perjantai 30. syyskuuta 2022

Viralliset terveystutkimukset

Patukat ovat nyt käyneet jättämässä lottokupongit Kennelliitolle. Kismet kävi tiistaina Porvoon Avecissa, koska sillä oli samalla olan kontrolli. Kismethän leikattiin Urheilukoiraklinikalla, mutta koska Toijalan Tiiu siirtyi tässä välissä Porvooseen, meni systeri sitten sinne kontrolliin.


Vaikka lääkäri antoi maaliskuussa todella varauksellisen paranemisennusteen, on Kismet ehkä odotusten vastaisesti parantunut todella hyvin. Liikerata olkanivelessä oli normaali, röntgentutkimuksessa tuoreistettu alue oli alkanut täyttymään hyvin. Pieni alkava osteofytoosi löytyi olkanivelen takaosasta nivelkapselin kiinnityskohdasta. Nivelrikkoa ei vielä ollut.

Rally-tokoa saa treenata vapaasti ja agilityynkin tuli lupa aloittaa, toki seuraten Kismetin olkapään reaktiota. Jos näyttää sieltä, että olka lähtee oireilemana, niin sitten agi kannattaa jättää siihen. Kontrollikuvausta lääkäri suositteli kahden vuoden päästä, paitsi jos agility aloitetaan, niin sitten olisi hyvä jo vuoden päästä katsoa tilanne.

Kismetiltä tutkittiin siinä ohella virallisesti polvet, lonkat, kyynärät, selkä ja olat.

Nuolen kohdalla osteofytoosi, ympyröidyn alueella tuoreistettu alue
                                                               

Kennelliiton tuomio:

Polvet: 0/0
Lonkat: A/A
Olat: terve/sairas(operoitu)
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0, LTV0

Geisha sitten puolestaan pääsi ottamaan iltakännit seuraavana päivänä Vetsonilla. Järjestämäni joukkotarkastus täyttyi Magical Joyn koirilla ja Geishan lisäksi siellä oli kaksi kasvattajan koiraa ja kaksi muuta kasvattia.

Geishalle otin täyden lähes täyden kuvantamisen, eli neidiltä tutkittiin silmät, polvet, lonkat, kyynärät, olat, ja selkä.

Kävimme ensin tutkituttamassa silmät (kaikki ok) sekä polvet (0/0), jonka jälkeen neiti sai rauhoituspiikin pyllyyn ja menimme odottamaan takaisin aulaan. Varmaan ei mennyt kolmeakaan minuuttia, kun Geisha simahti totaalisesti.


Siinä odoteltiin hetki, että muiden silmät saatiin tutkittua ja sitten aloittivat röntgenkuvaukset. Täytyy sanoa, että tahti oli todella nopea. Muistan kun Lunalta kuvattiin lonkat ja kyynärät 2015, niin siihen meni melkein pari tuntia aikaa. Ja kun Laralta tutkittiin lonkat, selkä ja kyynärät 2018 joukkotarkissa, niin siinä menikin sitten koko ilta. En muista tarkkaan monelta sinne mentiin, mutta se oli kumminkin päivällä. Kävin Lunan kanssa pitkän lenkin ja oleskeltiin hetki koirapuistossakin, ja kun menin takaisin eläinlääkärille, oli vasta ensimmäinen koira mennyt kuvattavaksi. Jätin Lunan systerille ja menin käymään kaupassa. Sielläkin tuli pyörittyä tovi, kun en mistään löytänyt Frezzan kahvijuomia. Kun pääsin takaisin, taisi se ensimmäinen vasta tulla ulos. Meillä kumminkin meni tunteja, ennen kuin päästiin pois ja kuvattavia koiria ei tainnut olla sitä neljää-viittä enempää.

Nyt kun Geisha nostettiin sisälle, ei tainnut mennä varttiakaan, kun huudettiin että neidin voi tulla hakemaan ja sitten seuraava sisään. Hieman reilussa puolessa tunnissa oli koko poppoolta hoidettu sekä silmät/polvet että röntgenkuvaukset.

 

Siinä koirien heräämistä odotellessa, kävimme kuvat läpi. Geishalla ei ollut missään mitään sanomista. Kaikki pitäisi tulla terveenä takaisin.
Kennelliiton tuomio:

Silmät: OK
Polvet: 0/0
Lonkat: A/A
Olat: terve/terve
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0, LTV0

Siinä sitten vielä odoteltiin koirien heräämistä. Naureskeltiin Geishalle, että taas löytyi yksi piirre, joka on samanlainen Laran kanssa. Neiti sai nimittäin ensimmäisenä herätysaineen, mutta veti tyytyväisenä sikeitä vielä pitkään vaikka muut olivat jo heräilleet. Minä siinä yritin tasasin väliajoin herätellä Geishaa, mutta silmäluomet eivät liikahtaneetkaan. Seuraavaksi tullut colliejoukon omistajatkin naureskelivat ruususen unta nukkuvaa pikku bc:tä. Lopulta neitikin alkoi heräillä, yksi bortsuista oli jo poistunutkin ja kolme muuta makoilivat/istuivat jalkeilla.


Hetki vielä odoteltiin, jotta Geisha heräsi sen verran, että pystyi kävelemään autolle. Meidän aikamme alkoi klo 17 ja olimme ulkona hieman ennen klo 18. Eli oli erittäin nopeaa toimintaa, vahvat suositukset Vetsonille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)