keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Rally-Tokon alkeiskurssi

Ei, emme ole vaihtaneet tokoa rallyyn jos joku sitä miettii. Meidän tokoryhmän treenikerrat harvenivat 2 kertaan kuukaudessa, koska kouluttaja joutuu itse treenaamaan SM-kisoihin, joten oman ja Lunan mielenterveyden takia halusin, että meillä treenataan jotain säännöllisesti. Etsin uusia tokoryhmiä, mutta niitä ei oikeastaan ollut siedettävän matkan sisällä (n. 30min ajomatka) tai jos oli niin kurssit oli sellaisiin aikoihin ettei minulla ollut mitenkään mahdollisuutta sinne päästä (alkoi esimerkiksi klo 17, ja minä normaalisti pääsen aikaisintaan tuolloin). Onko rally-toko vaan nyt niin suosittu, ettei tokokursseille löydy osallistujia, joten niitä on sitten turha järjestääkään?

"Jee, mitä me tehdään?" -Luna
Meillä kumminkin oli suunnitelmissa joskus kokeilla rallya, joten totesin että voidaanhan me tässä kun nyt kerran on aikaa lähteä sitä kokeilemaan. Pohdin hieman että ilmoitanko meidän ihan alkeiskussille, koska ainut mitä oikeastaan tiesin lajista oli se, että se on yhdistelmä tokoa, agia ja koirantanssia ja siinä on kasa sääntöjä ja että koiran kehuminen kesken kilpailun on sallittua. Vai lainaanko kirjastosta kirjan ja opettelen perusasiat itse ja menen sitten jollekin alkeisjatko-/jatkokurssille. Päätin lopulta ilmoittaa meidän ihan alkeisiin, halliympäristö ja muut koirat kumminkin on aina hyvää häiriötreeniä ja vaikka sitten aloitettaisiin ihan perusteista, ei perusteiden kertaus ole koskaan pahitteeksi.

Tutkittuani hieman RT kurssitarjontaa, päädyin lopulta ilmoittamaan meidät ShowHau Centerin 6 kerran alkeiskurssille, koska se ajallisesti sopi meille parhaiten. Jouduin tosin siitä huolimatta hieman anelemaan esimieheltä vuoronvaihtoja, koska hän oli nopeana tehnyt meille jo seuraavat listat lähes valmiiksi ja oli sitten laittanut iltavuorot juuri kurssipäiville.

Maanantaina oli ensimmäinen kurssipäivä. Ryhmässä meitä oli 6 koiraa (vaikka infossa sanottiin että korkeintaan 5?!) eikä kenelläkään ollut aikaisempaa kokemusta rally-tokosta. Kävimme tunnilla enimmäkseen ihan perusteita läpi, eli kontaktin ottoa/pitoa sekä sivulle tuloa. Nämähän Lunalla jo on hanskassa tietysti tokopuolelta, mutta teimme tietysti harjoitusta siinä missä muutkin. Kertaus ei ole koskaan pahitteeksi, varsinkaan uudessa hallitilassa. Plus Luna oli ihan innoissaan kuinka helpoilla tehtävillä ansaitsi herkkuja. :D

Kun teimme sivulle tuloja, kouluttaja totesi että meidän kannattaa alkaa opetella oikealle puolelle sivuun tulemista. Se oli Lunalla ihan uutta, mutta kunnon käsiavulla sain sen suurin piirtein tulemaan sivulle. Heti kun jätin isomman käsimerkin pois, tarjosi Luna oikealta kiertämistä ja meni vasemmalle sivulle peruasentoon.

Harjoittelimme myös koiran kiertämistä, eli Luna istui ja minä kiersin etukautta ympäri. Tässäkään ei hirvempiä ongelmia ollut, välillä neiti tosin oli lähdössä seuruuseen ja jouduin antamaan uuden paikka-käskyn.

Eniten minulla oli ongelma hihnan kanssa. Tässä parissa vuodessa on hyvin tottunut siihen että koira ei ole hihnassa, joten nyt olin vähän väliä hieman kysymysmerkkinä että missä kädessä se hihna pitäisi pitää. Jotenkin myös on tokosta jäänyt selkäytimeen että mitään ylimääräisiä liikkeitä/apuja ei saisi olla, joten rallyn vapaus on jotain outoa. Olin silmät pyöreänä kun kouluttaja sanoi että jos liikkeenä on vaikka perusasennosta maahanmeno, voi maahan käskyn sanoa montakin kertaa ilman, että pisteitä lähtee. Kunhan koira ei tee siinä välissä mitään muutakaan. Outoa, perin outoa.

Luna keskittyi minusta ihan hyvin, vaikkakin näytti muistavan muutaman päivän takaisen mätsärin ja kuinka tekonurmikenttä oli miinoitettu herkuilla. Muista koirista neiti ei välittänyt pätkääkään vaikka ne tytölle haukkuivatkin (muut haukkuivat myös toisilleen moneen otteeseen). Luna joko piti kontaktia namin toivossa tai yritti etsiä muilta tippuneita nameja matosta (mikä nyt ei tietysti ole oikein suotavaa).

Joulutauko taisi tehdä ihan hyvää treenien saralle, koska Luna ainakin oli ihan innoissaan heti kun teimme jotain. Saa nähdä jatkuuko sama into, kun sunnuntaina on vuoden ensimmäiset tokotreenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)