keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Tunnaria sekä tuplauinnit

Sitten se luvattu treenipostaus.  

Rally-toko 

Kuten aikaisemminkin, meillä oli kaksi erilaista rataa tälläkin tunnilla. Ja ratoihin liittyen, meidän kouluttaja varmaan osaa asiansa kyllä, mutta mikään radanrakentaja hän ei selvästikään ole. Olen miettinyt sitä näillä muutamilla kerroilla ja nyt viimeisellä teki rehellisesti mieli käydä hakkaamassa päätä seinään. Hänellä on rata valmiina paperilla, mutta silti se ei ota onnistuakseen. Tällä kerralla meitä oli kaksi + kouluttaja paikalla kymmenen minuuttia ennen treenien alkua. Kouluttajan etsiessä oikeita kylttejä, laitoimme minä ja tämä toinen kylttitelineet ja tötteröt valmiiksi annettujen ratapiirrosten mukaisesti. Kun kouluttaja alkoi laittelemaan kylttejä, niistä moni oli väärä ja joitakin oli sitten tuplaten. Hän myös siirteli kylttejä niin että siinä ei olisi mahtunut kuin Luna tekemään vaaditun liikkeen, tai esimerkiksi merkille lähetyksessä olikin merkki yllättäen oikealla puolella. Me sitten kuljimme perässä ja korjailimme kylttipaikkoja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Myös kun osoitettiin jonkin kyltin olevan väärä, hän oli sitä mieltä että se on oikea (ei saanut luottaa hänen piirustuksiin), vain todetakseen viiden minuutin päästä sen olevan väärä kyltti. Treenitoveri siinä jo jossain vaiheessa pyöritteli silmiään, kun hän viidennen kerran kävi korjaamassa merkille lähetyksen oikeaan paikkaan.  

Sinälläänhän asialle nyt vaan ei voi mitään, mutta pikkasen se ärsyttää kun treeniajasta menee puoli tuntia jo kylttejä vaille valmiiksi rakennetun radan korjaamisen korjaamiseen.  

Mutta sitten itse ratoihin. 



Aloittaen nyt vaikka vasemmanpuolimmaisesta ja ainoasta jonka kouluttaja tällä kertaa kerkesi katsomaan.  
Tällä radalla oli uusia ensi vuonna tulevia kylttejä kolme kappaletta. Heti alussa oli tuo istu-puolenvaihto takaa-istu. Tätä ollaankin treenattu Lunan kanssa ja se sujuu ihan hyvin, silloin kun neiti kuuntelee mitä käsken. Lunasta nimittäin on paljon mukavampi liike se ohjaajan ympäri meneminen ja sitä tarjotaan tässä vielä vähän turhan useasti. : D Heti seuraavana oli toinen uusi kyltti, mikä meillä vielä vaatii hieman harjoittelua. Kyseessä siis istu-askel seiso- 2 askelta istu – 3 askelta maahan. Tuo ensimmäinen seisominen vaatii vielä harjoittelua, kun meinaa se pylly vaan painua maahan. Vasemmalla tämä sujuu ihan ok, mutta oikealla ei.  

Siitä päästiin eteenpäin ja seuraava ongelma olikin merkille lähetys. Luna ei vielä tunne selvästikään meidän “törppö” käskyä, kun se ei oikein hahmottanut mitä piti bongata. Ensimmäisellä kerralla neiti lähtikin suoraan eteenpäin etsimään vierasta kohdetta. Toisella yrityksellä suunta olikin jo oikea ja sain stopattua Lunan oikeaan kohtaan, vaikka neiti selvästikään ei ollut ihan varma mitä halusin. Kolmas yritys sitten onnistui paljon paremmin.  

Koira eteen ja peruutus oli tällä kertaa ihan hyvä, hieman neiti kaarsi (tällä kertaa tosin vasemmalle kun ongelma on ollut oikealle kaartaminen), mutta todella vähän. Loppuradalla ei ollut sitten kummempia ongelmia.  

Toinen rata oli paljon helpompi. Tässä oikeastaan meidän isoin ongelma oli edessä istuminen, kun ollaan sitä peruutusta otettu niin paljon että Luna ennakoi sitä ja lähti peruuttamaan. Jouduin aika vahvasti sanomaan istu-käskyn, että takamus pysyi maassa. Muuta ongelmaa radalla ei ollut. Tätä jälkimmäistä kouluttaja ei kerennyt katsomaan vaan treenailtiin sitä omatoimisesti toisen koirakon ollessa ykkösradalla.  

TOKO 

Tässä välissä kävimme taas Lunan kanssa lenkillä ennen seuraavia treenejä. Tokossa meillä oli tällä kertaa aiheena tunnistusnouto, tosin taisin Lunan kanssa olla ainoa joka teki tunnaria. Kouluttaja on sanonut että saa myös tehdä jotain muuta jos haluaa, mutta minä tykkään tästä tyylistä että meillä on jokin teema. Vaikka uskaltaisin sanoa että tunnistusnouto on varmaan meidän vahvin liike voittajaluokassa, niin silti siinä voi olla jotain mikä tarvitsee hienosäätöä mitä en itse huomaa.  

Joten me otimme tunnaria. Hieman siinä pohdin että mitä vuorollani sanoisin meidän tunnarista ja sen mahdollisista ongelmista. Ainoa oikeastaan mikä tuli mieleen ja mikä ei nyt ihan vielä ole meillä ajankohtainen, on EVL:ssä tulevat muodot. Lunalla on niissä joskus ollut ongelmaa että kaikkia kapuloita ei tutkitakaan, vaan esimerkiksi kapuloiden ollessa T:n muodossa, neiti jättääkin yhden sakaran kokonaan tutkimatta.  

Tähän kouluttaja antoi neuvon, että harjoittelee niin että laittaa kapuloita moneen eri paikkaan, jotta koira oppisi että jos ei löydy niin pitää etsiä muualta. Joten kouluttaja laittoi meille kapulat niin että kolme oli aina yhdessä ryppäässä kolmiona /_ \  - tyylillä ja näitä ryppäitä oli kolme eri paikoissa (noin puolen metrin säteellä toisestaan.) 

Luna ymmärsi idean heti, kun ensimmäisestä kolmikosta ei löytynyt oikeaa, neiti siirtyi seuraavaan kolmioon. Ja siitä seuraavaan kun kapulaa ei löytynyt vieläkään. Lopulta oikea kapula löytyi viimeisestä kolmiosta. Jäimme hetkeksi keskustelemaan kouluttajan kanssa, Lunan odotellessa jaloissa. Jossain vaiheessa neiti kyllästyi ja lähti takaisin kapuloille ja minä yritin sitä kutsua takaisin, mutta Luna oli päättänyt löytää oikean kapulan. Neiti yllätti, koska se kävi kapulat läpi moneen kertaan (juuri kun pääsin sanomasta että se tutkii vain osan ja nostaa sattumalta sitten vaan jonkun), ja kun oikeaa ei löytynyt, jäi Luna kummastuneena katsomaan minua.  

Otimme vielä pitkän 20 kapulan jonon, josta Luna skippasi ensimmäiset viisi ja kävi loput nopeasti läpi nostaen taas ongelmitta oman. Kouluttaja totesi että sinällään ei ole hyvä että Luna jätti ensimmäiset kapulat haistelematta, mutta syy oli nyt todennäköisesti siinä, että käytimme samaa omaa kapulaa koko ajan. Neiti kyllä haistoi että se oikea on jossain kauempana, minkä takia jätti ensimmäiset tutkimatta. Minä totesin että Luna on jättänyt ensimmäiset kapulat aina silloin tällöin haistelematta, mutta yleensä se nuuskuttaa loput kapulat hyvin ja kääntyy ympäri ja palaa haistellen kaikki, jos oma ei ole osunut vielä kohdalle.  

Loppuun otettiin vielä paikkikset, tällä kertaa palkkasin tiheämmin heti alussa (hiljaisuudesta), ettei Luna pääsisi taas vinkumaan. Alku meni hyvin, Luna meni hienosti ensimmäisestä käskystä maahan. Menin piiloon sermin taakse, mistä näin neidin peilin kautta. Luna oli ehkä hieman rauhaton ja katseli ympärilleen tavallista enemmän (verratuna mitä olen siis videolta nähnyt), mutta pysyi paikoillaan. 2 minuutin jälkeen palasin piilosta ja loppu sujui taas hyvin.  

Uinti

Laitetaas nyt vielä tähän samaan postaukseen, käytiin torstaina jälleen uittamassa tyttöjä PetBrosilla. Naureskelin mielessäni, kun olimme päässeet sisälle, yksi työntekijöistä huikkasi moikat ja katosi jonnekin takahuoneeseen. Meille oli jätetty hihnat ja pyyhkeet siihen loossiin jota aina käytetään (missä on korkea kylpyamme). Sen verran tuttua porukkaa näköjään ollaan. : D  

Molemmat uivat taas oikein hyvin, mitä nyt yksi tutuista uimaleluista oli varmaan menettänyt henkensä viimeisen kahden viikon aikana, kun kahdesta punaisesta dummysta oli vain toinen jäljellä. Muut lelut olivat taas muodoltaan sellaisia että niistä oli paha saada kiinni (isommalla koiralla tuskin olisi ollut ongelmaa) tai sen värisiä etteivät ne meinanneet altaassa oikein näkyä. 


Pääsimme kotiin, niin perhetuttu kyseli haluttaisiinko viikonloppuna lähteä uimalaan hänen ja Bemmin kanssa. Hän pohti Hyvinkäälle menoa, mikä oli tässä tapauksessa ehkä se parempi vaihtoehto. Pidän kyllä PetBrosista, mutta Hyvinkäällä on useampi ramppi ja Luna kun on niin herkkä häiriöille että se tarvitsee kyllä oman rampin. Larasta neiti ei enää ota niin isoa häiriötä (varsinkin kun se ei hauku enää koko uintiaikaa), mutta sitten jättisuuri Bemmi joka sählää minkä kerkeää onkin toinen juttu.  

Lauantaina sitten menimme iltapäivällä pulikoimaan. Yksi mistä en niin välitä Hyvinkään uimalassa, on se, että siellä ei anneta itse pestä omaa koiraa (työntekijä pesee). Tulee hieman sellainen kuva ettei luoteta omistajan pesevän koiraa kunnolla. Okei, ymmärrän että idea on tässä saada varmaan vältettyä ne muutamat jotka ei oikeasti pesisi sitä koiraa, mutta kumminkin. Pääsimme sitten allasalueelle. Hieman piti hakea paikkoja kuka ui ja missä, mutta lopulta toimivin ratkaisu oli niin että Luna oli yksin altaan toisella reunalla (missä oli vain yksi ramppi) ja Lara ja Bemmi sitten omilla rampeillaan altaan toisessa päässä. Pientä ongelmaa oli  lelujen kanssa, Lunaa ei kiinnostanut valmiit lelut (palloja ja Joseran vinkukoiria) ja sama juttu oli Laralla. Pikkuneiti sentään nouti muita leluja, mutta kotoa tuotu krokotiili oli silti se paras. Meidän oli tarkoitus ottaa kaksi lelua mukaan, mutta toinen jäi autotalliin.  

Siinä uittaessa tuli hieman kauhisteltua sitä veden laatua, allas oli aivan täynnä karvoja (okei joo koirista irtoaa karvaa, mutta en muista nähneeni missään altaassa noin paljoa), plus siinä oli selvästi jotain rasvaakin lillumassa. Enkä minä ollut ainoa joka huomasi tämän, äiti oli halunnut tulla mukaan ja hänkin tuli jossain vaiheessa sanomaan minulle et huomasinko minkä näköistä vesi oli. Siinä sitten pohdin että ei taida työntekijätkään nyt sitten aivan kunnolla koiria pestä kun allas näyttää tältä.  

Bemmi (c) SS
Luna ui onneksi omaan rauhalliseen tapaansa suu kiinni, mutta Lara joka loikki ja haukkui (samperi sitä haukkumista, minulla oli korvat kipeänä pari päivää uinnin jälkeen) ja välillä juoksi rampista ohi nieli vettä sitten hieman enemmän. Ja arvatkaa kenellä alkoi ripuli seuraavana aamuyönä? Lara the rautavatsalla on nyt sitten ollut vatsa sekaisin nämä pari päivää, eikä näin maanantai-iltana tätä kirjoittaessa ole helpottanut. Tässä hieman laskeskeltiin että 1 + 1, aika iso todennäköisyys että uimalan vesi aiheutti tämän ripulin. Eihän siitä sata varma voi olla, mutta kun kyseessä on Lara, jolla vatsa ei mene kovin heppoisesti sekaisin eikä mitään muuta “outoa” ole suuhun joutunut. Jos se olisi Luna kyseessä, jolla riittää että jokin bakteeri leijailee ohi ja johan on vatsa sekaisin, niin en uskaltaisi allasta epäillä kun sillä syy voi tosissaan olla jokin ihan olematonkin. 

2 kommenttia:

  1. Hyyyy! Uimalat on kiva idea, mutta mä en itsekään käy uimahalleissa, kun ällöttää se vesi :D saati sitten koiralillurasvainen vesi.. Yäk! Onkohan vettä vaihdettu liian harvoin tai suodatin huono tms?

    VastaaPoista
  2. En tiedä onko vaihtoväli ollut liian pitkä tai suodatin vetämässä viimeisiään vai onko meitä ennen ollut paljon jotain isoja karvanlähtöaikaa eleviä koiria, mutta se vesi oli oikeesti jotain aika kauheeta... Ei PetBrosilla ole koskaan ollut ton näköistä se vesi.

    VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)