keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Rallittelua

Rally-Tokossa mentiin vielä toisellakin tunnilla täysin alkeita. Ensi alkuun hieman vahvistettiin vielä kontaktia, koiran ollessa ensin vasemmalla sivussa ja sitten oikealla. Seuraavaksi otettiin liikkeelle lähtöjä kontaktissa. Luna oli jälleen oikein innoissaan kuinka helpolla sitä palkkaa saakaan. Otimme liikkeelle lähtöjä Lunan ollessa ensin vasemmalla ja sitten oikealla puolella, eikä kummassakaan ollut isompaa ongelmaa. Neitihän on tottunut pääasiassa seuraamaan vasemmalla, mutta lenkeillä se usein seuraa myös oikealla. Eikä se ainakaan näillä lyhyillä matkoilla yrittänyt vaihtaakaan puolta vaan seurasi oikein nätisti myös sillä vieraammalla oikealla puolella. Minä yritin palkata Lunaa lelulla aina välillä ja kerran sitten lähdinkin peruuttamaan niin nopeasti, että loppupeleissä olin selälläni hallin lattialla kun tasapaino petti. Kouluttaja naurahti että koira tykkää kun omistaja on kunnolla mukana, joo no, en tiedä innostuiko neiti minun kaatumisesta vai kokiko se mahdollisuuden tulleen ja yritti viedä lelua minulta, mutta repiminen kävi kyllä kuumemmaksi. 

Sitten tuli jopa meille hieman vaativampaa, nimittäin eteentulot. Tokossahan Luna tulee aina suoraan sivulle, koska se vähentää epäonnistumisen riskiä. Rallyssa treenattiin sekä vasemmalta että oikealta sivulta eteensiirtymistä. Ollaanhan me Lunan kanssa eteentuloja joskus harjoitelleet huvikseen, eli ei se aivan vierasta ollut. Aloitimme treenin ihan peruuttamalla. Käsiavulla sain neidille palautettua muistista mitä se eteentulo tarkoittikaan, mutta tunnin päätteeksi tuli todettua että sitä paikkaa pitää näköjään vahvistaa aika reilusti. Noin yhdellä kerralla kolmesta Luna tuli kyllä eteen, mutta oli kylki minua kohti eli aivan vinossa. :D

Harjoittelimme myös vasemmalle perustasentoon tulemista, mutta takaa kiertäen. Tämä tuotti Lunalla hieman ongelmia. Ensin istutin tytön eteen ja siitä yritin kädellä ohjata neitiä minun taakse (ja remmi oli tässä oikeasti tiellä!) ja siitä sivulle perusasentoon, mutta joko Luna tarjosi sitä oikealla puolella perusasentoa tai sitten se luuli minun heittäneen jotain namia sinne taakse ja lähti niitä etsimään. Jouduin ihan kunnon käsi- ja namiavustuksella näyttämään, mitä halusin tytön tekevän. Kyllä se siinä hiljalleen alkoi hahmottaa mitä halusin, mutta sitten tuli seuraava ongelma eteen; takaa kiertäessä Luna jää vinoon perusasentoon.

Otimme loppuun vielä makaavan koiran kiertämistä. Eli koira ensin perusasennosta käskyllä maahan, jonka jälkeen kierrettiin koiran ympäri. Sitten pysähdys koiran viereen ennen yhdessä liikkeelle lähtöä. Tämähän taas ei ollut Lunalle ongelma. Ainoastaan alkuun tyttö tuntui hieman vierastavan suoraan maasta liikkeelle lähtöä, mutta kun se totesi että näin tässä tehdään niin liikkeelle lähtökin helpottui. Saimme vielä tyhjän kyltin häiriöksi tähän liikkeeseen ja kuten itse epäilin, niin Luna oli pariinkin otteeseen menossa tutkimaan kylttiä.


Tältä tunnilta kotiläksynä päätin vahvistaa tuota takaakiertoa perusasentoon sekä eteentulon paikkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)