lauantai 3. lokakuuta 2015

Järvenpään Match Show - Luna BIS2!

3.10 Cavalienkingscharlesinspanielit ry piti Match Show Järvenpään K-Supermarket Parilan parkkiksella. Päätin lähteä mätsäröimään kun näin pienillä aikuisilla olevan miestuomarin (Toni Saira, Kennel Carte Truffé). Niitä ei kovin usein mätsäreissä ole, kun taas virallisissa suurin osa tuntuisi olevan miehiä, joten ajattelin tämän olevan hyvä tilanne harjoitella. Aurinko paistoi joten sää oli muuten ihana, mutta ajoittaiset kylmät tuulenpuuskat sai vilunväreet kulkemaan kun pidempään istui paikallaan.

Paikalle oli tullut myös työkaveri tyttönsä kanssa, joka tällä kertaa osallistui sheltillään pienten aikuisten luokan lisäksi Lapsi&koira -luokkaan. Lapsi&koira luokassa he sijoittuivat toiseksi, mutta pienten kehässä ei tullut sijoitusta. Ensimmäisessä kehässä totesin että sijoitus on varma, kun monen muun lapsen koira meni minne itse halusivat. Työkaverin tyttö ja pari muuta lasta oikeasti esitti koiriaan. Sinisten kehässä ajattelin, että sielläkin heillä oli hyvä mahdollisuus sijoitukseen. Shelttipoika pysyi todella hyvin paikallaan, mitä nyt välillä vaihtoi asentoa, eikä temppuillut ravaamisessa. Itse olisin tuomari sijoittanut heidät.

Meillä sitten ensimmäisessä kehässä pariksi osui hieman arempi koira, joka kulki kyllä ihan hyvin mutta pöydällä ei antanut tuomarin koskea. Lunakin ihmetteli pöydällä, kun tuomari tutki oikeasti TODELLA tarkasti koiran. Normaalisti tarkastus kestää ehkä 15-30 sekuntia niin tämä taisi käyttää reilun minuutin. Tuomari tunnusteli varmaan jokaisen koirasta löytyvän lihaksen ja tutki hampaat ja tutki korvia ja hipläsi häntää... Ei siinä mitään, minusta on hyvä että kunnollisia tutkimuksia tehdään, mutta aloin jo miettimään että Luna varmaan toteaa pian että nyt riittää ja yritää hypätä pois. Mutta ei, Luna oli nätisti koko sen ajan pöydällä minkä piti (hieman jouduin tukemaan toisesta lonkasta kun tyttö alkoi nojautumaan tuomarista pois), mutta pöydän jälkeen ei mentykään normaalilla häntä ylhäällä ravilla, vaan häntä pysytteli alhaalla. Itseä nauratti, kun yleensä meillä on ongelma liian korkeasta hännästä niin nytpä ei ollut.. :D

Mitä se oikein hiplaa mua.
Tuomari vihelsi.
Myöskin liikkeen jälkeisessä seisomisessa häntä pysyi alhaalla, joten jouduin sen sieltä itse nostamaan ja pitämään ylhäällä. Kehästä tuli punainen nauha.

Punaisten kehässä sitten kilpailijoita taisi olla 10 ja mietin että siellä oli muutama kovakin vastus meille. Esimerkiksi yksi snautseri olla tökötti käskystä melkein täydellisessä asennossa vapaassa seisonnassa.
Onneksi Luna oli päättänyt nostaa häntänsä itse ylös kun kehään pääsimme ja tyttö vetikin kehää normaalilla iloisella tyylillään. Hieman se mulkoili kulmiensa alta kun tuomari käveli ohi, mutta kun mies ei tullut enää hiplaamaan niin tyttökään ei reagoinut sen pahemmin.

Monet esittävät cockerin mätsäreissä niin kuin näyttelyissä päästä ja hännästä pitelemällä. Minä taas suosin vapaata esittämistä mätsäreissä ihan sen takia, että tuomarit tuntuvat tykkäävään kun Lunalla häntä heiluu niin liikkuessa kuin seisoessa. Niin oli myös tällä kertaa ja sijoituimme punaisten ykköseksi! Kun olimme lähdössä pois kehästä, kuulin sivukorvalla kuinka tuomari ja kehätoimitsija ihastelivat minun tyttöstä ja mielessä kävi ajatus, että jos BIS-kehä ei mene meillä täysin pieleen voi meillä olla hyväkin mahdollisuus sijoittua.

Punaisten 1

© Marika Keinänen
Ja näinhän siinä kävi. Siitä huolimatta että minulta alkoi herkut loppumaan ja Lunan ravausvauhti hiljeni koko ajan, sai tyttö loppujen lopuksi sijoituksen BIS2!

© Marika Keinänen

Best In Show 2!


Kotona tutkittiin voitot, 2x4kg ruokapussia (Medium jää meille, mutta Maxin taidan viedä tädin saksanseisojalle.) sekä RC:n talutin, termosmuki sekä pyyhe mistä en ole täysin varma mikä se on. (Tassupyyhe?)


Tuosta ei voi enää paljoa parantaa, mutta kyllä me lähdetään sitä BIS1:stä tavoittelemaan.

Lopuksi vielä kuvia Lunan syysriehumisesta. Tyttö rakastaa lehtiä. :)







Tää oli mielenkiintonen...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)