lauantai 24. maaliskuuta 2018

Lahti KV

Lara pääsi ensimmäistä kertaa käymään virallisissa näyttelykehissä, kun systeri oli ilmoittanut pikkuneidin Lahteen. Tuomarina oli bulgarialainen Kostadin Shankov, joka ymmärtääkseni arvosteli ensimmäistä kertaa Suomessa bordercollieita. Joten kenelläkään ei ollut oikein tietoa minkä tyyppisistä bortsuista tuomari pitää.

Luna jäi kotiin monien aktiviteettilelujen kanssa, kun lähdimme yhdeksän jälkeen Laran kanssa ajamaan. Olimme paikalla hyvissä ajoin kun kehässä meni vielä australianpaimenkoirat. Purimme leirin ja lähdin pikaisesti käymään myyntikojuilla kun tajusin jättäneeni tassusakset kotiin. Kävin sitte pikaisesti ostamassa uudet sakset ja mukaan tarttui vielä pikkuruinen karsta. Pääsin takaisin paikalle ja aloin siistimään Laran tassukarvoja, jolloin sain todeta että halvalla ei saa hyvää. Ne 8 euron sakset eivät leikanneet ollenkaan.

Bordercollieurosten alkaessa tuli todettua että arvosteluja tuli laidasta laitaan, hylästystä erinomaiseen. Sitten alkoivat nartut, Lara oli junnunartturyhmän neljäs. Siinä rivissä tuli todettua että pikkuneiti on tosissaan pikkuinen. Eivät muutkaan mitään isoja olleet, mutta kumminkin isompia kuin Lara. Laralla taas oli turkkia porukasta eniten.

Junnut eivät selvästikään ollut tämän tuomarin mieleen, kun sekä urosten että narttujen junnut saivat EH:n. Yksi uros sai HYLyn.

Lara esiintyi ihan hyvin, liike oli pääasiassa sujuvaa, mitä nyt häntä oli tapansa mukaan liian korkealla. Seisominen sujui Laralla minusta parhaiten, kun vertasi muihin junnuihin. Yksi oli koko ajan istumassa tai makaamassa, toinen taas ei meinannut pysyä paikallaan.

Kilpailuluokassa oli siis kaikki junnunartut. Koirat juoksutettiin vielä ympäri ennen sijoitusta. Lara osoitettiin eteen ja sitten vielä yksi koira siirrettiin eteen, joten neiti jäi toiseksi.

"Very good type. Good size. A little bit light in head and bones. Nice format. Correct body substance. Needs more energy in movement. Very well presented." ja täten EH JUK2.



Koska Lara ei jatkanut tästä eteenpäin, kävimme vielä ostamassa pussillisen luita myyntikojuilta ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti.

Oltiin juostu taas mätsäreissä tätä  näyttelyä ajatellen, viime viikolla oltiin lauantaina ShowHaulla (Luna pun3. Lara pun ei sij.) Illalla katselin että sunnuntaina oli mätsäri Hämeenlinnassa ja koska ei meillä ollut parempaakaan tekemistä, lähdimme aamulla ajelemaan sinne (Luna pun3. Lara pun ei sijoitusta) ja viime perjantaina olimme taas ShowHaulla (Luna pun ei sijoitusta, Lara sin ei sijoitusta). Lunalla on jostain syystä ollut nyt hirveästi kierroksia ja se on näkynyt mätsäreissä siinä että vanhempin neiti ei ole meinannut pysyä pakoillaan. Sinällään kiva kun toisella on hauskaa, mutta pitää taas hieman alkaa huomauttamaan, että sitä pitäisi myös keskittyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)