sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Peittotemppu

Koiratanssissa meillä oli tällä kertaa teemana esineisiin tarttuminen sekä tasolla temppuilu, eli pääasiassa etu- tai takatassut tasolla pyöriminen.

Hieman kotona pohdin, että mitä otan mukaan tarttusmistreeneihin. Lunallahan ei ole yleensä mitään ongelmia tarttua erilaisiin tavaroihin, joten siinä sitten pohdin kapuloiden ja lelujen välillä. Tasoksi otin tylsästi matalan saavin.

Ajatus siis tarttumistreeneissä oli tietysti koiratanssissa mahdollisesti käytettävä rekvisiitta ja sen hyväksi käyttäminen. Esityksestä riippuen koira voi esimerkiksi tuoda tai viedä tavaroita. Tässä tietysti on säännöissä maininta, että koira ei saa pitää tavaraa palkkana. Tavaraan tarttuminen näkyy myös silloin tällöin käytetyssä peittotempussa (eli siis koira ottaa peitosta kiinni ja pyörähtää peitellen itsensä).

Kun sitten lähdimme kentälle treenaamaan, aloin miettiä, että me voitaisiin aloittaa siitä peittotempusta, koska tavaroiden noudossa/pitämisessä meillä ei oikein ole treenattavaa. Meillä oli Lunan boksissa viltti mukana, joten nappasin senkin mukaan. Aivan alkuun otin pari kapulan pitoa, jotta neiti saa ajatuksen mitä on nyt se tehtävä. Seuraavaksi otin kangaskassin jonka laitoin rullalle ja pyysin Lunaa pitämään sitä suussaan. Hieman haasteita tosin tuli istumasta maahan vaihdossa kun kassi oli suussa. Kapulan kanssa ei mitään ongelmaa, mutta kangaskassi putosi aina ennen maahanmenoa.

Vaihdoin kassin takaisin kapulaan hetkeksi aikaa ja otin pari onnistunutta I-M vaihtoa kapula suussa, jonka jälkeen vaihdoin takaisin kassiin. Oikea-aikaisella palkkauksella ja pidä-käskymuistutuskella Luna lopulta suostui pitämään kassia suussaan koko liikkeen.

Seuraavaksi pyysin Lunaa kierähtämään ympäri kassin kanssa. Tämä sujuikin parin yrityksen jälkeen yllättävän hyvin.

Sitten levitin viltin maahan. Alkuun palkkailin vain siitä, että Luna makasi ja otti viltin reunasta kiinni. Mielessäni ajattelin, että kokonaisena temppuna yksi haaste tässä liikkeessä on koiran paikka viltillä. Koska jos se oli liian lähellä reunaa, josta piti ottaa kiinni, meni viltin kanssa pyörähtäminen melko hankalaksi.

En ollut vielä päässyt tästä tehtävästä eteenpäin, kun Luna otti käskystä viltistä kiinni ja omatoimisesti yhdisti sen edelliseen tehtävään ja kierähti viltti suussa ympäri! Tästä tempusta tulikin sitten roppakaupalla nameja.

Kun Luna hiffasi idean, ei ollut isokaan ongelma saada neitiä toistamaan liike. Välillä tosin vauhtia oli enemmän kuin ajatusta mukana, ja Luna unohti ottaa peitosta kiinni ennen kierähtämistä. :’D



Seuraavaksi otettiin vati treeneihin mukaan.

Lunahan heti näytti kuinka hienosti hän osaa kiivetä vadin päälle. Sain kyllä käskyllä neidin laskemaan takajalat maahan, mutta vadin ympäripyöriminen oli hirveän vaativaa, kun hän halusi nostaa jalat takaisin vadille.

Luna osaa pyöriä vatia kumpaankin suuntaan, niin että minä liikun vadin toisella puolella. Eli pelkkää pyörimiskäskyä meillä ei tähän ole eikä olla sitä pahemmin harjoiteltu. Treenasin siis pääasiassa sitä pyörimistä niin, että yritin pysyä itse paikoillani. Tässä tietysti jouduin sitten käyttämään aika reilusti käsiapuja. Kouluttaja totesi, että tehtävä olisi Lunalle helpompi, jos pyörittävä taso olisi pienempi (eli se ei saisi vedettyä niitä takajalkoja tasolle joka toisella askeleella). Pitää siis kehitellä jokin parempi taso tähän treeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)