perjantai 27. maaliskuuta 2015

Sisarusten lonkkatulokset

Kasvattaja käytti Lunan sisarukset lonkkakuvissa ja nähtävästi on Lunankin C:n lonkat perimän sanelemaa; Lunan veljellä on myös C/C lonkat ja siskolla B/C. Jos molemmilla olisi ollut A-B:tä lonkat olisin alkanut pohtimaan onko meidän pentuajassa mennyt jotain pieleen, vaikka hyppiminen estettiin suht pitkälle (yleensä siinä vaiheessa kun Luna itse pystyi hyppäämään jonnekkin sai se sitten hypätä alaskin.)

Sain kasvattajankin kiinni, joka totesi että C-lonkat ei ole cockerilla vielä huonot ja agilityn voi kyllä hyvin aloittaa, kunhan vaan muistaa että Luna on vielä nuori että aloittaa varovaisesti ja koiran ehdoilla.

Käveltiin systeriä vastaan koululle, edestakaiseen matkaan meni reilu
1,5 tuntia.
Tiistaina kävimme taas tokotunnilla pitkästä aikaa (on tässä semmoinen 3 viikon tauko ollut) tuolla meille uudella koirakoululla. Tällä kertaa voin onnekseni sanoa että Luna keskittyi hyvin, harjoiteltiin seuraamista sekä seuraamisesta maahanmenoa ja seisomaan jäämistä. Kouluttaja kehotti käyttämään leikkimistä palkkiona enemmän, kun Luna selvästi lelusta innostuu. Lopuksi oli 2 minuutin odottamisharjoitus, jonka tyttö tällä kertaa suoritti ongelmitta. Viimekerralla ei siis jaksanut olla kuin sen minuutin paikallaan ja sitten piti päästä tutkimaan vieressa makaavaa naapuria. Hieman ihmettelin että mitä Luna kattelee koko ajan sivulle eikä siis minua päin, kunnes tajusin että tyttö katsoi kyllä minua, mutta seinällä olevan ison peilin kautta. :D

Osittain tytön hyvään keskittymiskykyyn saattoi vaikuttaa se että oltiin käyty pidempi lenkki aikaisemmin päivällä. Käveltiin systerin koululle semmoinen 3 kilometriä ja takaisin tultiin pellon reunaa missä tuo sai sitten vapaana juoksennella.

Katselin tuossa että toukokuussa 23. päivä Uudenmaan Koirakoulu pitää kevätriehan, missä olisi Mölli-Toko kisat. Olen tässä miettinyt että voisimme käydä siellä Lunan kanssa kokeilemassa miten meillä sujuu vaikka sitten ihan nakkiluokassa, jossa palkata saa reilulla kädellä. Periaatteessa sopisimme varmaan myös Mölliluokkaan missä palkata saa liikeiden välissä, mutta luulen että meidän koulutuksen kannalta nakkiluokka olisi parempi. Varsinkin kun Luna edelleen seuraamisessa pudottaa kontaktin melko helposti. Muut liikkeet nyt kyllä mölliluokan palkkauksella onnistuisikin.
Samalla tietysti voisi Macth Show:nkin osallistua, jos sekin onnistuisi hieman paremmin. :)
Mistä tietää että on pesupäivä edessä? 

Itse en pitäisi tuota mukavana asentona mutta....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti