maanantai 5. joulukuuta 2016

Hiljainen joulukuu

Ai että olen tässä kateellisena katsellut kun muut bloggaajat ovat nähneet vaivaa ja tehneet joulukalenterin. Minäkin sitä pohdin jonkun aikaa marraskuun loppupuolella, mutta päätin jättää tekemättä, kun en yhtäkkiä keksinyt 24 postausideaa. Enkä halunnut tehdä kalenteria ihan huolimattomastikaan ja välillä kirjoittaa ihan ideattomia postauksia. Yritän sitten ensi vuonna herätä ajoissa kalenteriajatukseen ja kehitellä ideoita vaikka tässä pitkin vuotta.

Vaikka minä en saanut blogiin enkä itsellenki joulukalenteria, niin Lunalla onkin niitä kaksin kappalein. :D
Mutta muuten meillä on menty aika hiljaiselolla, kun ohjattuja treenejä ei enää tämän vuoden puolella ole. Toissa viikolla ei päästy tekemään edes omia treenejä kun olin kipeänä, viimeviikolla sain ääneni jo sen verran takaisin että meidän oli pakko päästä treenaamaan. Myönnän että kävin jo viimeisenä sairaslomapäivänäni ulkona kentällä vetämässä lyhyet treenit. Pääasiassa pidin painon ruututreenissä ja vaihtelin ruudun paikkaa ympäri isoa hiekkakenttää ja lähetin Lunan ruutuun sen eri puolilta. Eikä siinä tällä kertaa ollut mitään isompia ongelmia, nätisti meni neiti ruutuun lähes joka kerta.

Viime viikolla kävin tosissaan taas Piskitiskin tiloissa treenaamassa ja ihan hyvin meni nekin treenit. Alkuun Lunaa tuntui kiinnostavan kaikki muut hajut hallissa, mutta kyllä se siitä sitten hetken päästä heräsi harjoittelemaan. Tein taas ruutua ja tällä kertaa se onnistui myös sisätiloissa. Viimekerralla kun tuolla ruutua tehtiin niin sehän ei onnistunut ollenkaan. Tällä kertaa Luna taisi yhden kerran kiertää ruututötsän ja sen jälkeen meni ihan ruutuun.

Tein myös tunnistusnoutoa, joka myös viimekerralla meni täysin penkin alle kun neiti vain nouti ensimmäisen kapulan mikä osui suuhun. Tällä kertaa aloitettiin lyhyemmältä matkalta, eli olimme ihan parin metrin päässä kapuloista. En tiedä oliko edelliskerta sitten vain uuden tilan innostusta vai mitä, mutta tällä kertaa Luna oikeasti nuuski niitä kapuloita. Laittelin niitä erilaisiin järjestyksiin ja lopulta lähetin neidin jo kauempaakin ja hyvin tyttö toi oikean kapulan. Ainut ehkä hieman huonompijuttu treenissä oli se että vaikka kuinka yritin asetella kapulan niin että Luna joutuu haistelemaan useamman kapulan, se löysi sen oman nopeasti käyden korkeintaan puolet kapuloista läpi. Lunalla on kotonakin ollut hieman ongelmaa, että jos kapula ei ole ensimmäisten puolen joukossa se nappaa vain jonkun ja palauttaa sen. Eli se joko ei ymmärrä käydä kaikkia läpi tai se ei jaksa käydä niitä loppuja läpi ja kokeilee tuomalla vain jonkun. Periaatteessahan sen ei kokeessakaan tarvitse käydä läpi kaikkia kapuloita, jos se onnistuu aloittamaan haistelut niin että se oma kapula osuu sen nenään nopeasti.

Teimme myös muita avoimenluokan liikkeitä. Kapulannoudossa Luna ei tällä kertaa yrittänytkään ennakoida ja karata. Jäävätkin onnistuivat hyvin, mutta minun pitää alkaa vähentää omia kroppa-apuja taas siitä. Varsinkin istumisessa huomaan tekeväni nopean kroppaliikkeen käskyä sanoessani.

Viikonloppuna kävimme vaihteeksi Salossa sukuloimassa ja haimme tietysti Lolankin mukaan. Siellä nyt ei tullut tehtyä kyllä yhtään mitään, pääasiassa oleskeltiin, käytiin lyhyellä kävelyillä, saunottiin (Luna oli taas entistä rennompi saunassa!) ja pesun jälkeen siistiydyttiin. Lolan päätehtävä oli jälleen josta olkkari-keittiö väliä aina kun tädin mies hiemankin liikahti ja 95% kerroista se myös palasi sohvalle jonkun makupalan kanssa.

Tädin saksanseisoja Topi oli myös innoissaan saatuaan tyttöseuraa, eikä kyllä edelleenkään ymmärtänyt miksi Lola tykkää riehua mutta Luna näyttelee hampaita hänelle. Luna ja Topi kyllä pärjäävät keskenään, kun poju vaan ymmärtää että kun tyttö murisee, niin silloin ei ehkä kannata työntää sitä päätä lähemmäs.

Yritin myös ottaa Lunasta joulukorttikuvia, kun halusin tänä vuonna ulkona otetun kuvan. Säät tosin eivät ole olleet minun puolella, kun kunnon lumet sulivat ennen kuin tajusin alkaa edes suunnittelemaan kuvan ottoa ja nurmikolla otetusta kuvasta ei saa niin jouluista – tai edes talvista – tunnelmaa. Salossa onneksi oli lunta hieman enemmän kuin meillä Keravalla joten sunnuntaina mentiin Lunan kanssa pakkaseen kuvailemaan. Ei siinä kauaa jaksanut kuvailla, kun pakkasta oli -10 astetta. Sormet jäätyivät nopeasti ja Luna liikkuessaan tuhosi nurmikon päällä olevan ohuen lumikerrokseniin että vihreä nurmikko tuli esiin.


Sain kumminkin pari ihan siedettävää kuvaa joista yksi lopulta valittiin joulukorttikuviin. Eivät ne ihan semmoisenaan kumminkaan sopineet, mutta onneksi on olemassa Gimp jolla pystyy hieman muokkaamaan kuvia. Minä olen vielä aika surkea näissä muokkaushommissa, osaan pääasiassa muutella värejä ja kontrasteja, mutta olivat nämä ihan siedettäviä. Vasemmassa siis alkuperäinen ja oikealla muokattu kuva.



Tämä valittiin lopulta joulukortiksi.


------

2 kommenttia:

  1. Mä en tottapuhuen edes ymmärrä suurinta osaa blogien joulukalentereista, tai siis sitä, että mikä muu niistä tekee joulukalenterin kuin se, että joku julkaisu tulee joka päivä 1-24.12. aikana. Ihan samoja tekstejä, videoita jne. ne on kuin muutenkin blogeissa ja moni joulukalenteria pitävä blogi muutenkin kirjoittelee lähes päivittäin. Yhden blogin joulukalenteri on sellainen, jossa joka päivä ilmestyy yksi uusi jouluinen kuva blogin eläimistä ja yksinkertaisuudessaan se mielestäni on blogijoulukalentereista aidoin ja paras. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä noissa omissakaan mitä seuraan niin ole hirveästi erikoisuuksia, yks tekee mielipidepostauksen eri aiheista joka päivä muilla taitaa olla tavallinen postaus joka päivä. Itse ajattelin kumminkin että jos ensi vuonna sellaisen tekisin niin se olisi tyylillä DIY-kalenteri, jos vaan tarpeeksi ideoita keksisin. :D Tai tollainen jouluinen kuvakalenterikin voisi olla ihan hyvä idea, tai sitten sekoitus noista.
      Onneksi tässä on nyt melkein vuosi aikaa miettiä, mutta melkein pelkään että ensi vuonna käy kuten tänäkin vuonna että herään asiaan aivan liian myöhään ja sitten jätän kalenterin välistä. :P

      Poista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)