lauantai 27. helmikuuta 2016

Bye bye Royal Canin

Meillä meni sitten Lunan ruoka vaihtoon. Royal Canin ”uudisti” ruokiaan vuoden alussa, tai ainakin osaa niistä, eikä vahingossakaan parempaan suuntaan. Luna söi RC:n medium sensibleä, minkä sisältö ei minusta ollut mitenkään huonoimmasta päästä vaikka monet RC:tä vertasivat roskaruoaksi. Sitä paitsi se on sopinut Lunalle ihan hyvin.

Tässä vielä vanhan ja uudistetun Medium Sensiblen sisällöt:

Vanha sisältö: 
riisi, kuivattu siipikarjanvalkuainen, eläinrasvat, maissigluteeni, hydrolysoidut eläinvalkuaiset, juurikaskuitu, soijaöljy, kasvivalkuaisuute*, kivennäisaineet, kalaöljy, frukto-oligosakkaridit, hydrolysoitu hiiva (mannaanioligosakkaridien lähde), purasruohoöljy

Uusi sisältö:
riisi, kuivattu siipikarjanvalkuainen, vehnäjauho, eläinrasvat, vehnä, maissigluteeni, kasvivalkuaisuute*, ohra, hydrolysoidut eläinvalkuaiset, juurikaskuitu, soijaöljy, kivennäisaineet, kalaöljy, kasvikuidut, frukto-oligosakkaridit (0,34 %), hydrolysoitu hiiva (mannaanioligosakkaridien lähde), purasruohoöljy, isosamettikukkauute (luteiinin lähde).

Vanhassa RC:ssä ehkä se huonoin ravintoaine oli tuo maissi, mitä koira ei pysty hyödyntämään mitenkään, mutta maissia on monessa muussakin suht laadukkaassa ruoassa. Mutta nyt on valmistaja päättänyt lisätä viljoja enemmänkin joukkoon. Uskoisi RC:n olevan tietoinen heidän maineestaan roskaruokana, niin miksi he päättävät vielä huonontaa ruokaansa? He tuntuvat ihan tietoisesti kaivavan omaa hautaansa. Tietysti en tiedä millainen maine Royal Caninilla on muissa maissa, vai onko Suomi jotenkin poikkeus tällä negatiivisuudellaan. No oli miten oli, kun nuo vanhat vehnättömät RC:n nappulat meiltä loppuu (jäljellä about 6kg), en tätä uutta versiota enää osta.

Silloin tällöin tässä olin miettinyt ruoan vaihtamista johonkin lihaisempaan versioon, ja cockerspanieleiden facebook-ryhmässä keskusteluista parhaiten on mieleen jäänyt Acana ja ANF. En kumminkaan uskaltanut kunnolla lähteä vaihtamaan ennen kuin nyt, juuri sen takia kun tuo Royal Canin on sopinut Lunalle ongelmitta. 
Acanaa tuli joulukuussa pari pientä näytepussia ostettua Koirat 2015 – tapahtumasta ja ne ainakin kelpasivat Lunalle hyvin. Tai minsuta tuntuu että Lunalle kelpaa nykyään kaikki ruoka hyvin, siitä on kasvanut normaali ahne cockerspanieli.

Keskustelin vielä kasvattajan kanssa ja hän kertoi heidän vaihtaneen Cibaun Performanceen. Kuulemma uudistetulla RC:llä koirilta tippui sekä turkki että paino ja nykyisellään RC kelpaa enää tien hiekoitukseen. :D 

Minä kumminkin päädyin tuohon Acanaan, tarkalleen ottaen Acana Regionals Wild Prairieen, ja laitoin siitä 7kg pussin tilaukseen.  Se on täysin viljaton ruoka, joka sisältää 70% lihaa (kanaa, kalkkunaa, taimenta). Ehkä hieman kiirehdin tuon ruoan tilaamisessa, kun ajattelee että meillä kumminkin on vanhaa nappulaa jäljellä useampi kilo (tai se on tällä hetkellä sekaisin RC:tä ja mätsäristä voitettua Racinelia), mutta pääsenpähän helposti vaihtamaan kun nuo vanhat sitten joskus lopulta loppuvat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)