lauantai 1. kesäkuuta 2019

Laran viimeiset Sertit

Systeri on nyt käynyt kiertämässä näyttelykehiä Laran kanssa hieman tiheämmin. Viimeisimmät kerrat oli helatorstaina palveluskoiratapahtumassa ja lauantaina Iitissä Siirin ja Coopperin kanssa. Itse olin töissä, mutta nykyään Showlink ja Whatsapp toimivat oikein hyvin. :’D

Palveluskoiratapahtumaan systeri lähti pienellä varauksella, kun kilpailijoita riitti ja siellä oli parikin tuttua nimeä, jotka saattoivat vetää Laran edelle.

Tuomarina oli Janger Nina ja Lara osallistui ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaan.


2v. Oikeat mittasuhteet. Riittävä pään vahvuus, mutta kuono-osa voisi olla täyteläisempi. kaunis ylälinja. Erinomainen runko eturinta ja raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman korkealle kiinnittynyt häntä, jonka pitää kauniisti liikkeessä. Ulottuva kevyt sivuliike. Ahdas takaa. Rauhallinen käytös. Esitetään kauniisti." 

ERI1 SA 

Paras narttu –luokassa Laralla olikin sitten vastassa kolme veteraaniluokan valiota, yksi käyttöluokkalainen (myös valio) ja yksi avoluokkalainen.  Tässä vaiheessa tiedossa oli että Lara aika varmasti nappaa sertin, koska avoluokkalainen oli jäänyt toiseksi avoimessa luokassa.

Sitten tulikin viestissä:

 

Tuomari oli ohjannut Laran narttujen ykköseksi, ohi neljän valion!

Siitä he jatkoivat tietenkin vielä urosten voittajan kanssa kisaamaan. Heitä juoksutettiin vierekkäin ja lopulta tuomari laittoi pikkuneidin rotunsa parhaaksi.

Eli lopputulos oli ERI SA PN1 SERT ROP

(c) Siiri

Systeri on käyttänyt Laran kyseisellä tuomarilla aikaisemminkin, jolloin tuomari oli pitänyt neidistä kovin. Mutta silloin täysi karvattomuus alensi arvosanaa. Tällä kertaa Lara oli täydessä turkissa ja selvästi tuomari piti siitä edelleenkin. Systeri kävi Laran kanssa vielä BIS-kehässä (ryhmiä ei ollut) kiertämässä, mutta sieltä ei sitten enää pärjännyt.

Siinä oli parin päivän tauko, kun systeri ja Siiri menivät sitten Iittiin. Siellä oli tiukaksi tiedetty tuomari Salohalla Hilkka. Systeri oli alun perin pohtinut kahden näyttelyn välillä, ja päätynyt Iittiin koska toisella oli tämä Salohalla tuomarina. No, kävi tuomarimuutos ja Salohalla tuli Iittiinkin.

Kyseinen tuomari kuulemma rakasti mittakeppiä ja oli ottanut sen todella usein esille eri koirien kohdalla. Tosin, mittakepin käytössä oli hieman ongelmia. Tuomari mittasi kaikki koirat keppi vinossa ja täten jokaiselle tuli yllättäen korkeutta enemmän kuin normaalisti. Siitä oli kehän reunalla parikin sanonut.

Siirin Cooper joka muutenkin on isohko, sai vielä 0,5cm korkeutta lisää, mikä oli sitten tuomarista liikaa ja se rokotti arvosanaa reilusti.

Hieman myöhemmin sitten Lara joutui (bortsuista ainoana) mittakepin alle. Pikkuneiti sitten hujahti 1,5 cm korkeammaksi kuin aikaisemmin mitattuna. Tuomari oli kuulemma joutunut tarkistamaan ihan rotumääritelmästä mitä bortsujen korkeudesta sanotaan. Siellähän on mainittu vain, että urokset noin 53cm ja nartut hieman pienempiä.

46,5cm näytti tuomarin mittakeppi, johon tämä oli todennut sen olevan ihan riittävä korkeus.

Lara sai Erinomaisen ja SA:n, mikä riitti, koska paikalla oli niin vähän koiria että ainoat SA:n saaneet oli Laran lisäksi valio. Joten Serti tuli pakosti Laralle .

Riittävä koko. Oikeat mittasuhteet. Erittäin kaunis ilmeinen pää. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Oikein kulmautunut. Kokoon sopiva luusto. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin. 

Paras narttu –luokassa valio sitten laitettiin suoraan Laran edelle. Systeri totesi että sinällään ei ihmettele, Lara ei ollut liikkeessä tehnyt aivan parastaan ja häntäkin nousi tavallista korkeammalle.

Mutta lopputulos oli ERI SA PN2 SERT. 

Ja se oli täten pikkuneidin kolmas ja viimeinen Suomen serti. Nyt tarvitaan vain luonnetesti, paimennuskoe tai PK-koe jotta valionarvoa voi hakea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)