maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lola tuli kyläilemään

 Pääsiäinen oli jotain outoa Lunan mielestä. Ihmisiä tuli pimpottamaan ovikelloa ja toi pelottavia oksia. Luna kun ei pimpottamisesta välitä, sai sen hakea aina pois ovenluota räyhäämästä ettei virpojat pelästyisi (yksi oli kyllä mennyt portaisiin piiloon ja vain sen kaveri oli oventakana.) Oliko sit just säikähtänyt kuultuaan Lunan haukkuvan. :D





Haettiin Lola meille tuossa perjantaina. Kävimme serkun synttäreillä mistä sitten napattiin koira mukaan. Pohdin jo viime kerralla, kun Lola oli meillä että voisin kokeilla Adaptilin feromonivalmisteita seuraavalla kerralla kun tyttö tulee, jos se vaikka helpottaisi Lolan ja Lunan yhteiselämää. No, nyt kun tiesin että Lola on tulossa hankin molemmille feromonipannat. Luna sai omansa paria päivää aikaisemmin ja Lolalle laitettiin heti kun tädin luokse päästiin.

Yllättäen toisen Luna pystyi makaamaan osittain toisen serkun päällä, mutta ei edelleenkään välittänyt kun tämä
yritti silittää.
En ollut varma tulisiko niistä olemaan oikeasti mitään apua, mutta ajattelin silti kokeilla. Ongelmahan oli se että Lola on koiraksi todella lälly ja silloin tällöin Lunan nähdessään ikäänkuin "jäätyy" (pysähtyy siis niille sijoilleen karvakaan liikkumatta ja tuijottaa suoraan eteenpäin (voisi melkein sanoa että tyhjyyteen)). Ja kun Lola tuohon tilaan meni niin Luna aina yllättäen kiinnoistu hirveästi toisesta ja aika helposti oli käymässä päälle. Eli apua haettiin siihen että Lola rentoutuisi enemmän, jolloin Lunakaan ei siitä kiinnostu samalla tavalla.


En tiedä onko pannat oikeasti auttanut, vai onko Luna kasvanut sen verrna viimekerrasta että noiden yhteiselo on ollut yllättävän hyvää. Muutama ärinä on tullut, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää ja kerran Luna on yrittänyt käydä Lolan päälle, mutta sitäkään en mukaan laskisi koska tilanne oli se että Luna yritti tuhoa agilitytunnellia ja nappasin sitä pannasta kiinni, jolloin Luna ärisee oli kuka tahansa koira lähellä. Nyt se vain sattui olemaan Lola.

Menimme pääsiäiseksi siis vaunulle, äiti heitettiin sinne jo perjantaina, minä+koirat+systeri seurasimme sitten lauantaina perässä kun töistä pääsin.

Illalla kun vaunulle päästiin, mentiin heti koirien syötyä grillille. Molemmat saavat olla siellä vapaana, kun eivät yleensä lähde mihinkään kauan (kun makkara tuoksuu nenään). Lola kun on ystävällinen kaikille se pärjää hyvin, mutta Lunalla on sitten paha tapa haukkua kaikki jotka grillille yrittää (ei siis välitä yleensä niistä jotka siellä jo on).
Otin suhinapullon mukaan tällä kertaa (monta kertaa olen todennut sen olevan siellä tarpeellinen, mutta aina olen unohtanut sen kotiin.) Suhinapullo on siinä mielessä hyvä väline, että Luna reagoi siihen suht herkästi ja Lola taas ei välitä. Ostin sen alunperin kun Luna oli pitkään sitä mieltä että kilpikonna on lelu, muutaman suhasukerran jälkeen Luna on jättänyt Meten rauhaan. Suhasin siis kun Luna oli käymässä Meten päälle, ja kehuin heti kun keskeytti tekemisensä.

Grillillä suhasin yhden ainoan kerran, kun Luna kiellosta huolimatta lähti räksyttäen grillille tulevaa pikkulasta kohti, ja se riitti. Luna ei enää sinä iltana välittänyt  vaikka ihmisiä meni edestakaisin, vaan tyttö keskittyi kuopan kaivamiseen, ruoan kerjäämiseen ja tippuneiden palojen metsästämiseen. Suhasu riitti niinkin hyvin että edes seuraavana iltana Luna ei kiinnittänyt sen enempää huomiota vieraisiin ihmisiin. Yllättäen Luna myös antoi muutaman ihmisen (2 lapsen ja parin aikuisen) koskea!  Okei, herkkuja käytettiin, mutta tähän asti jos Luna on maantasolla ollut ei ole herkutkaan aina riittäneet niin hyvin että toiset pääsevät koskemaan, vaan Luna on kurkotellut herkkuun, mutta peruuttanut pois jos käsi läheni. Tässä kohti kävi mielessä oisko feromonipannalla oikeasti jotain vaikutusta.

Vaunulla tuli myös lenkkeiltyä tavallista enemmän, minkä näki sitten koirista: ne oli todella väsyneitä. :D Lauantaina aamupäivällä käveltiin semmoinen vähän vajaa 7 kilsan lenkki. Hiekkatie oli mäkinen mikä riitti Lolalle kuntoiluksi, mutta Luna puolestaan veti ojissa ja hyppi ojien yli metsän puolelle ja sieltä takaisin. Arvioisin kokonaisuudessaan Lunan kulkeneen 3 kertaa niin pitkän matkan kuin me muut. Meno suuntaan koirat saivat olla vapaana (tai Lola oli kokonaan irti, Luna veti 5 metrin liinaa perässään ihan sen takia että tyttö käyttää nenäänsä niin paljon enemmän ja lähtee jäljen perään herkästi toisin kuin Lola jota ei voisi vähempää kiinnostaa).

Takaisin päin piti sitten ottaa koirat kiinni, kun Lola aina löytää "kotiinpaluuvaihteen" ja olisi valmis juoksemaan koko matkan takaisin. Ja Lunahan innostuu kun Lola lähtee luoksemaan, niin tytöt otti ja lähti heti kun huudettiin lähtevämme takaisin. Noin 60 metrin päähän ne menivät ennen kuin kääntyivät takaisin päin ja saimme laitettua ne remmiin.

Lenkin jälkeen rakensimme tytöille agilityradan. Olin ostanut esteitä Zooplussalta. Ilma oli kyllä kylmä ja sormet oli nopeasti jäässä, mutta kun oltiin alotettu niin haluttii hyppyttää nyt edes hetken. Lola oli normaaliin tapaansa innoissaan ja sehän tekee herkkujen eteen mitä tahansa. Hieman tosin oli sekä ohjaajalla että koiralla liikkuminen hukassa ja meno oli kaikkea muuta kuin näyttävää, mutta pääasia että molemmilla oli hauskaa.
Luna tykkäsi paketista missä tuli agilityesteet ja ruokapussi.
Luna taas ei oikein ole hiffannut agilityn iloa ja herkkuja enemmän tyttöä kiinnostaa leikkiminen. Muutaman este saatiin ylitettyä, kunnes Luna näki lapselta jääneen pallon ja se olikin sitten menoa. Luna keskittyi pallon kanssa juoksemiseen eikä enää minuun ollenkaan joten jätin tytön riehumaan ja harjoittelin Lolan kanssa. Luna tosin yleensä juoksi aina sinne minne Lolakin, joten sekin ylitti pari estettä pallo suussa.
Pallo lopulta palautui oikealle omistajalleen ja tein vielä pari harjotusta Lunan kanssa. Tyttö normaalisti ylitti ensimmäisen esteen todella hienosti, mutta sitten jäi seuraamaan minua enkä saanut sitä ylittämään toista estettä siihen perään. Ehkä oli toko tytön mielessä kun tuli ihan vierellä.




Sitten mentiin vaunuun takaisin ja puolentoista tunnin levon jälkeen alettiin tekemään ruokaa. Lunalla oli sen verran energiaa vielä että se jaksoi siristellä silmiään ja seurata pöydän tilannetta, mutta Lola veti sikeitä eikä edes herännyt vaikka laskin juustoa sen nenän eteen.

Juuri ja juuri hereillä, mutta pakko seurata kun pöydässä on ruokaa.

Lola ei edes yrittänyt pysytellä hereillä.
 Syömisen ja ruokalevon jälkeen lähdimme taas kävelylle, tällä kertaa vaunusaaren toiseen päätyyn (edestakainen matka noin 4km). Molemmat jaksoivat reippaasti kävellä, mitä nyt Lola unohti juoda ennen lähtöä ja yritti sitten juoda jokaisesta lätäköstä. Molemmat pidettiin kiinni koko lenkin, Lola normaalissa remmissä ja Luna liinassa, kun tuolla tiellä liikkuu paljon enemmän autoja ja yleensä ajavat huomattavasti liikennerajoituksia kovempaa. Saaren päädyssä on hiekkaranta ja Luna päätti käydä heittämässä talviturkin meressä.





Kun päästiin takaisin vaunulle, pysyteltin sisällä sen aikaa että Luna kuivui kokonaan uintireissustaan, sitten kävimme grillillä paistamassa makkarat. Ilta menikin sitten Harry Potteria katsoessa ja samalla siistiin Lolan selän Coat Kingillä. Tytöstä paljastui paljon enemmän valkoista karvaa kuin mitä tähän asti on ollut. :D 

Ei ole enää mustavoittoinen cockeri.
Aamulla aamupalan jälkeen käytiin taas vetämässä sama lenkki kuin edellisenäkin aamuna ja sitten pakattiin ja lähdettiin kotiin. Lola on lenkkeillyt nyt meidän kanssa enemmän mitä se tädillä joutuu lenkkeilemään, mikä on tehnyt sitten sen että tyttö nukkuu aina kun mahdollista. Pikkasen on siis väsynyt.
Lolakaan ei enää välitä kun Luna tulee viereen. Normaalisti on heti noussut ylös ja siirtynyt pois.
Vai oliko sitten lenkkeilystä niin väsynyt ettei vaan jaksanut siirtyä. :D 

Autoa pitää vahtia ettei se vaan lähde ilman.


Autossa pystyi sitten jatkamaan nokosia.
Kotiin kun päästiin oli molemmat koirat rentoina, Lola ei juossut sänkyyn turvaan kuten normaalisti tekee heti ensimmäisenä kun sisälle on päästy vaan molemmat seurasi nätisti lattialla minne tavarat kulkeutu, Verrattuna siis lähtökohtaan (Lola ei uskaltanut liikkua ollenkaan vaan se piti kantaa joka paikkaan) on edistystä tapahtunut huomattavasti.

Sähän et ollut aikeissa nousta?
Iltalenkiksi mentiin Sompion pururata ympäri ja sen jälkeen joutu koirat takasin suihkuun.

1 kommentti:

  1. Kiva blogi ja syötävän suloiset spanielit! Haastan teidät blogissani:
    http://olipakerranpriya.blogspot.fi/2015/04/olipa-kerran-yksitoista-kysymysta.html

    VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)