tiistai 27. elokuuta 2019

Harjoituskoirakkona koiratanssikoulutusohjaajakurssilla

Meidän seura järjesti koiratanssikoulutusohjaajakurssin, johon kaivattiin harjoituskoirakoita. Joten mehän ilmoittauduttiin Lunan kanssa semi-ummikoihin, eli tasoon jossa jotkut koiratanssin perustemput ovat jo hallussa.

Hieman kauhistelin ennen koulutuksen alkua, kun näin että meidän ryhmään oli tulossa musta kleini. Lunahan helposti lenkillä reagoi nykyään pieniin mustiin koiriin, yhdistäen ne meidän naapurin kleiniin/mitteliin joka on useampaan otteeseen yrittänyt käydä päälle. Joten en yhtään yllättynyt, kun tulokkaan bongatessaan Luna jähmettyi paikoilleen ja niskavillat nousi pystyyn. Onneksi, hajumaailma oli selvästi eri, koska neiti nuuskutti ilmaa useamman minuutin kunnes totesi että nyt taitaa olla väärä koira kyseessä. Sen jälkeen kleinistä ei välitetty enää pätkääkään.

Meitä ennen olevalla ryhmällä oli aiheena ohjaajan heittäytyminen, mikä omalla tavallaan olisi ollut meille tosi hyvä, koska minä olen surkea heittäytyjä, mutta se on taas aiheena yksi inhokkini joten salaa olin tyytyväinen että sitä ei tullut meille. Meille osui aiheeksi eri tasoissa tekeminen, tarkoittaen että koiraa voi ohjata seisomisen lisäksi esimerkiksi kyyryssä, istuen tai maassa maaten.

Alkuun oli tietysti lyhyt esittely itsestämme (tai pääasiassa koirista), jonka jälkeen meidän aihe käytiin läpi. Meille annettiin muutamia esimerkkejä mitä voisimme alkaa harjoitella eri tasoilla (kuten ympäripyörähdys, tassun anto, pujottelu).

Valitsin meille ympäripyörähdyksen. Eli ensin pyörittiin kumpaankin suuntaan minun seisoessa, siitä sitten seuraavaksi koukistin jalkoja, jonka jälkeen menin polvilleni ja lopulta istumaan. Luna on omalla tavallaan hieman puupää, ettei se kiinnitä ihan hirveästi huomiota siihen missä asennossa minä olen. Joten nämä ympäripyörimiset sujuivat isoimmitta ongelmitta.

Siinä sitten hieman vaikeutin tehtäviä hiljalleen ja Luna kiersi joko minut kokonaan kun istuin maassa tai välillä hypättiin jalkojen yli. Näihin tietysti neiti tarvitsi vielä reilut käsiavut ja siitä saimmekin seuraavaksi tehtäväksi käsiavuista eroon pääsemisen. Toinen vaihtoehto oli ottaa jokin toinen temppu tehtäväksi. Päädyin jälkimmäiseen, kun tuntui että olimme jo tehneet ihan hirveästi tätä ympärimenemistä.

Tässä pientä kotivideota siitä mitä tehtiin treeneissä.



Päätin ottaa pujottelun. Se on toinen Lunalle helppo liike, kun kyse on jalkojen pujottelusta. Sitä nyt on hankala tehdä monessa eri tasossa, oikeastaan voit joko seistä, jolloin pujotellaan jalat, tai olla kontillaan, jolloin koira voi pujotella käsien ympäri. Tai kyllä siinä välimaastossakin varmaan pystyy jotain pujotteluja tekemään, mutta me lähdimme nyt kontilleen ja käsien pujotteluun.

Tai ainakin yritimme. Lunalla oli hieman hankaluuksia ymmärtää tehtävää, kun neidille käsi = palkka. Kun laitoin kädet maahan niin Lunahan oli varma että minulla oli nami siellä piilossa. Toinen hankaluus oli tietysti kun tarvitsin käsi ohjaamiseen ja palkitsemiseen. Eli yritä siinä nyt saada koira kiertämään käsiä, kun tarvitsisi kolmannen ohjaamaan ja neljännen palkitsemaan. :’D

Toisekseen tajusin aloittaneeni ehkä turhan hankalasta, yritin nimittäin heti liikuttaa käsiä kuten jalkoja ja saada Lunan pujottelemaan. Kun alkuun tietysti olisi voinut harjoitella ihan vaikka kasia paikallaan olevien käsien ympäri. Tämän neiti tuntui tajuavan ihan tunnin lopussa.

Sen enempää ei siinä tunnilla keretty tekemään, mutta Luna selvästi tykkäsi vaihtelevasta treenistä. Varsinkin kun namia sai todella helposti.

Sano JEE! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)