torstai 24. marraskuuta 2016

PetBros - uusi koirien hyvinvointikeskus Nurmijärvellä

Kuva: ©PetBros

Lunahan voitti tuossa pari kuukautta takaperin uintilahjakortin uuteen koirien hyvinvointikeskukseen PetBrosille Nurmijärvelle ja vihdoin saimme aikaiseksi lähdettyä pulikoimaan. Uinti osui sinällään todella hyvään saumaan, kun en ole sairaslomani takia pystynyt viemään Lunaa metsään juoksemaan tai muutenkaan hirveästi treenaamaan. Neiti ei oikein ole ymmärtänyt että miksi olen kotona, mutta emme oikein tee mitään.  Uiminen oli siksi todella sopiva tapahtuma kun Luna sai kuluttaa energiaa kunnolla ja minun ei oikeastaan tarvinnut kuin seistä altaan reunalla ja heitellä lelua.

Kuten jo aikaisemmin postauksessa "mätsäriviikonloppu" mainitsin, niin yrityksen on perustanut meidän tokotreenikaveri, bordercollie Luckyn omistaja. Olisimme todennäköisesti käyneet PetBrosilla muutenkin tutustumassa, mutta onhan se aina plussaa kun pääsee ilmaiseksi lahjakortin voimin. :)
PetBrosin sisätilat olivat ihanan avarat ja valoisat, ulkoa löytyy pieni ulkoilutusalue, mihin koiran voi viedä tekemään tarpeensa. Heillä on siis monenlaista palvelua tarjolla, yritän tässä käydä lyhyesti kaikki läpi.

Kuva © PetBros
Ulkoulutusalue. Lunahan on sen verran prinsenssa että se vaatii alustakseen nurmen tai lumen, mutta monelle urokselle ja ei niin vaativille nartuille sopiva. :)
 Uima-altaita on kaksi, isompi kooltaan 10mx4m ja pienempi 5mx3,5m, syvyys molemmissa noin 1,4 metriä. Molemmissa altaissa on myös vastavirtauintimahdollisuus. Ensimmäistä kertaa uima-altaassa uivalle suositeltiin uittajaa, tai jos haluaa vastavirtauintiin koiransa, niin uittaja oli pakollinen
.
PetBrosilta löytyi uintia varten pelastusliivejä niitä tarvitseville, sekä tarjolla oli myös erinäisiä leluja. Uinnin jälkeen ja sitä ennen koiralle löytyi shampoota sekä kuivatteluun sai talolta pyyhkeen. Eli periaatteessa mukaan ei tarvitse kuin koiran. Tai sitten on kuten minä; pakkasin kaiken mahdollisen omista shampoista, hoitoaineista, leluista, pyyhkeistä ja kylpytakeista alkaen mukaan. :D

Neljä pesukoppia

Pienempi allas
Heiltä löytyy myös vesijuoksuallas. Tämä on sellainen mikä meidän pitää joskus käydä kokeilemassa Lunan kanssa. Vesijuoksu vahvistaa lihaksia, avaa nivelten liikeratoja, kohentaa tasapainoa, lievittää kipua sekä vahvistaa hengitystä ja verenkiertoa. Sitä käytetään sekä harrastuskoirille lihastreeniin, mutta myös kroonisista tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista kärsiville tai leikkauksesta kuntoutumisessa oleville koirille.  PetBrosilla on mahdollisuus myös vesijuoksualtaassa kuivaharjoitteluun, jos koira on turhan pelokas oikeaa vesijuoksua kohtaan.


Joulukussa PetBrosilla aloitaa myös fysioterapeutti, jonka toimeen tietysti kuuluu ne normaalit kivun hallinnat, koiran toimintakyvyn ja toiminnallisuuden ylläpitäminen, terveillä koirille ennaltaehkäisy ja suorituskyvyn nostaminen. Menetelmiä oli useampia, perinteiset hieronnat, laitehoidot, lämpötilahoidot, terapeuttiset harjoittelut ja akupunktiot.

Koirahierojia löytyy kaksi kappaletta, jotka ainakin tällä hetkellä ovat paikalla noin kerran viikossa.

PetBrosille voi viedä koiransa myös pelkästään pesulle ja takkujenselvitykseen, myöhemmin on mahdollisuus myös trimmaukseen ja kynsienleikkuuseen.

Kuva © PetBros

Halutessaan saa käynnistä lisämaksusta valokuvia ja heillä on tilat myös ihan studiokuvaukseen.
Yläkerrasta löytyy luentotila noin 30-40 hengelle, jonka pystyy vuokraamaan.

Eli monenlaista palvelua löytyy. Ja hinnatkin on ainakin uima-altaiden osalta hieman edullisemmat kuin missä me ollaan aikaisemmin käyty. Sitten palataan takaisin meidän reissuun.

Luna "vieraan" pestävänä
Riisuimme vaatteita naulakkoon ja systeri ojensi Lunan yhdelle uittajista hetkeksi. Kun saimme vaatekerrokset purettua käännyimme ympäri ja todettiin, että neiti olikin kadonnut johonkin. Edessä olevasta suihkukopista kuului ääntä, joten kurkkasin sinne ja siellähän Luna oli jo vieraan ihmisen toimesta pestävänä. Hyvä etten alkanut nauraa, kun neiti oli siellä silmät pyöreänä kuin ajatellen että miten tässä nyt näin kävi. Lunahan ei välitä vieraista hirveästi eikä se välitä suihkustakaan, niin nyt se oli sitten tilanteessa missä yhdistyi nämä kaksi asiaa.  Sinällään ihan hyvää tekee Lunalle että poistutaan neidin mukavuusalueelta, varsinkin kun ei tuo näyttänyt ottavan sen enempää tuosta nokkiinsa.

Sitten pääsimme altaalle. Olin varannut Lunalle PetBrosin kahdesta altaasta isomman altaan ihan sen takia että tuo saisi kunnolla uitua. Lunalle emme uittajaa ottaneet, kun neiti on altaassa uinut aikaisemminkin ja vierasepävarmuuden takia olisi voinut stressata uittajaa. Hieman neiti alkuun vieroksui veteen menevää ramppia, mutta hetken rohkaisun jälkeen ei ollut enää ongelmaa. Luna nouti lelua puolen tunnin aika moneen otteeseen ja välillä uitin sitä allasta ympäri. Neiti jaksoi todella hyvin uida melkein koko ajan, mitä se nyt välillä kävi spurttaamassa altaan reuna-alueella kunnes palasi takaisin rampin luokse.

Lopetimme uinnin hieman ennen puolta, kun neiti kumminkin ui yksikseen ja sai siinä ajassa uitua todella paljon. Systeri meni tällä kertaa suihkukoppiin neidin kanssa ja minä menin odotellessa ottamaan kupin kahvia. Pesun jälkeen Luna kuivattiin ja heitettiin kylpytakki selkään. Heillä olisi ollut koirille föönikin kuivaukseen tarjolla, mutta en ole vielä tähänkään mennessä onnistunut totuttamaan Lunaa fööniin, joten annetaan sen mieluummin kuivata luonnollisesti. Odoteltiin siinä vielä hetki ja join kahvini loppuun, ennen kuin vaihdettiin neidin kylpytakki back on trackin takkiin ja lähdettiin ajelemaan kohti kotia.


Mutta me kyllä tykättiin ja oli hyvä kokemus ja mennään varmasti uudestaankin! 


(Lupa PetBrosin kuvien käyttöön saatu.) 








Luna systerin pestävänä uinnin jälkeen
Odotusalue,  

3 kommenttia:

  1. Vautsi! Hienon näköiset tilat tuolla :) täytyy itsekkin käydä koirien kanssa kokeilemassa!

    VastaaPoista
  2. Vau! Miten monipuolinen paikka! Vesijuoksu ja vastavirtauinti on kyllä päästävä kokeilemaan :D

    VastaaPoista

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)