tiistai 7. maaliskuuta 2017

Treenivideoita


Edellisellä tokotunnilla meillä oli aiheena hypyt (Lunalla tarkalleen ottaen hyppynouto), seuraaminen sekä kaukokäskyt.

Meidän alkutunti meni hieman odottamiseksi, kun kouluttaja laittoi kolmelle muulle ryhmäläiselle tavalliset avo- ja umpiesteet harjoiteltavaksi. Tein siinä odottaessa Lunan kanssa hieman jääviä liikkeitä ja neiti osasi erotella ne todella hyvin. Olen huomannut, että sanomalla ne käskyt hieman rauhallisemmin helpottaa Lunalla käskyjen erottelua.

Kun muut olivat saaneet hyppynsä suoritettua, me aloitimmekin Lunan kanssa kierrolla. Kouluttaja laittoi meille EVL:n kiertonoutotsydeemin tyylisesti kaksi estettä noin 4 metrin päähän toisistaan ja kiertotötsän hallin toiseen päähän. Ensimmäinen lähetys tehtiin aivan esteiden luota. Merkkitötsän bongaaminen oli Lunalla taas hakusessa, neiti mieluummin seurasi sivulle mennyttä kouluttajaa. Kouluttaja kävi taputtamassa merkkiä, jotta saimme pari onnistunutta bongausta. Sitten lähetin neidin kiertoon. Luna meni tasaisella hitaalla laukalla merkille ja siitä hieman nopeuttaen takaisin. Seuraavaksi siirryttiin metri taakse päin, mutta muuten samoin. Tällä kerralla Luna jäikin kesken kaiken haistelemaan maata ja unohti koko kiertämisen. Eikun takaisin perusasentoon ja uusi lähetys. Toinen yritys sujui jo paremmin. Otimme vielä kolmannen lähetyksen, tällä kertaa arviolta neljän metrin etäisyydellä esteistä. Luna lähti taas oikein nätisti, mitä nyt hieman vilkuili esteitä niiden ohi juostessaan.



Kouluttajalta tuli pientä noottia Lunan vauhdista (voisi olla kovempi), mutta positiivisena puolena totesi että neiti ei oikeastaan välittänyt esteistä ollenkaan. Tietysti esteet vaikeuttivat tehtävää tuomalla häiriötä, mutta osaltaan myös vahvistivat itse kiertoa kun neiti ei langennut häiriöön.

Sitten siirryimme hyppynoutoon. Ensin otimme metallikapulan, jonka Luna nouti ihan nätisti, mutta sen olemuksesta näki että se ei oikein ollut mieluinen. Matka kapulalle meni hyvässä vauhdissa, mutta palautus olikin ravissa. Vaihdoimme sitten puiseen kapulaan. Kouluttaja kävi vielä heiton jälkeen hieman hetsaamassa kapulalla ja heitti sen vielä pidemmälle, ennen kuin lähetin Lunan noutoon. Vauhtia oli tällä kertaa paljon paremmin myös palautuksessa. Treenasimme myös pelkkiä palautuksia niin että jätin Lunan hallin toiseen päähän, kapulan muutaman metrin päähän ja lähdin karkuun Lunaa kutsuen. Lopuksi vielä leikitin Lunaa esteen toisella puolella kun kouluttaja vei kapulan kauemmas ja kesken leikin lähetin neidin noutoon. Siinä vauhtia vasta riittikin, harmi kun systeri ei videoinut tätä osuutta. :D



Sitten vuorossa oli seuraaminen. Otettiin ensin pätkä ohjattua seuraamista palkaten aina käännöksistä. Suorituksen jälkeen kouluttaja totesi että meidän vasemmalle käännöksissä on jotain outoa, mutta hän ei saa mitenkään mieleen että missä vika oli. Hän totesi että hänen on todella hankala keksiä miten liikkeen saisi korjattua kun ei tiedä missä se oikeastaan kiikastaa. Hetken miettimisen jälkeen kouluttaja käski ottamaan lyhyempiä askelia kääntyessä. Vasemmalle käännöksissä minä jotenkin harppaan eteenpäin, mikä on osasyy että Luna ei tee käännöstä oikein. Kokeilimme tätä sitten niin että tein neliön pelkkiä vasemmalle käännöksiä ja kouluttajan mielestä liike oli heti parempi. Teimme myös lyhyen seurausliikkeen niin että suoran liikkeen jälkeen tein käännöksen vasemmalle ja siitä lähdinkin heti peruuttamaan. Tällöin Lunan oli pakko kääntää takamuksensa nopeasti oikeaan suuntaan, jotta peruuttaminen lähti suoraan. Tämä sujuikin yllättävän hyvin, olin varma että minä sekoan askelissa ja neiti jatkaa tyynesti matkaa eteenpäin kun minä yritän peruuttaa. Mutta ei. Systeri jätti taas tämän kohdan juuri kuvaamatta, mutta minusta se tuntui menevän hyvin ja kouluttajakin sanoi sen onnistuneen ja käski treenata tällaisia sekä pelkkiä vasemmallekäännöspysähdyksiä lisää. Niissä Luna joutuu kunnolla käyttämään takapäätään, minkä se kuulemma osaa todella hyvin. Minä vaan omalla liikkumisellani teen sen ettei se pysty kääntymään oikein.



Loppuun otettiin vielä kaukokäskyjä ja ne olivatkin tällä kertaa se ongelmallisin osuus. Kouluttaja meni häiriönä kyykkyyn metrin päähän Lunasta ja neitihän ei sitten pystynyt tekemään mitään kun ”vieras” ihminen oli vieressä. Tyttö kyllä kuuli käskyt ja nytkähti, mutta ei noussut käskystä istumaan. Muutaman uudelleenaloituksen jälkeen saatiin maahan-istu-maahan vaihdot onnistumaan, mutta sitten tuli maahan-seiso vaihdoissa ongelmia (mikä nyt sinällään ei ollut yllätys, koska ne on edelleen meillä kesken).

Luna tarjosi välillä istumista seisomisen sijaan, eli pitää varmaan vahvistaa seisomaan nousemisen käsimerkkiä koska se on kumminkin ihan eri istumaan nousussa. Toinen ongelma kouluttajan mielestä oli se että Lunalla on sen verran himo palkan luokse (joka on minulla), että sen takia se liikkuu siirtymisessä eteenpäin. Eli minun pitäisi joko vaihtaa palkka taakse tai käyttää avustajaa, joka palkkaa neidin sivulta. Kouluttaja teki sitä tässä hetken ja totesi että heti tuli paremmat siirtymät kun Lunalla ei ollut tarve tulla minua kohti.

Olemme kotona yrittäneet treenata takajalkojen paikallaoloa kaukoissa, mutta meillä on hieman ollut ongelmana löytää sopivaa apuvälinettä jossa tuo pitäisi jalkojaan. Erinäiset kipot ovat olleet kokeilussa, mutta lähes kaikki on niin korkeita että Luna pienenä koirana ei yksinkertaisesti pysty pitämään jalkoja niissä paikoillaan liikevaihtoja suorittaessaan. Toinen ongelma on, jos nämä takajalkatargetit ovat yhtään kevyempiä, niin Luna stepatessaan potkii niitä liikkeelle ja tehtävä vaikeutuu entisestään. Olen miettinyt pitääkö tässä lähteä vaikka ihan rautakaupassa käymään ja ostaa joku kapeampi lauta. Se ei olisi liian korkea ja sitä neiti ei ehkä liikuttelisi ihan samalla tavalla. Onneksi tässä on vielä aikaa ennen VOI-luokkaan menoa. :’D

Tämä on nyt hieman videopainotteinen postaus, lisään tähän loppuun vielä meidän omatreeneistä videot.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)