sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Takkiostoksilla sekä joulukorttikuvia

”Lunalla on jo enemmän takkeja kuin minulla!”

Tämän kommentin kuulin äidiltäni kun menimme hänelle syömään ja Lunalla oli uusi takki päällä. Koiran nivelrikkoryhmässä joku esitteli Hurtan Ultimate Warmer lämpötakkia ja pienen kyselyn jälkeen ajattelin sellaisen sopivan Lunallekin. Meillähän on jo ennestään Back on Trackin loimi, mutta siinä on se takamus ongelmana. Luna kun kantaa häntäänsä korkealla niin BoTissa on pakko pitää häntää häntäaukossa, mutta silloin neiti ei pysty tehdä tarpeitaan. Kun häntää ei siinä pidä, on takki niin ylhäällä ettei se lämmitä oikeastaan mitään. Eli ollaan jouduttu pitämään takkia ”huonosti päällä” siihen asti että Luna saa lenkillä tarpeensa tehtyä ja välillä kun ne tarpeet tehdään vasta viimeiselle nurmikolle ennen kotipihaa, ei se takki oikein ole päässyt lämmittämään. Plus sen hännän pujottaminen siitä häntäaukosta kun takki on muuten päällä on melko haastavaa rodulla jolla se häntä ei taivu hirveästi ylöspäin…



Tuossa Hurtan takissa ongelma on ratkaistu napilla. Eli kokonaan umpinaisen takaosan sijasta taakse on sijoitettu nappi, jolla sen saa tarvittaessa nopeasti auki tai kiinni. Kun nappi on auki pystyy koira käymään kakalla normaalisti ja liikkeessä lahkeet silti suojaavat lihaksia. Nappi on myös helppo laittaa kiinni kun on tarve.


Ryhmässä esitelty Ultimate Warmer oli vain valitettavasti poistuva valmiste, mutta pienen tukimuksen jälkeen huomasin uudemman version Extreme Warmer olevan markkinoilla. Takin muoto oli hieman eri ja jälkimmäisessä oli hieman sama idea kuin BoTissa, takkiin on laitettu sisälle foliopinta mikä heijastaa koirasta lähtevän lämmön takaisin.

Eli Hurtta kertoo takista näin: ” Extreme Warmer -takki pitää koiran lämpimänä haastavissakin olosuhtiessa. Takin sisäpuolella oleva foliopinta heijastaa koiran kehonlämpöä takaisin, mikä lisää takin lämmittävyyttä merkittävästi. Takin malli on suunniteltu suojaamaan erityisesti koiran tärkeimmät lihasryhmät ja sen vedenpitävä päällimateriaali on miellyttävän pehmeä. Korkea trikoohuppu lämmittää kaulaa ja sen voi halutessaan nostaa suojaamaan myös koiran korvia. Takin näkyvät 3M -heijastimet parantavat turvallisuutta pimeällä.

Olin jo ostamssa takkia Black Friday tarjousten aikaan, mutta totesin että minun melkein pitää käydä Lunan kanssa ensin sovittamassa sitä jossain. Ne tarjoukset oli ja meni. Sitten tajusin että minullahan oli vielä mätsäristä voitettu -20% kuponki Mustiin ja Mirriin, pikaisen googlettelun jälkeen selvisi että Järvenpäässä oli kyseisiä takkeja tarjolla, joten seuraavana vapaapäivänä hurautettiin naapurikaupunkiin.

Olikin ihan hyvä että käytiin kokeilemassa, koska arvioitu cockeri-koko oli aivan liian iso ja piti ottaa koon pienempi. No, onhan Luna hieman pienempi cockerinarttu muutenkin. Hintaa takilla oli alun perin 73,90€ alennuksen jälkeen jäi hieman vajaaseen 60€ . Nyt kun takki on ollut muutaman päivän käytössä, täytyy kehua että todennäköisesti tulee olemaan paljon useammin Lunan päällä kuin BoT. Takissa on myös sisäänrakennettu korvahuppu, mikä on kuin spanielin luppakorville tehty.
Voisivat vielä kehittää takin joka ei takuta cockerin karvaa, mutta sellainen taitaa olla täysi mahdottomuus. Pitää vaan totutella harjaamaan Luna useammin.



Tuli myös viimein otettua joulukorttikuvat.Olin odotellut että lunta tulisi jotta saisi otettua nätit ulkokuvat, mutta eihän se näillä säillä onnistunut ollenkaan. Silloin kun lunta oli, olin valoisaan aikaan töissä ja jos olin kotona niin satoi vettä. Piti siis kasata olohuoneeseen oma valokuvastudio ja napata muutama kuva.

Laitoin Laralle kulkuskaulurin kaulaan ja jätin sen hetkeksi totuttelemaan asusteeseen kun otin Lunasta ensin muutaman yksittäisen kuvan. Sitten kokeilin miten Lara pysyy paikoillaan. Täytyy myöntää että jotain oppia on mennyt tuon nyt jo 6 kuukauden ikäisen pennelin aivoihin koska sehän pysyi paikoillaan! Tai no, mitä nyt valui istumasta maahan, mutta pakoillaan kumminkin… Sitten piti yrittää saada nämä kaksi samaan kuvaan. Ensin istutin Laran paikoilleen, jonka jälkeen yritin saada Lunan nätisti siihen vierelle. Tämä sujui yllättävän hyvin, mitä nyt Lara välillä vilkuili epäluuloisesti Lunaa joka istui kuin patsas paikoillaan. :’D

Ongelmaksi tulikin näiden kahden pigmenttiero, kamera tarkensi koko ajan vain toiseen. Otin monta kymmentä kuvaa ja siellä oli vain pari sunnilleen onnistunutta.














Ps. Luna kävi hakemassa (jälleen) lisää ruokaa. SuKoKan Match Show pidettiin Showhau Centerillä ja porukkaa oli ihan sikana. Tuomarit olivat ulkomuototuomareita, joten oli varautunut siihen että meidät saatetaan kätellä heti pihalle. Paikalla oli myös E. Vanillan kanssa sekä kultsupoika Bemmi S. kanssa. Otimme Laran kevythäkin mukaan Vanillaa varten, mutta molemmat bortsut saivat lopulta oleskella häkissä. Vanilla ei voinut ymmärtää miksi hän joutui häkkiin ylipirteän kääpiön kanssa ja vanhemman bc:n ilme kertoi sen moneen otteeseen. 



Isoja pentuja oli suunnilleen 80 kappaletta eli hyvin saimme odotella siinä vuoroa. Bemmi meni ensimmäisenä kehään ja vaikka liikkuminen ei alkuun luonnistunut eikä hampaita näytetty sai poitsu punaisen nauhan. S. tuli ihan ihmeissään takaisin kun toinen koira oli ollut paljon parempi. Systerin kanssa todettiin että ulkomuototuomareiden ollessa tuomarina näin voi käydä, eli sillä esiintymisellä ja osaamisella ei pakosti ole mitään väliä. 


Lara oli melkein viimeisiä pentuja ja odottelu oli onneksi tehnyt sen että virtaa ei ollut aivan tuhottomasti. Saimme liikkeen jotenkuten sujumaan ja seisoessakin pikkuneiti oli paikoillaan. Silti tuli sininen nauha. Jäimme heti sinisten kehään, jossa Lara pääsi kertaalleen jatkoon, mutta tippui sitten ennen sijoitusta.

Bemmi puolestaan käteltiin pihalle aika nopeasti punaisten kehässä. Pentukehää katsellessa tuli huomattua että monet sijoittujista oli lyhytkarvaisia molossityyppisiä koiria. Joten ei tullut isona yllätyksenä että Vanilla sai sinisen ja värikehästä tiputettiin melko nopeasti.

E. ja S. lähtivät sitten koiriensa kanssa ja me jäimme vielä odottelemaan Lunan kehää alkavaksi. Lunahan oli kanssa ihan viimeisiä koiria kun tulimme hieman myöhässä. Kehän reunalla huomasin meidän kanssa samassa kehässä olevan todella näyttävän amerikancockerin, joten ei tullut yllätyksenä että saimme sinisen nauhan. Ei englannincockeri ole niin näyttävä kuin amerikanserkku, ei liikkeessä eikä paikoillaan. :D 

Värikehissä sitten Luna valittiin jatkoon ja lopulta oli sinisten 2. Palkintona 2kg Golden Eagle hypoallergic kalkkunaruokaa sekä joku pentulelu joka on nyt Laran käytössä.


3 kommenttia:

  1. Mistä olet löytänyt tuon kulkuskaulurin? Olen etsinyt Sagalle ja Simolle tuollaista ties kuinka kauan mutten ole löytänyt mistään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se itseasiassa on jotain meidän lapsuuden kaulureita. :'D En tiedä miten se on pysynyt tallessa tähän asti.

      Mutta luulisi että löytyisi ihan liikkeistä mitkä myy laajemmin joulutavaraa, näyttäisi olevan nimellä tonttukauluri. (netistä katottuna kärkkäiseltä ja halpahallista löytyi)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Olen koittanut katsoa BR lelukaupasta ja muista lastenliikkeistä, mutta täytyypi vielä vilkaista tuolla nimellä netistä. :)

      Poista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)