lauantai 28. marraskuuta 2015

Mahatauti vai närästys

Luna on ollut hieman kipeänä tällä viikolla. Tiistaina se aloitti oksentelun, jolloin tyttö oli puklannut kahdesti sappinesteitä. Tässä vaiheessa kirosin että voi kun kiva toisen saada vatsatauti, kun perjantaina on agility, lauantaina näyttelyt ja sunnuntaina vuoden vika tokotunti. No ei siinä mitään voinut, jaottelin neidin ruoat neljään antokertaan (eli siis sekä aamu- että iltaruoka annettiin kahdessa osassa) ja lisäsin joukkoon Gefiluksen piimää sekä Gefiluksen maitohappobakteereja. Aloin seuraamaan lähteekö tuo paranemaan vai joudunko alkaa ilmoittelee ettei ollakaan tulossa tunneille tai näyttelyyn.

Systeri on tällä ja vielä ensi viikolla osan viikosta töissä, joten mummi on käynyt päivällä ulkoiluttamassa Lunaa. Tai ainakin yrittänyt. Edelleenkin Luna juoksee karkuun kun mummi tulee, mutta kun neiti toteaa ettei pääse minnekään piiloon, se antaa ihan nätisti ottaa kiinni ja lähtee ulos. Mummi on sitten antanut Lunalle aamupalan toisen osan. Tosin ensimmäisellä kerralla neiti oli kuulemma hotkaissut ruokansa joten mummi oli antanut ”nälkäiselle koiraparalle” lisää ruokaa. En sitten viitsinyt enää jälkeenpäin mainita että siinä oli ihan syy että ruokaa oli vähän.
Ihmettelin tosin kun Luna oli ihan pirteä, vatsa oli normaali, ruokahalu oli normaali eikä tyttö oksennellut päivällä tai illalla ollenkaan, että oliko nyt oikeasti kyse vatsataudista vai jostain muusta. Vielä parina seuraavana päivänä Luna oksensi, mutta joka kerta se ajoittui aamuyöhön. Aika tarkalleen siihen kello neljän maihin, ja loppupäivä olikin oksennusvapaa. Tästä aloin epäilemään että olisiko meidän neidillä pikemminkin närästystä. Oksennuskin oli minusta tyhjänvatsan puklua, kun ei joukossa ruokaa ollut.

Soitin meidän eläinlääkäriasemalle alun perin varatakseni Lunalle ajan virallisiin silmätarkastuksiin, mutta kysäisin samalla närästyksen oireista ja hoidosta. Ell.opiskelija selitti puhelimessa närästyksen kotihoidosta. Olin aikalailla tehnyt jo kaiken mitä närästyksen kotihoidossa voi tehdä: ruoan anto useammassa osassa, vatsaystävällisempi ruoka (olin vähentänyt nappuloiden määrää ja lisännyt joukkoon kanaa ja riisiä), piimän antaminen… Sanoin seuraavani tilannetta vielä viikonlopun yli ja jos tilanne olisi sama maanantaina kävisin neitiä näyttämässä. Perjantaina annoin iltaruoan tavallista myöhempään (normaalisti Luna saa ruoan siinä klo 19 maissa, nyt meni yli klo 22.) ja tällä kertaa meillä meni yö oksentamatta. Eli luulen ettei tällä kertaa kyse ollut vatsataudista, vaan närästyksestä tai jostain muusta vatsanärsytyksestä.

AGILITY

Agilitytunnilla teimme jälleen rataa. Päivän haaste oli esteet 2&3 (/9&10). Kouluttaja näytti parikin tapaa ohjata kyseiset esteet. Ensimmäisellä kierroksella ohjattiin koira ylittämään este 2 niin että ohjaaja jäi suunnilleen 3. esteen kohdalle ja siitä ohjaus kolmosesteelle. Toinen tapa oli juosta esteen 2. ohi ja tehdä valssiaskel kolmosesteen edessä ja siitä taas jatkaa matkaa.


Seuraava ongelma olikin sitten kun palasimme samoille esteille eri suunnasta, sain ohjattua neidin hyvin kyllä 9. esteen yli, mutta jos yritin pikkaisenkin oikaista, enkä ohjannut Lunaa aivan 10. esteen kohdalle, ei tyttö tietenkään kyseistä estettä hypännyt. Yhden kerran onnistuimme vetämään virheittä tämän radan ja se minusta oli huippusuoritus. J Videoilla näkyy molemmat tavat suorittaa esteet 2. ja 3, toisessa teen sunnilleen jotain minkä pitäisi olla valssiaskel ja toisessa ohjaan suoraan. Valssiaskel-tapa oli minusta ehkä se hieman hankalampi, mutta kumpikaan ei nyt vaikea ollut ja molemmissa esteiden ylitys sujui hyvin. Ja kuten kuuluu, Luna ei oikein osaa olla hiljaa.




Systerillä ja Lolalla meni hieman enemmän sähläämiseksi rata, kun vanhempi neiti oli sitä mieltä että hän hyppää mieluummin niitä esteitä mitä haluaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)