sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Treenit alkoivat jälleen

Postauksen järkkärikuvat on Siirin käsialaa, kun kävimme tuossa hetki sitten Touhussa ja Temmellyksessä tolleripoikien kanssa.

Tämän vuoden treenit ovat päässeet alkamaan. Meillähän jatkui sekä rally että koiratanssi samalla porukalla kuin syksyllä.

Loppiaisena kävimme aamupäivästä hallilla hieman treenaamassa rallya ja sitten Lunan kanssa vielä illalla oli ohjatut treenit. Täytyy myöntää, että neiti oli illan treeneissä todella mukavassa vireessä. Vire oli sellainen tasaisen rauhallinen, mutta kumminkin teki töitä hyvin.

Rata itsessään oli kiva ja Lunalle helppo. Ainoa ”moka” tuli merkinkierrossa, jonne Luna meni ensin esteen yli hypäten.


Nyt kun ollaan treenattu rallya ja koiratanssia vuoroviikoin hieman vajaan puolenvuoden ajan, on Luna alkanut erottamaan näitä lajeja. Rally-tokossahan on ollut hieman ongelma, että Luna on lähtenyt tarjoamaan esimerkiksi pyörimistä joka kyltillä. Nykyään se ei enää sitä tee. Ainakaan niin usein.

Tällä viikolla meillä oli sitten koiratanssitreenit. Otimme hieman kertausteemalla. Eli ensimmäinen tehtävä oli kävellä kentän ympäri tehden erilaisia temppuja. Tehtävä oli tarkoitus tehdä tanssivin liikkein, mutta minä en vain siihen vielä pysty. Joten minä ihan tyynesti kävelin (ehkä pari kertaa yritin hypähdellä) ja teetätin temppuja. Sekään ei ollut aivan helppoa keksiä lennosta temppuja mitä tehdä. Pääsimme kumminkin jotenkuten kentän ympäri erilaisilla pujotteluilla, pyörähdyksillä ja sivuaskelilla.


Kun kaikki olivat käyneet vuorollaan kiertämässä kentän ympäri, menimme yhdessä treenaamaan. Kouluttaja totesi, että minun voisi olla järkevä ottaa esitykseen jokin keppi käsiini, koska en oikeasti yhtään tiedä miten niitä käsiä muuten käyttäisin. Joten otimme sitten pujottelua yrittäen pitää käteni jotenkin järkevästi kepillä ja heilutella sitä pujottelun tahdissa. Hypytin neitiä myös muutamaan kertaan kepin yli ja pyörittiin sitä ympäri.

 ”Uutena” otettiin edessä kävelyä minusta poispäin. Olen tätä yrittänyt kosketuskepillä harjoitella kotona, mutta Luna väistää sitä keppiä ja kulkee vinossa. Nyt otimme pidemmän esteriman kosketuskepiksi. Kuten tavallisenkin kosketuskepin kanssa, Luna ymmärtää sen nenäkosketuksen, mutta nenän pitoa kiinni kepissä ei ymmärrä. Neiti lähtee tarjoamaan kepin suuhun ottoa. Kumminkin kun pidin keppiä sitten sen verran korkealla, ettei Luna sitä saanut laitettua suuhun, se osasi seurata kepin päätä melko hyvin. Hieman tuotakin keppiä väistettiin, mutta aina kun neiti osui oikeaan liikkumispaikkaan (eli suoraan kepin alle), se sai siitä palkan. Yritin heittää namin aina Lunan eteen, mutta neiti varmaan näki jotenkin sivusilmällä heittoliikkeen ja kääntyi samalla sekunnilla katsomaan minua kun minä heitin namin. Eli 99% kerroista, Luna ei huomannut namin lentävän ylitse.

Mistä löydät cockerin? Luna on selvästi sitä mieltä että hän saa tällä hetkellä liian vähän ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)