lauantai 18. heinäkuuta 2015

Tokoillaan sitten hetki itseksemme...

Eihän se toko sitten alkanutkaan. Kuulemma suurin osa tuntilaisista on lomalla vielä elokuunkin, jolloin tuntien alku saattaa mennä syyskuun alkuun. Kouluttaja kyllä sanoi, että voisimme tulla aikaisemmalle toko- ja noutokurssille jos haluamme. Ongelma on siinä vaan, että tunti alkaa jo 17.30 ja minä pääsen töistä vasta kello 17. En siis mitenkään kerkeä Järvenpäästä Keravan kautta Petikkoon puolessa tunnissa. Siinä ajassa kerkeän juuri ja juuri Jäkestä Keravalle, olettaen että pääsen ajallaan töistä ja kotimatkalla ei osu eteen yhtään hidastelijaa (aka. mopoautoja, traktoreita, autokoulunautoja).
Luna ihan jo kävelee mummin kanssa. Ei se kuitenkaan aivan rentona ole, Luna ei esimerksi jää pahemmin haistelemaan mitään mummin kanssa kävellessä.

Voi siis olla että vedämme omia tokotreenejä sitten syyskuuhun asti. Eihän siinä sinällään mitään, tokohan on laji mitä pystyy myös harjoittelemaan ilman tunteja itsenäisesti, mutta itse ainakin kaipaan apua ratkaisemaan liikkeissä esiintyviä ongelmia.  Ehkä voisin katsoa löytyykö muualta jotain lyhyttä elokuun tokokurssia (tai miksi ei jotain muutakin kurssia) mihin sitten osallistua tässä odottaessa.

Tokon alokasluokan liikkeistä meillä on eniten ongelmia (edelleen) seuraamisen kanssa. Luna kyllä seuraa, mutta se kontakti on jossain kadoksissa. Välillä on päiviä että tyttö seuraa aivan täydellisesti, hyvässä vauhdissa, oikealla paikalla ja katse minussa, mutta suurin osa on päiviä että Luna pitää kontaktia hetken, sitten katselee hetken eteenpäin ennen kuin ottaa taas kontaktin.  Jos jollakulla on vinkkejä miten saan kontaktin pysymään, niin otan niitä kiitollisena vastaan.

Ennakointi on meillä toinen ongelma, jota olen jo jonkun verran saanut karsittua. Parhaiten se näkyi treenatessa, kun Luna meni perusasentoon ilman käskyä (esim. jäävissä liikkeissä, tyttö nousee sivuun heti kun olen päässyt takaisin vierelle). Toinen on nyt uusissa tokoliikkeissä tullut kaukokäskyt. Kun Luna hiffaa että nyt tehdään kaukoja, ei se odota kuin ensimmäisen käskyn (oli se sitten istu tai maahan), jonka jälkeen se välillä itse vaihtaa asentoa häntä innosta heiluen ”istu-maahan-istu-maahan-istu…” ties kuinka monta kertaa ilman että kerkeän mitään sanomaan. Ei se siitä palkkaa saa, mutta välillä itseä huvittaa kun toinen saattaa vaihtaa asentoa sen kymmenenkin kertaan namin toivossa. :D

Kolmantena voisin sanoa jäävän paikalla makuun. Luna kyllä osaa sen, mutta maahan menossa vauhti on välillä aika hidas. Ja kun kerran ollaan harjoiteltu jäävää liikettä, alkaa Luna ennakoimaan sitä jo pelkkään seuraamiseen. Saatan kesken seuraamisen huomata että jaa, koira jäikin jonnekin. Se on ärsyttävää, mikä on myönnettävä.

Muuten meillä ei ainakaan minun mielestäni ole ongelmaa. Luna tulee luokse vauhdilla alusta alkaen nykyään, noutokapulaa pitää kevyesti sen tarvitun 5 sekuntia, paikalla makuu minuutin ajan onnistuu kun olemme harjoitelleet sitä vanhaa 2 minuuttia. Tietääkö joku muuten paikalla makuussa meneekö pisteitä jos koiran pää on kuin pöllöllä? Luna ei siis yleensä katso minua koko aikaa vaan pää kääntyilee koko ajan seuraamaan esimerkiksi ohi lentävää lintua tai kauempana kävelevää ohikulkijaa. Tai sitten se saa jonkun hajun jostain ja nuuskii ilmaa. Tyttö pysyy kyllä muuten paikallaan koko ajan.


 
Luna on hyvä paketin avaaja.
VIPstoresta tilattu viilennysmatto. Jouduin hieman etsimään mistä saisin Lunalle uuden maton, kun monesta paikkaa nämä on loppuun myyty. Edellisessä matossa geeli oli kovettunut levyiksi. Tämä oli yllättävän halpa, 18,90e ja kokoakin oli 60x50cm. Muistan että viimekesäinen oli pienempi (30x40cm) ja maksoi melkein 30e. 

Koirapuistossakin oli vaihteeksi seuraa.

Ylpeä postinnoutaja




Luna on omalla tavallaan niin ihana, kun se haluaa aina osallistua kaikkeen... mutta yritä siinä sitten tyhjentää vaatekaappia ja järjestää vaatteita kun toinen makaa niiden päällä :D

Ukkosia ennen on hyvä käydä uimassa kun ilma on niin kuiva.


Ja uinnin jälkeen on hyvä ottaa torkut (ja kuivatella) sängyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)