmäisestä kehästä tuli punainen nauha ja saman saivat muutkin cockerit. Olimme siis yhdessä värikehässä ja ensimmäistä kertaa tuomari järjesti meitä ihan kunnolla. Yleensä on menty tyylillä nopeat eteen ja hitaammat taakse (mikä nyt sinällään pienessä kehässä on se ja sama kun ensimmäiset saa peränpitäjät kiinni). Mutta nyt laitettiin kaikki cockerit peräkkäin ja muita koiria siirrettiin yksitellen sinne tänne. Juostiin muutamassa erässä, jonka jälkeen tuomari kätteli pihalle tippujat ja osoitti keskelle jatkajat. Luna pääsi jatkoon.

Jatkoimme seisomista, kun tuomari sijoitti neljännen ja kolmannen. Olimme Lunan kanssa vielä jäljellä ja meitä pyydettiin juoksemaan vielä uudestaan, ennen kuin Luna osoitettiin (jälleen) ykköspallille. Palkintona oli Taste of the Wild 2kg ruokasäkki, jonka kävin nopeasti vippaamassa systerin luo ennen BIS-kehän alkua. Naureskeltiin siinä ruokapalkintoa kun meillä on jo kasa voitettuja 1-3kg pikkusäkkejä kotona. Olen jopa niitä myynyt eteenpäin kun ei niitä kerkeä mitenkään kaikkia käyttämään.

BIS-kehässä meitä oli kahdeksan koirakkoa ja meidät juoksutettiin pareittain ympäri (ensin pienet pennut, sitten isot pennut, sitten pienet aikuiset…) jonka jälkeen tuomarit kävivät tutkimassa ne koirat joita eivät vielä tutkineet. Luna pysyi jälleen todella nätisti paikallaan vaikka vieras tuli hiplailemaan hänen esiintyessä vapaasti. Varuilta annoin palasen nakkia kun tuomari kosketteli, mutta eipä neiti siltikään tehnyt elettäkään väistääkseen. Lopulta tuomarit alkoivat sijoittaa koiria ja Luna sijoittui BIS-3. Tästä palkintoa 12kg ProPac –ruokapussi (hieman siinä mielessäni jo pohdin et meillä talo pursuaa ruokaa kohta). :’D


Kotona sitten vilkaisin ruokien parasta ennen päiväykset enkä yhtään yllättynyt että huonothan ne oli. 12kg säkissä 8.12.17 ja 2kg säkissä 28.12.17. Eihän kuivanappula miksikään mene kovinkaan nopeasti, kun pussi on ollut ehjä. Iso säkki oli kyllä sen verran huonolla kestolla, että mietin kehtaako sitä edes myydä, kuten olin alun perin ajatellut. Kyllähän se varmaan jollekulle menisi kunhan hinta on oikea (myyhän eläintarvikeliikkeetkin parasta ennen päiväyksen ylittäneitä ruokia halvalla pois), mutta päätin kumminkin kokeilla sopisiko ruoka Lunalle. Neidillähän on ollut käytössä Acana ja sen jälkeen Applaws, mutta rehellisesti sanottuna ne eivät oikein tuolle sovi. Luna on herkkävatsainen ja sillä on aina ollut vatsa löysällä, on ennemminkin poikkeus että sen pökäleet olisi normaaleja. Olin juuri ostanut Anf:in herkkävatsaisen ruokaa ajatellen että jos nuo ”huippuhyvät” ruoat ovat vaan liian tujuja tytölle. Tämä ProPac oli lammas-peruna eli sisällöltään myös vatsaystävällisempää. Siirsin Anfin odottamaan sivummalle ja tein valmiiksi parin viikon ruokavaihdosateriat tällä ProPacin ruoalla. Katsotaan miten neidin vatsa reagoi, jos se ei sovi niin annan vaikka loppuruoan tädille että saa syöttää Lolalle, sen rautamaha kestää mitä vain.

Näistä palkinnoista oli myös tapahtuman fb-ryhmässä keskustelua. ShowHau Center nimittäin oli antanut palkintoina ruokia joissa parasta ennen päiväys on mennyt jo aikaa sitten. Ymmärrän että palkintopusseilla on huono kestoaika (meillä ollut yleensä 1-2 kuukautta eteenpäin, poikkeuksena silloin tällöin pidempiä), mutta osalla oli päiväykset mennyt jo viime kesäkuussa. Tämä minusta on jo aika törkeää, joo eihän se nappula heti huonoksi mene mutta melkein puoli vuotta on jo pitkä aika. Eikä minusta muutenkaan ole reilua pitää palkintoina ruokia joiden päiväykset on jo menneet vaikka vähänkin aikaa sitten.


Fb-sivulla myös marmatettiin palkintojen arvosta, yksi marisi kun hänen 3. sijasta voittaman ruokapussin arvo oli ”vain” 10 euroa eikä ollut mitään tavarapalkintoja. Tässä vaiheessa pyörittelin silmiäni, minusta 10 euron arvoinen palkinto on jo hyvä palkinto. Me ollaan saatu palkintona myös pelkästään 1 nahkarullaluu tai namipussi, joiden arvo on korkeintaan 3 euroa.Eli selvästi mainostaessa ”erinomaisia palkintoja” pitäisi olla monen kymmenen euron palkinnot jokaiselle sijoittujalle? Jos arvoja katsoo niin kyllä minusta meillä oli ihan hyvät palkinnot, Taste of the Wild 2kg hinta ensimmäisestä nettikaupasta n. 22€, ProPac 12kg n. 62€, eli meidän palkinnot olivat arvoltaan yhteensä n. 84€. Ei todellakaan huono vaikka päiväykset nyt on mitä on.  Monesti valitetaan että mätsärit otetaan liian tosissaan ja myönnän että kyllä me Lunankin kanssa kisataan siellä tosissamme ja yritetään esiintyä parhaamme mukaan (kun ei toi virallisissakaan pärjää), mutta en minä kehtaa alkaa palkinnoista valittamaan. Joo onhan se hienoa kun sijoittuu ja saa kassillisen tavaraa, mutta minusta on myös hienoa kun sijoittuu vaikka se palkinto sitten olisi ruusuke ja luu. :D Myönnän että saatetaan hieman naureskella sille yhdelle luulle, mutta en minä siitä hernettä nenään vedä ja ala valittamaan että pitäisi olla paremmat palkinnot.

Mutta meillä on tänä vuonna ollut paras mätsärimenestys tähän mennessä. 14 kisaa käytynä, puolessa on tullut sijoitus ja näistä 7 kisasta 4:ssä Luna on päässyt BIS-sijoituksiin asti. Ei huono!

Ps. Ei se Lara edes nukkunut seuraavaa yötä kokonaisuudessaan, neljältä oli herätys pissalle eli mission failed siltä osalta.

Loppuun vielä kevennyksenä kuinka Lara nuolee
jugurttipurkin.

5 kommenttia:

  1. Onnea taas mätsärimenestyksestä!

    Mutta vähän harmi noi lyhyet päiväykset ruuissa. Varsinkin, kun itelläkin on pieni koira, sehän syö tuommosta 12 kg säkkiä jotain puoli vuotta! Itselleni ei kyllä itseasiassa ole tullut mieleenkään ikinä kuitenkaan päiväyksiä noista (esim.) mätsäripalkinnoista katsoa, mutta täytyypä vastaisuudessa olla tarkempi. Vaikka tuskin olisin kuitenkaan pois heittämässä, vaikka päiväys olisikin jo mennyt. Mutta olisihan se silti asiallista, jotta palkinnoissa vähän pitemmät päiväykset olisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo Lunallahan kestää toi 12kg säkki myös useamman kuukauden normaalisti, nyt oon noita nappuloita ottanut sitten perustreeneihin palkaksi ja lenkillä taskut täyteen jos pitää ohituksia tehdä että saan kulutettua niitä hieman nopeammin :D Nappulat kun menee molemmille tytöille yhtä hyvänä herkkuna kuin muutkin nykyään kun joutuvat niistä kilpailemaan.

      Eikä tosissaan koske nuo huonot päiväykset vain ruokia, vaikka niissä se on useimmiten huono. Ollaan myös saatu huonokestosia namipusseja sekä kerran samassa kuussa vanhentuvan shampoon. Sama periaate taitaa lemmikkiliikkeissä olla noissa kun esim tarvikepalkinnoissa, annetaan ne mitkä on huonoksi menossa tai ei kelpaa kellekkään (minkä takia pannat/valjaat ym. on joko jättikokoja tai sitten jotain tooodella pieniä :'D.

      Enkä nyt sano että aina on näin, kyllä välillä saa oikeasti ihan hyvällä kestollakin olevia tuotteita. Esimerkiksi Royal Caninin tuotteet on yleensä ihan ok kestosia, kun RC sponssaa.

      Poista
  2. Moi! Jännä juttu että löysin vahingossa tämän sivusi kun googletin Pro Pac koiranruuasta ostopaikkaa. Mekin ollaan saatu sellainen pieni pussi palkinnoksi Showhau centerin mätsäristä. Kovasti tykkäs noi nuoremmat hauvat. Onnittelut kisamenestyksistä ja varmasti vielä nähdään kisoissa kunhan meidän huilitauko on ohi. Terveisin sen jenkkipojan eli Jerryn "mamma"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Meillä tuo ProPac on sopinut Lunalle yllättävän hyvin, kakkamäärät on pienentynyt melkein puoleen ja niin kauan kun pääasiassa palkkaankin raksuilla niin uloste on myös pysynyt kiinteänä. Palkkana menee myös Laralle (yritetään kuluttaa säkkiä hieman nopeampaa kun päiväys on jo mennyt) :D

      Poista
  3. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15234354/showhau-center-2018

    VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)