lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 tavoitekatsaus sekä uudet tavoitteet

Tässä on nyt jonkinlaista listausta minun ja Lunan tämän vuoden ja ensivuoden mahdollisista tavoitteista/suunnitelmista.

Vuoden 2016 tavoitteet

Toko
Tokokokeiden korkkaus! Varmaan puolisen vuotta se on ollut jo suunnitelmissa, mutta ensi vuonna aion oikeasti käydä Lunan kanssa tokokokeissa. En nyt tiedä voiko tätä oikeastaan pitää tavoitteena, kun asia on jo 99% varmuudella päätetty. Mutta sanotaanko että tavoitteeksi voitaisiin ottaa vaikka TK1:sen! Näkee sitten vuoden päästä ollaanko lähelläkään tavoitetta. :D
Tähän voisi myös ottaa sosiaalisen palkkauksen kehittämisen, turvaudun edelleen aika paljon namipalkkaan.

✓ Tavoite saavutettu 
Kuuden kokeen jälkeen (2x3.tulos, 1x2.tulos ja 3x1.tulos) saavutimme syyskuussa tämän tavoitteen ja Luna on nykyään TK1 Isbahan’s Mystery. Sosiaalista palkkausta ei ehkä tullut niin kehitettyä, mutta lelupalkkausta ollaan saatu eteenpäin. :D

Taipumuskokeet
Käydään uudestaan taipumuskokeissa kokeilemassa hyväksyttyä tulosta. Tietysti sitä ennen pitää hieman harjoitella vielä jäljestystä, varsinkin niitä pidempiä jälkiä.

✗ Tavoite saavuttamatta 
Ilmoitin Lunan kolmeen eri taippariin ja yhteenkään ei mahduttu mukaan. Loppusyksyllä sitten pidin tärkeämpänä TK1:sen hankkimista kuin taippareihin menemistä. Mutta jäljestystä olemme harjoitelleen muutamaankin otteeseen ja neiti on tässä iän karttuessa alkanut jaksaa keskittyä todella hyvin myös pidempiin jälkiin.

Agility
Agilityssa voisi yrittää käydä kokeilemassa epävirallisia kisoja, kun johonkin lähettyville osuvat.

✓ Tavoite saavutettu 
Kävimme vuoden aikana ehkä 3? epävirallisessa möllikisassa.

Terveys
Yritän saada Lunan vietyä selkäkuvauksiin. Muuten on kaikki jo tutkittu.

✓ Tavoite saavutettu 
Selkäkuvat hoidettiin lopputalvesta alta ja Lunahan on priimaa selältään.

Näyttelyt/Mätsärit
Tavoitteena kehittää tuota pöytäkäyttäytymistä. Hetken aikaa se oli jo hyvä tänä vuonna, mutta muutamalla viime kerralla ollaan menty paljon takapakkia, joten otetaan tämä taas työn alle. Eli tavoitteena totuttaa neiti seisomaan pöydällä rimpuilematta tai muuten sätkimättä sen hetken kun tuomari sitä tutkii. Samalla tietysti treenataan sitä vieraiden sietämistä lisää.

✓ Tavoite saavutettu 
Kyllä minä laittaisin tämän saavutetuksi. Suurin osa meidän näyttely/mätsärikäynneistä on sujunut todella hyvin. Pari pientä epävarmaa pöytätilannetta meillä oli (esim. Lahden näyttely) mutta niitä on niin vähän (tai sitten aika kultaa muistot…) että en laittaisi niille hirveästi arvoa. Luna siis pysyy nykyään todella hyvin paikallaan pöydällä, tosin ei ne niitä vieraita taida sietää sen enempää kuin viime vuonnakaan.

Muuta 
Viimeiseksi tavoitteeksi voisi ottaa jonkun uuden lajin kokeilemisen. Nosework on käynyt mielessä, kun tuo neiti tykkää nenäänsä käyttää, mutta katotaan mihin päädytään. :) 

✓ Tavoite saavutettu 
Nose Workia sitten valikoitui meidän uudeksi lajiksi, kävimme keväällä alkeiskurssin ja syksyllä jatkokurssin. Edettiin jopa niin hyvin, että neiti suoritti ensimmäisen luokan virallisen hajustestin hyväksytysti loppusyksystä! Luna on aivan fiiliksissä tämän lajin kanssa ja sen hermot kestää todella hyvin hajunetsimistä.


Vuoden 2017 tavoitteet

Toko
Tokossa pohdin laitanko tavoitteet kuinka korkealle. Alimmillaan pitäisin tavoitteet AVO-luokan korkkauksessa tai sitten AVO1 –tuloksen saamisessa tai ylimmillään TK2:sessa. Meidän toko-tilanne on kyllä sellainen että uskoisin meidän lähtevän vuoden 2017 puolella kokeisiin, mutta riittääkö meidän taidot vielä TK2:seen… Eli taidan laittaa meidän tavoitteen tuohon ainakin yhteen AVO1 –tulokseen, näin meillä on haastetta kumminkin, mutta en pidä tavoitetta mahdottomanakaan. :)

Nose Work
Jos vaan lajin kokeet alkavat ensivuonna, niin pyrimme käymään ainakin kertaalleen kokeilemassa. Voisin laittaa tavoitteeksi jos vain kokeet tosissaan lähtevät käyntiin niin yritämme saada 1.luokan kokeen hyväksytysti läpi.

Taipumuskokeet
Pidetään tämä muuten samana kuin viime vuonna, mutta yritetään nyt ylipäätään päästä sinne kokeeseen.

Terveenä pysyminen
Tätä nyt en sinällään pitäisi tavoitteena kun terveenä pysyminen pitäisi olla enemminkin oletus kuin tavoite. Mutta yritän tehdä parhaani ennaltaehkäisemällä vaivojen syntyä, eli Luna pääsee ensi vuonnakin uimaan ja hierojalle ja yritän kotona tehdä enemmän venytyksiä jottei neiti menisi aivan jumiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)