keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Vuoden ensimmäinen mätsäri sekä Laran kolmas tokokoe

Viime lauantaina Lemmikkitarvike Riemun Lahden toimipiste vietti 5-vuotissynttäreitä. Ulkona tuli vettä kaatamalla, joten mikäs oli sen parempi suunnitelma kuin vipata koirat autoon ja ajaa tunti ostoksille. :’D

Ainoa virallinen ostos mitä lähdettiin hakemaan, oli Laralle synttärilahjaksi samanlainen namipallo kuin Lunalla on. Koska nuorempi neiti on itkenyt Lunan pallon perään jo useaan otteeseen.

Matka sujui rauhallisesti ja sääkin selkeni ennen Lahteen pääsyä.

Sisälle mennessämme aulassa oli koirille kalastuspiste, eli kolme ämpäriä jossa oli reijitetty kannet. Koira sai valita niistä yhden ja sen sisällä olevan palkinnon. Laraa yritin saada ensin katsomaan ämpäreitä, mutta eihän se tajunnut mitään niiden päälle vaan kerjäsi rapsutuksia ämpäreiden takana olevalta myyjältä.

Päästin Lunan ämpäreille ja se sentään tajusi ihmetellä niitä. Ämpärit ei selvästikään haisseet vahvahsti millenkään, koska Luna olisi reagoinut jos siellä olisi ollut avonaisena nameja. Neiti kumminkin lähti tökkimään yhtä ämpäreistä. Kun kansi avattiin, sain selityksen miksi ei Luna reagoinut sen vahvemmin. Sieltä tuli pahvipaketti jossa oli sähköinen punkinkarkoitin (minä kun uskon niiden tehoon ihan täydestä :’D ), sehän ei tietenkään haissut miltään.


Päästin uudelleen Laran ämpäreille, eikä se edelleenkään ymmärtänyt niiden päälle hölkäsen pöläystä. Nuorempi neiti koki järkevämpänä pusutella kalastuspisteen työntekijää. Myös vierelle tullut kauppian sai osansa pusuista. Lopulta päädyttiin siihen kun Lara seisoi yhden ämpärin päällä pystyäkseen pussaamaan paremmin, että neiti nyt valitsi sen ämpärin. Sieltä tuli sitten pussi Rokan lohinameja.

Ennen liikkeeseen pääsyä piti tietysti vipata koirat vielä pallomereen. Tässä näki taas tyttöjen erot, en tiedä voiko puhua rotuerosta vai vaan luonne-eroista, mutta Luna hyppäsi altaaseen sen enempää miettimättä, kun tiesi siitä saavan namia. Lara puolestaan ei voinut ymmärtää, miksi pallomereen piti hypätä. Ei edes herkun takia. Lopulta sain molemmat työt pallojen keskelle kuvattavaksi.

Siitä sitten siirryttiin kauppaan, jossa olikin väkeä jo reilusti. Laran namipallo löytyi heti, jonka jälkeen kiertelin kauppaa ympäri. Pisin aika meni tietenkin treenitarvikehyllyllä. :’D Ilmoitin tytöt vielä valokuvaukseen, missä voi voittaa 50€ lahjakortin.  Molemmat ovat helppoja kuvattavia, joten meidän kuvaussessio oli nopeasti ohi.

 Lunan kuvaa pääsee äänestämään tästä:
https://www.facebook.com/riemukauppa/photos/a.2303910963190289/2303928846521834/?type=3&theater&ifg=1


Laran kuvaa taas tästä:




Siinä tehtiin vielä loput ostokset (tokon hyppyeste, cockerspanieliavainnaulakko) ennen kuin pakkasin ostokset ja koirat takaisin autoon ja lähdettiin ajaelemaan kotia kohti.


Myöhemmin samana päivänä sitten systeri kävi taas kokeilemassa Laran kanssa alokasluokkaa oman seuran kisoissa. Mietin Lunankin ilmoittamista, mutta en sitten viitsinyt ottaa riskiä juoksujen alkamisessa. Eihän ne juoksut sitten tietenkään alkaneet ja Luna tietenkin olisi ollut oikein mukavassa mielentilassa.

Siinä odotellessa kävin hieman viereisellä kentällä tekemässä Lunan kanssa, koska neiti selvästi odotti koko ajan koska hän pääsee tekemään. Ja oli kyllä oikeasti pirun hienoa tekemistä ja harmitti vielä enemmän etten ollut ilmoittanut neitiä kokeisiin.

Mutta sitten Laran kokeeseen:

Paikalla makaaminen 1min – 10

Ei moitittavaa

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10

Hyvä seuraaminen, vauhdikas maahanmeno.

Seuraaminen - 9

Pari pientä irtoamista. Viimeisessä täyskäännöksessä näytti että jäisi jälkeen enemmän, mutta en tiedä osuiko systeri jalallaan jotenkin Laraa kylkeen, koska se heräsi ja korjasi lopun.

Kaukokäskyt -10

Istumaan nousussa oli pienen pieni liike eteenpäin (Lara noustessaan veti hieman persuuta eteen). Maahanmenossa kuului haukahdus, mutta näistä ei näköjään miinustettu.

Luoksetulo - 9

Jääminen ja itse luoksetulo oli hyvä, mutta perusasento unohtui ja siihen joutui käskemään.

Noutoesineen pitäminen - 9

Kapulanpidosssa itsessään ei ongelmia, mutta ennen liikkeen loppua Lara hypähti hieman mistä miinus.

Estehyppy – 8

Tässä sitten Lara näki jotain häiritsevää. Ihan kuin tuomaria olisi tuijottanut. Mutta neiti aloitti haukkumaan ja se sitten hieman häiritsi suoritusta, eli systeri joutui kutsumaan sen uudelleen hyppäämään ja sivulle.

Kokonaisvaikutus – 9

Eli täten pisteitä 186p ja ALO1.  Tällä tuloksella systeri ja Lara sijoittuivan kokeen toisiksi.




Sunnuntaina sitten lähdimme tämän vuoden ensimmäiseen mätsäriin. Normaalisti tähän mennessä on mätsäreitä takana yleensä jo se kymmenisen kappaletta, mutta nyt on kaikki mätsärit osunut joko minun työpäiviin, Lunan kisapäiviin tai sukulointipäiviin. Ei olla siis koko lopputalvena tai alkukeväänä päästy osallistumaan yhteenkään. Joten nyt kun aikataulut antoivat myöten, halusin lähteä kisaamaan, kun mätsäri oli vielä tuossa kymmenen minuutin ajomatkan päässä naapurikunnassa. Ainut huonopuoli oli, että sääennuste lupasi kaatosadetta.

Siinä hetki ennen ilmoittautumisen alkua sää ei näyttänyt aivan kamalalta, joo vettä tuli, mutta ei mitenkään runsaasti. Joten lähdettiin kumminkin ajamaan (systeri taisi lähteä hieman nihkeästi, mutta lähti kumminkin).

Ajattelin että sade karsii osallistujia ja niinhän se ainakin osittain tekikin. Tai sitten että mätsäreitä oli tässä suht lähellä pari muutakin. Kun kävimme ilmoittautumassa, sai Luna numeron 3. Tässä vaiheessa ajattelin että sade karsi hirveästi osallistujia, koska me olimme paikalla ehkä 15 minuuttia ennen kehien alkua. Isoja aikuisia oli sitten enemmän, systeri sai numeron 15. Mutta loppupeleissä koiria taisi olla pienissä aikuisissa 12 ja isoissa n. 20 kappaletta, eli ei hirveästi.

Hienosti huomasi kuinka meillä on ollut hieman pidempi tauko näyttelykehistä, kun pienet aikuiset alkoivat ja menimme vuorollamme kehään (meillä oli tietenkin vastassa meidän pahin kilpailija käppänä), Lunan nenä ajautui maahan useammankin kerran. Joten en yhtään yllättynyt että saimme sinisen ruusukkeen (joo, tosissaan jokaiselle jaettiin joko sininen tai punainen ruusuke, taisi heillä olla hieman ylimääräisiä ruusukkeita).

Menimme hetkeksi odottelemaan kehänreunalle, että viimeiset koirat kävivät kehässä, jonka jälkeen palasimme sinisten värikehään. Tässä Luna jo hieman oli herännyt siihen että mitä me nyt tulimmekaan tekemään ja päästiin kierros ympäri niin että kuono kävi vain kerran maassa (hyvin tuomarin selän takana). Tuomari kätteli koirat järjestyksessä sijoituksille ja totesin että jos meno jatkuu tällaisena, ollaan Lunan kanssa kakkosia. Mutta sitten tuomari kävelikin suoraan meidän ohi, laittaen meidän edellä olleen sheltin kakkoseksi ja täten Lunan ykköseksi.

Tässä hienosti näkee kuinka vähän Lunalla loppupeleissä on koristekarvoja - kun kastutaan ne vähäisetkin katoaa olemattomiin.
Tässä vaiheessa alkoikin sitten täysi kaatosade. Kävin nopeasti nappaamassa meidän palkintokassin, tosin Luna tuotti hieman ongelmia roikkuessaan kassin toisessa reunassa kiinni. Kun sain kaivettua kassista jotain neidille kannettavaksi, päästiin juoksemaan kehästä pois.

Tässä vaiheessa systeri oli käynyt Laran kanssa kehässä tullen punaisen ruusukkeen kanssa pois. Isoilla aikuisilla alkoi värikehät, joten me juoksimme Lunan kanssa äkkiä hakemaan autoa hieman lähemmäksi kun paikkoja alkoi vapautumaan. Sain neidin hetkeksi autoon lämmittelemään, kun se jo tärisi läpimärkänä.

Isojen aikuisten punaisten kehässä Lara lopusta sijoittui neljänneksi. Systeri karkasi autoon odottamaan tässä vaiheessa, kun me menimme Lunan kanssa vielä BIS-kehään. Täytyy sanoa että meillä kävi tuossa kehässä aivan mahdoton tuuri, kun kaksi tuomaria lähti läpikäymään koiria. Meidät jo arvostellut lähti oikealta juoksuttamaan yksitellen jokaista ja isoja aikuisia arvostellut lähti hiplailemaan koiria vasemmalta. Minä kun näin että tämä vasemmalta tuleva kumartuu pienten koirien ylle (pöytää ei enää ollut) kirosin mielessäni että Luna ei tykkää kumartuvista tuomareista. Tuo tuomari oli myös ollut tarkka siinä, että ei sijoittanut arkoja koiria. Tuuri meillä kävi siinä, että nämä tuomarit osuivat meidän kohdalle lähes samaa aikaan. Liikuttava tuomari kerkesi ensin ja lähdin liikkeelle. Luna liikkui tällä kertaa oikein hienosti, molemmat tuomarit katsoivat sivulla. Kun palasin paikoilleni, oli tämä tutkiva tuomari siirtynyt jo seuraavaan koiraan eikä koskaan tullut hiplaamaan Lunaa. Minä mielessäni kiittelin kaikkea mahdollista.

Siinä sitten seistiin sateessa vielä jonkun aikaa, kunnes tuomarit valitsivat kuusi sijoitettavaksi. Luna pääsi jatkoon ja oli lopulta BIS5! Jokaisen sijoituspaikalla oli pitkulainen pahvilaatikko palkintona (sisältöä en vielä tiennyt), mutta Luna oli vahvasti sitä mieltä, että laatikko on tarkoitettu tasapainotteluun. Joten siinä sitten yritin saada neitiä pois laatikon päältä sijoituskuvaa varten.


Mutta ihan hyvä suoritus näin vuoden ensimmäiseksi mätsäriksi.

Palkinnoissakin kävi hyvä tuuri, Lunan palkintopussista löytyi Dia-Tab, mikä on uusimpia ripulinhoitovalmisteita. Olen pitkään jo töissä miettinyt että pitää ostaa paketti varuilta kotiin ja kokeilla miten se toimii (ainakin pakkausselosta antaa aika hyvän kuvan). Onneksi en ostanut, kun nyt sellainen voitettiin.

Luna voitti tyynyn, Dia-Tabin sekä kynttelikön.

Lara puolestaan pari rouheluuta ja Vetramilin tassuvoiteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)