keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Koirat 2016

Viime vuonna messarissa pohdin, että voisin ottaa Lunan seuraavalla kerralla mukaan, kuinka olisi hienoa jos se saisi hyvän arvostelun ja sijoittuisi isossa näyttelyssä! Mutta tässä vuoden sisällä tuli kohdattua todellisuus että eipä taida tuo minun punainen neiti olla voittaja-ainesta ollenkaan, joten pidin turhana maksaa hirveitä näyttelymaksuja näyttelyyn, missä se ei todennäköisesti kumminkaan sijoittuisi.

Joten Luna sai jäädä kotiin ja lähdimme systerin kanssa kannustamaan E:tä ja Vanillaa sekä muuten vain tuhlailemaan rahaa. Pääsimme paikalle sopivaan aikaan kun bordercollie urosten kehät vetivät viimeisiään. Kehän tuomari oli todella tiukka eikä herra tuntunut pitävän nuorista koirista ollenkaan, joten ei tullut täytenä yllätyksenä kun Vanilla sai EH:n vaikka muuta toivottiin. Junnunartuista vain 1 sain ERIn eikä sekään saanut SA:ta, urosjunnuilla oli myös vain yksi ERI SA:lla.

Systeri keskusteli taas tämän mahdollisen tulevan pennun kasvattajan kanssa, kun minä taas keskityin enemmän rapsuttelemaan lähellä olevia bordereita ja seurasin kehiä. Rapsutettavana minulla oli välillä Vanillan lisäksi Vanillan äiti sekä. Meidän vieressä oli sitten vieraampi nainen bc-narttunsa kanssa  ja naureskelin kun tämä narttu aina välillä vilkuili minua varmaan katsoen kun kaikki muutkin sai rapsutuksia. Siinä sitten kehien loppupuolella huomasin tämän viereisen vieraan koiran olevankin kuono minussa kiinni ja kun käännyin sitä katsomaan niin koira tuli vielä enemmän iholle ja lösähti istumaan siihen viereen kuin ilmaisten että nyt on hänen vuoro olla rapsutettavana. Kysyin nopeasti siinä seisovalta omistajalta että oliko narttu menossa vielä kehään ja kun ei ollut niin aloin sitten rapsuttelemaan tätä vierasta koiraa. Ihan tyytyväisenä se siinä istuskeli rapsutettavana niin kauan kunnes omistaja pakkasi tavarat ja he lähtivät kotiin.

Kehien jälkeen lähdimme systerin kanssa kiertämään kojuja. Ostoslistalla oli tietysti herkkuja sekä uusi noutokapula. Kuonokoppaa mietin myös, mutta sen ostaminen on hankalaa ilman koiraa. Kuonokoppa on siis ajatuksissa ihan sitä tulevaisuuden pentua ajatellen, Lunalla kun on tuota resurssiaggressiivisuutta tiedossa vaikkakin tilanne on parantunut paljon neidin vanhetessa, niin en halua ottaa riskiä että Luna pääsee puremaan pentua. Eli neidillä olisi kuonokoppa käytössä sen aikaa, että Luna ja mahdollinen pentu oppisivat tuntemaan toisensa ja pentu oppisi kunnioittamaan vanhempaa. Pentu ei kumminkaan ole tulossa kuin aikaisintaan keväällä joten onneksi tässä on aikaa vielä etsiä sopivaa koppaa ja totutella siihen.

Rahaa sain palamaan kokonaisuudessaan vajaa 120€ johon ei ole laskettu mukaan sisäänpääsymaksua. Pääasiassa tuli ostettua luita, uusi treenilelu, parkkikiekko sekä se uusi noutokapula ja glukosamiinipurkki. Tilasin Lunalle myös uuden nimilaatan kaulapantaan Nimilaatat.comin ständiltä. Minun on kyllä myönnettävä että tässä hieman mokasin, kun nimilaatassa meni noin 10 minuuttia tehdä ja kävimme odotellessa kiertämässä muita kojuja. Aikaa kuluikin reilu tunti eikä sitten muistettu hakea koko nimilaattaa! Tajusin tämän kotona kun näin facebookissa jonkun esittelevän ostoksiaan ja kuvassa näkyi heidän nimilaattansa. Myönnän, että siinä pääsi muutama ärräpää :D Laitoin sitten pahoittelevan sähköpostiviestin heille ja kysyin että onnistuuko nimilaatan lähetys postilla postimaksuja vastaan. Sain sitten vastauksen että Lunan laatta jäi tosiaan odottelemaan hakijaansa ja laittavat sen postilla siihen messuhintaan.Siitä laitan kuvaa kunhan laatta saapuu. :)


Kotona sitten naureskelin kun tutkailin ostoksia, että ostin luita ehkä turhan paljon kun tällä hetkellä on vain yksi luidensyöjä (Lolahan ei tavallisia luita syö). Mutta ei kai luut ihan heti pilalle mene. Osa ostoksista meni Lunalle pakettiin joulua varten.


Kuva lisätty 16.12.
Lunan uusi nimilaatta oikealla, vanha vasemmalla. Ehkä oli jo aikakin vaihtaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)