torstai 6. lokakuuta 2016

Murren Murkinan avajaiset sekä lisää syyskuvia


Kävimme lauantaina Murren Murkinan avajaisissa. Siellä oli tarjolla 50 ensimmäiselle Mush Duo 1kg lihapullapusseja sekä 100 ensimmäiselle 8kg laatikko AlkuVoima Hellä+ lihalaatikko, joten mietimme mitenköhän aikaiseen sinne kannattaa mennä.

Lopulta päädyimme lähtemään yhdeksältä (paikka aukesi klo 10) hakemaan pikkuserkkua toiselta puolelta kaupunkia ja siitä ajamaan kohti Vantaan Tammistoa. Minä jo oletin että siellä on ihmiset telttaillut ollakseen ensimmäisenä jonossa, joten tuli hieman yllätyksenä kun Murren Murkinan parkkipaikalle tultiin puoli kymmenen maissa, eikä jonossa ollut kuin pari kymmentä ihmistä. Menimme siinä sitten jonoon odottelemaan ovien aukeamista. Onneksi aurinko paistoi ja lämpötila oli hieman yli kymmenen asteen, joten emme kerenneet jäätymään kovinkaan pahasti. Hetki meidän jälkeen porukkaa alkoikin saapua lisää ja lisää, ja sanoisin että kello 9.45 jonossa oli jo yli 150 ihmistä.

Tasalta sitten ovet aukesivat ja sisään mennessämme saimme vuoronumerot, joilla saimme maksutta AlkuVoiman lihalaatikot. Ovella myös jaettiin ne Mushin lihapullapussit. Sisällä oli nopeasti aika ahtaat tunnelmat, kun porukkaa lappasi sisään nopeaan tahtiin. Myymälään oli piilotettu 10 lahjakorttia ja ihmiset käänteli kaiken nurinniskoihin niitä kortteja etsiessään. Kävi hieman sääliksi työntekijöitä kun hienosti asetellut tavarapinot oli aika nopeasti leviteltynä pitkin ja poikin.

Systeri ja pikkuserkku kulkivat omia polkujaan ja minä yritin Lunan kanssa hieman kierrellä. Ainoa ostos mitä nappasin mukaan oli Lunalle lisää kanaluita, koska pian siellä oli niin paljon porukkaa, että minun teki mieli vain siirtyä pihalle. Pikkuserkku otti omalle koiralleen muutaman raakalihapötkön ja siirryimme jonottamaan. Kassoillakin riitti jonoa, kun ihmisiä oli varmaan lopulta se pari sataa ja kassoja taisi olla jopa kolme. Lopulta kumminkin pääsimme kassalle ja myymälästä ulos. Täytyy sanoa että oli meidän kannalta ehkä halpa reissu, rahaa kului 8€ ja mukaan meille lähti 16kg (8kg laatikko minulla ja toinen systerillä) AlkuVoiman ruokaa, 2kg Mushin lihapulllia ja pari pientä näytepussia jotain nappulaa. Minun on mainittava, että meillä on varmaan kohta 10 erilaista näytepussia erilaisia nappuloita… Pikkuserkku antoi meille vielä oman kilon Mush-pussinsa, koska Sani on monelle allerginen ja tuossa Duo-pussissa oli possua mikä ei sille neidille sovi. Minä pohdin että pitäisikö meidän antaa suoraan toinen 8kg laatikoista vaihdossa, koska epäilin ettemme saa meidän ennestään täyteen pakkaseen mahdutettua 19 kiloa ruokaa. Päätimme kumminkin pitää vielä molemmat laatikot ja katsoa paljonko saisimme pakkaseen mahtumaan.

Kotona sitten alkoi pakastimen siivous, heitimme kaiken vähänkään turhan pois ja sain kuin sainkin koko 19 kilon satsin mahtumaan pakkaseen. Mutta ei siltä kyllä kukaan saanut mitään pois sen jälkeen. :D Mutta siinä ruokia pakatessani tuli katsottua lihojen päivämäärät, Mushin pullissa oli ihan hyvin käyttöaikaa, pakkauspäivä oli keväällä ja siitä 18(?) kuukautta eteenpäin pystyi käyttämään, mutta Alkuvoimassa viimeinen käyttöpäivä oli marraskuun lopussa 2016. Siinä vaiheessa todettiin että pikkuserkku saa kyllä toisen laatikon, koska Luna syö kumminkin pääasiassa nappulaa, niin emme me kerkeisi käyttämään 16kg lihaa 2 kuukaudessa.

Voinko jäädä takakonttiin ruokien seuraksi, jooko?
Halusin käydä vielä uudestaan pellolla kuvaamassa, kun en ollut saanut edellisellä kerralla mieluista kuvaa blogin otsikkokuvaksi. Otin systerin mukaan niin sain paremmin otettua myös sivuprofiilikuvia ja tällä kertaa siellä oli kyllä muutama ihan onnistunutkin. Ainut ongelma oli tosin, että ne pellot missä viimeksi olimme Kodan kanssa, oli keretty kääntämään. Mutta onneksi yhteen jo aikaisemmin kynnetyistä pelloista oli kerinnyt kasvaa hieman pidempää versoa (ja kasa voikukkia!)

Täytyy sanoa että vaikka syksy ja ruska on todella nättiä aikaa, niin turkillisen koiran kanssa siinä on omat ongelmansa. Lunan turkkihan vaiheeksi keräsi maasta lehtiä ja risuja joita sitten piti välillä irrotella, plus sateiset kelit näkyivät lätäkköinä siellä täällä ja tuo vesipetohan oli sitten niissä lätäköissä. En pidä talvesta, mutta tässä hiljalleen alkaa toivoa, että ilma viilenisi sen verran että olisi kuivaa ja ohut lumikerros peittämässä maan. 














Luna kävi myös hierojalla viimeviikolla. Jumeja löytyi alaselästä sekä toisesta eturaajasta, mutta kuulemma ne lähti kumminkin aukeamaan sen verran hyvin että seuraavaa aikaa voidaan katsella joulukuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)