keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Aika kuluu

Kyllä välillä tuntuu aika kuluvan todella nopeasti, Lunakin täyttää vuoden ensi kuussa. Eli meillä on edessä lonkka- ja polvikuvaukset alkukeväästä, jotta voidaan alkaa suunnitella agilityn aloittamista. :)





Jouluna tehtiin joulukortit tietysti Lunan kuvasta, näistä kuvistua valittiin lopulta tuo keskimmäinen kortteihin. Kortit tilattiin Ifolorilta, mutta valitettavasti ne naarmuuntuivat sitten postissa (en tiedä jaetaanko ne jonkin laitteen läpi siellä kun jokaisessa kortissa oli naarmut, kun ne saapuivat vastaanottajalle.) 

Uusi Vuosi vietettiin asuntovaunulla ja tulipa todettua ettei Lunaa voisi vähempää rakettien pamaukset. Tietysti saarella kun oltiin ei ne mantereella ammutut raketit räjähtäneet ihan päällä, mutta kovempiinkaan paukauksiin ei tuo korvaansa lotkauttanut. Enemmän sitä kiinnosti juosta lumen perässä (siivosimme siis vaunun pihaa lumesta) ja kun heitimme lumet ojaan meni Luna sinne perässä. 

Toko meillä on ollut nyt parisen viikkoa tauolla (joulun ja uuden vuoden takia) ja tänään on sitten tämän vuoden ensimmäinen tunti. 


Lunan villapaita hihoilla, etuhihat on kiinteät, mutta takahihat on nappikiinnityksellä.
Tää pistää vain tytön turkin hirveeseen takkuun. :( pakko harjata aina ulkonakäynnin jälkeen.
Lunan ekojen juoksujen jälkeen huolestuttiin kun neidillä on nisät todella lähekkäin.
Kävimme eläinlääkärillä, joka vaan totesi sillä olevan ylimääräisen nisän ja muhkuran
johtuvan juoksujen jälkeisestä hormonitoiminnasta.



Ostin Lunalle tyynyn sänkyyn, kun se on aikaisemmin maannut tuolla kapealla punaisella tyynyllä.
Piti vain itse tehdä tuo tyynyliina kun 60x80cm tyynyyn oli kaupassa vain valkoisia liinoja ja totesin
niitten olevan epäsopivia koirakäytössä.
 Eilen loppiaisena (ti 6.1.15) kävimme Klaukkalassa mätsärissä. Osallistujia olikin sitten reilusti, pentuluokassa koiria oli yli 100 mutta vajaa 150. Arvioisin siinä 120 koiran paikkeilla olevan. Kehät alkoivat melkein tunnin myöhässä kun ilmottautujia oli niin paljon, ja loppuivat pari tuntia myöhässä. Mätsäri oli Cittarin lämmitetyssä parkkihallissa. Sisätilat oli hyvä juttu ajatellen että ulkona oli vajaa 20 astetta pakkasta, mutta se meteli minkä varmaan 400-500 koiraa omistajineen sai siellä oli kamala. Äänet vielä kaikuivat kiviseinistä. Ilmakaan ei ollut minkään puhdas vaan jatkuva liike sai hiekkapölyn nousemaan ilmaan ja silmät ärsyyntyivät niin ihmisillä kuin koirilla (Lunalla alkoi silmät ihan vuotamaan ja niitä sai pyyhkiä vähän välein.) Kotona piti sitten huuhdella niin koiran kuin omatkin silmät.

Me olimme numerolla 57, ja Lunalla meni juoksuosuus todella hyvin, mutta sitten tuomarin käsittelyssä oli ongelmia. Luna olisi mieluummin kiivennyt mun syliin kuin antanut tuomarin tutkia hampaita ja korvia, joten siinä oli hetki semmoista pientä rimpuilua että sain neidin pysymään pöydällä paikallaan. Sinisiin siis jouduttiin.
Sinisten kierroksella sitten Luna juoksi omastamielestäni paljon paremmin kuin monet muut kehän koirat (tosin suuren osallistujamäärän takia 8 koiraa sinisistä otettiin kerrallaan kehään (eli yhteensä meitä oli se reilu 50, moni oli lähtenyt aikaisemmin varmaan pitkän keston takia). Mutta meillä varmaan se pöytäkäyttäytyminen vaikutti ettei päästy sitten siitä eteenpäin. Meidän edellä kulkeva cockeri pääsi kyllä jatkoon, mutta sekään ei sitten sijoittunut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)