keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Uusia kylttejä, ruututreeniä sekä uusi treenitakki

Täytyy sanoa, että tämä kahden viikon väli treeneissä on omaan makuun turhan pitkä, mutta minkäs teet. Tässä edellisen ja tämän viikkoisen treenikerran välissä kerkesi tulla tieto, että rally-tokoon tulee vuoden vaihteessa muutoksia. Käytösruutu poistuu kokonaan ja muutamia uusia kylttejä tulee mukaan. Tämä sai minut pohtimaan meidän tämän vuoden tavoitteita. Tavoitteethan on muuttuneet jo muutamaan otteeseen meidän edetessä luokasta toiseen ja viimeisin suunnitelma oli saada vielä se RTK4 tänä vuonna. Isoin kynnys mestariluokassa meillä on ollut käytösruudun seisominen (jonka treenaaminen on myös ollut erittäin vähäistä), uudet kyltit itsessään eivät ole ongelma. Nyt kun tiedän että käytösruutu poistuu ensi vuonna, en oikein näe järkeä enää sen opettamisessa. Tässä on kaksi kuukautta jäljellä tätä vuotta, josta se 3 viikkoa menee Lunan juoksuihin. Eli teoriassa yksi kuukausi aikaa kisata. Tulisi aika tiheä kisa- ja treeniaikataulu olettaen vielä että kisoja olisi sopivalla etäisyydellä (en jaksa montaa tuntia suuntaansa ajaa).  

Onhan meillä jo kisoja takana tälle vuodelle mukavasti, 9 kisaa rallyä ja 3 tokoa. Ehkä on reilua antaa Lunallekin loppuvuosi kisavapaata ja keskittyä siihen treenaamiseen niin, että voisimme ehkä mahdollisesti ainakin toiveajatteluna valioitua rallyssa ensi vuonna.   

Mutta se vaatii treeniä ja treeniä lisää, oikea puoli on meille vielä selvästi  työtä vaativa. 
Tälläkin kertaa meillä oli treeneissä kaksi rataa vierekkäin. Ensimmäiselle radalle oli laitettu haasteeksi putki. Minä taas kuvittelin että meillä ei ole mitään ongelmia siinä, mutta niin se Lunan sisäinen aksakoira vaan heräsi putkessa eikä sen jälkeen pystytty tekemään pyörähdystä sitten millään ilveellä. Jouduin varmaan kolme-neljä kertaa ottamaan putken uudestaan (vielä kun se putki oli heti ensimmäinen kyltti) että sain Lunan kuulolle sitten seuraavaan pyörähdykseen.  




Seuraava hankala kyltti oli 360 käännös oikeaan koira oikealla puolella. Vasemmallehan tuo on ollut Lunalle todella helppo jo pitkään, mutta oikeaa puolta ei olla treenattu pahemmin ollenkaan. Pitää ottaa työnalle tämänkin asia. Seuraava kylttiongelma liittyy osittain tähän samaan ongelmaan, eli oli Istu-käännös oikealle –istu koira oikealla. Luna osaa käyttää takapäätään todella hyvin, mutta tämä oikea tuli ongelmaksi tässäkin liikkeessä. Sitten oikeastaan oli enää edessä peruutuksen vinous. Tätä ollaan hieman treenailtu kotona, mutta edelleen tarvitaan lisää toistoja.  

Toisella radalla sitten ei sinällään ollut mitään hankalaa, uutena kylttinä meillä oli kahdeksikko, (vaikka kuvassa on askel-seiso-2askel-istu) joka on siis niitä ensi vuonna tulevia uusia kylttejä, mutta se nyt ei liikkeenä ollut mitenkään hankala.  


Näiden treenien päätteeksi totesin että pitää tosissaan työstää tuota oikeaa puolta.  
Kävimme sitten lenkillä Lunan kanssa ennen tokotreenien alkamista. 

Tokossa meillä oli teemana ruutu. Totesin meidän tämän hetkisen ongelman olevan se tarvittava tuplakäsky maahanmenoon. Selitin alusta alkaen että avo-luokkaan sain ruudun tosi hyväksi, mutta sitten viime talvena kävi jotain ja se ruutui katosi neidin päästä tyystin. Silloin sain ruudun löytymään namitargetin ja tavallisen targetin avulla, mutta nyt kun tavallinen targettikin on pääasiassaa poissa (otan sen käyttöön yleensä jos paikka alkaa valua liikee eteen), Luna on jäänyt siihen targettiin kiinni niin että aina ensimmäisenä tarkastaa löytyisikö se sieltä ruudusta. Tämän takia yleensä ensimmäinen maahan-käsky menee ohi korvien. Ja se on yleensä vain se ensimmäinen yritys, toiselle kerralla maahan mennään suoraan. 
Kouluttaja totesi että namitargetti ei yleensä ole hyvä juttu cockereiden kanssa, kun ne tuppaavat jäämään siihen kovin kiinni. Lunalla todennäköisesti ongelma onkin nyt siinä palkassa – tai sen määrässä. 

Eli neiti muistaa että targetilla on saanut aina isomman palkan, kuin mitä se saa ilman targettia. Tämä aiheuttaa sen että Luna aina ensimmäisenä tarkistaa löytyisikö se targetti tällä kertaa. Ongelmaa siis lähettiin niinkin yksinkertaisella tavalla ratkaisemaan, kuin että minun piti antaa runsaampi palkka suoraan maahanmenosta. Ja jotta tämä onnistui otettiin alkuun lyhyemmältä matkalta. Joka toistolla pidennettiin matkaa hieman, lopulta viimeinen oli täydestä matkasta. Heti ensimmäisestä kerrasta Luna veti maahan ensimmäisellä käskyllä.  

Kouluttaja totesi että neiti selvästi osaa liikkeen ja bongaa ruudun tosi hienosti, mutta tarvitsee vielä vahvistusta siihen ensimmäiseen maahanmenoon. Hän myös totesi että kannattaa ottaa nyt se ensimmäinen toisto lyhyemmältä matkalta jonkin aikaa ja palkata kunnolla, jotta se maahanmeno vahvistuu. 

Ostimme 10 kerran uintikortin PetBrosiin, jotta koirat pääsevät uiskentelemaan. Kerran käytiin, jonka jälkeen Laralla alkoi juoksut eli tässä on ollut muutaman viikon tauko. Nyt päästiin uudelleen, mutta kohta alkaa Lunan juoksut joten sitten ollaan taas tauolla. :'D
Luna on yllättäen rohkaistunut altaassa uimisessa ja se menee nyt jo todella nätisti uimaan ilman että sitä pitää olla sinne melkein työntämässä. Pientä houkuttelua se edelleen vaatii, mutta kun minä kävelen altaan reunaa niin Luna tulee mukaan.
Postikin toi toivotun paketin. Olin laittanut kuukausi takaperin tilauksen menemään uudesta treenitakista Ilowillalle kun heillä oli vielä -15% tarjouskampanja. Kyseessä on siis Scucka Lady Long Soft treenitakki. Olen jo pari vuotta haaveillut kunnon treenitakista, kun näin syksyllä tuo treenitasku alkaa olla hankala takkien ollessa sen päällä. Onhan minulla tietysti Hurtan heijastintreeniliivi, mutta en tykkää kerrospukeutumisesta varsinkaan kun vaatteita alkaa kylmillä keleillä olla niin paljon että liikkuminen menee hieman hankalaksi. Eli siis on paitaa, siinä päällä paksumpi college, ulkotakki ja vielä päälle treeniliivi. Treenitakin kanssa pärjään vähemmällä pukemisella. 


Lainaten nyt Ilowillan tekstiä mitä takista sanotaan: 

Erittäin laadukas, monikäyttöinen vuoreton treeni- ja ulkoilutakki 
- Naisellinen hieman tyköistuva malli.  - Vettähylkivä, hengittävä ja tuulenpitävä.   - Takin yläosa ihanan kevyttä ja pehmeää, hieman joustavaa softshell-materiaalia, kengurutaskujen kohdat vahvaa, likaa hylkivää polyamidia.  - Joustavat reosrit hihansuissa.  - Täyspitkä 2-suuntainen YKK-vetoketju, korkea kaulus ja säädettävä huppu stopperein.  - Joustava vyötärönauha takana, ei säädettävissä.  - Helman sisäpuolella joustavat kiristinnyörit stopperein.  - Tilavat vetoketjulliset rintataskut  - Tilavat kengurutaskut edessä ja takana, takataskuissa kätevä vetoketju-laajennus jonka ansiosta 
isompikin pallo tai motivointipatukka mahtuu taskuun ja on helpompi ottaa pois.   - Takana D-lenkit molemmin puolin.  - Heijastavat vetoketjut rinta- ja takataskuissa.  Tassubrodeeraukset edessä ja takana.  Materiaali: 100% polyamidi  - Konepesu 40 C, ei huuhteluainetta. Ei rumpukuivausta. 

Näin pari päivää takkia käyttäneenä olen ollut tyytyväinen. Kangas on itseasiassa paksumpi kuin osasin odottaa, joten takilla pärjää todennäköisesti pidemmälle syksyyn, alkutalveen kun vaan pukee alle hieman paksumpaa vaatetta.  

Etutaskut on aivan mahtavat! Minulla on aina ongelma se, että namit ovat yleensä vasemmalla puolella taskussa ja sitten yritän oikealla kädellä saada niitä kaivettua (jotenkin koirien hihnat on lenkillä aina vasemmassa kädessä), mikä sitten on hankalaa. Tässä taskut on isot eikä minulla ole ongelmia kaivella oikealla kädellä vasenta taskua.  

Samaan hintaan takkiin sai selkäpuolelle haluamansa painatuksen, joten minähän tilasin takin cockerspanielilogolla. :D Painetuissa tuotteissa ei tietenkään ollut palautusoikeutta. 


Ainut miinus minkä olen keksinyt, on heijastimet. Niitä saisi olla hieman enemmän kuin vaan vetoketjuissa. Varmaan itse askartelen takkiin lisäheijastimia kun kerkeän. Toinen pieni miinus on kokotaulukko, mutta se nyt minulla on ongelmana melkein kaikissa vaatteissa. Olen siis oikeasti kokoa XS tämänkin takin kokotaulukossa, mutta olen niin pitkäkätinen että hihat jäävät tässä koossa liian lyhyiksi. Joten tilasin varuilta S-koon (hieman riskillä, kun palautusoikeutta ei ollut) ja onneksi tilasin, kuten osasin arvata, tässä S-koossa hihat on juuri sopivat (eli voin suoristaa kädet ilman että ranteet tulee näkyviin), XS-koossa hihat oli 5cm lyhyemmät joten ne olisi ollut liian lyhyet. Muutenhan takki on hieman isohko itselle (eli ei niin ihonmyötäinen kuin sen on tarkoitus olla), mutta saanpahan paksumpaa vaatetta laitettua alle.  


2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen takki! Mä tilasin Helsitarelta mittojen mukaan tehdyn treeniliivitakin alkuvuodesta, siinä on hihat kiinni vetskareilla eli ne saa myös irti lämpimämmillä säillä. Olen ollut tosi tyytyväinen, ja tykkään, että on erikseen koiranlenkitystakki jonka taskuissa säilyy kaikki roina ja namitkin voi jättää sinne hengailemaan. Aikaisemmin mulla on ollut treeniliivejä ja -helmoja, mutta kyllä tuo takki vaan on paras, vaikka erona on kuitenkin vain hihat :D plus pysyy tietty muut takit siistimpinä, kun aina laitan tuon koiratouhuihin ja lenkeille päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon ollut kyllä kans tyytyväinen tässä nyt on tullut tota käytettyä aina kun käy koirien kanssa ulkona. :D Kesällä mä tykkään kyllä tosta treenitaskusta (tai hameesta mikä se nyt oikeasti on), mutta liivi ei vaan oo mua varten.

      Poista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)