maanantai 28. marraskuuta 2016

PetBrosin pikkujoulut

Käytiin sitten uudestaan PetBrosilla uimassa. Heillä oli pikkujoulutapahtuma ja sen myötä erinäisiä tarjouksia. Uintiin sai uittajan ilmaiseksi, 30 minuutin hieronta oli 15€, sitten oli vesijuoksutarjous 30min 20€.

 Kysyttiin E:tä ja Vanillaa mukaan, mutta E:llä oli töitä joten he eivät päässeet. Systeri sitten kysyi vielä toiselta kaveriltaan I:lta, haluaisiko hän lähteä mukaan kiinanaharjakoiriensa kanssa. Luna ja harjikset eivät olleet aikaisemmin tavanneet ja hieman siinä pohdin että näinköhän on hyvä idea viedä niitä yhdessä uimaan. Sekun on tosiasia että Luna ei enää niin välitä vieraista koirista ja lämpenee niille aika hitaasti, mutta taas yleensä taas kun tehdään jotain, oli se sitten tokoa tai uintia, niin ei se myöskään välitä muista koirista. Harjiksista toinen kuulemma oli myös kova räksyttämään vieraille.
Lähteminen oli hieman soutaa huopaa –tyyliä, ensin he olivat lähdössä ja sitten ei. Sitten he olivat taas lähdössä, jonka jälkeen peruivat kun I. pelkäsi koirien pissaavan sisälle. Olin siinä jo varaamassa uintiajan sijasta Lunalle vesijuoksuaikaa, kunnes I. taas päätti lähteä mukaan. Varasin meille sitten ison altaan ja Lunalle vielä hieronnan uinnin jälkeen.

Kävimme varuiksi päivää ennen uintia yhteislenkillä harjisten kanssa. Lenkki meni vähän niin kuin pelkäsin, narttuharjis Tara aloitti räksyttämisen heti Lunan nähdessään ja neitihän vastasi siihen. Urosharjis Wallu oli rauhallinen, mutta Luna kiihtyi sen verran Tarasta että Wallukaan ei kelvannut lähettyville. Emme edes yrittäneet tutustuttaa koiria toisiinsa vaan lähdimme suoraan kävelemään. Kävellessä nyt ei ollut isompia ongelmia, mitä koirat nyt varoivat toisiaan. Hetken kävelyn jälkeen Luna oli jo menossa haistelemaan ihan nätisti harjiksia, ja Tarakin näytti rauhoittuvan, mutta aloittikin räksyttämisen Lunan kuonon edessä jolloin neiti tietysti yritti napata pienempää narttua. Jatkettiin kävelyä ja lenkin lopulla Luna alkoi sietää Wallua paremmin, ei se edelleenkään päästänyt urosta lähelle vaan ilmoitti murinalla omat rajansa, mutta toistensa ”huomaamatta” haistelivat kyllä toisiaan. Tara pysytteli loppulenkin kauempana, ei tainnut haluta joutua uudestaan Lunan ärähdyksen kohteeksi.

I. päätti lähteä uittamaan vain Wallua, koska joutui tulemaan yksin miehen ollessa töissä. Hän koki helpommaksi ottaa vain yhden koirista. Minusta tämä oli myös hyvä idea, koska ajattelin Lunan ja Wallun pärjäävän keskenään kyllä pojan rauhallisuuden takia.

Kävimme sitten hakemassa I:n ja Wallun seuraavana aamuna. Luna taas näytti parhaat puolensa ärisemällä autoon tulleita vieraita. Varuiksi Luna matkusti etupenkillä systerin sylissä ja I. meni Wallun kanssa takapenkille. Lähdimme sen verran ajoissa, että kerkesimme kävelyttämään koirat vielä ennen uinnin alkua.



PetBrosilla oli täysin eri meininki kuin edellisenä keskiviikkona. Silloin olimme ainoat paikalla ja nyt oli kirjaimellisesti talo täynnä. Kävimme heittämässä tavarat pukukaappiin (mikä muuten oli sen verran tilava että saimme kolmen ihmisen ja kahden koiran tavarat samaan kaappiin), jonka jälkeen meidän ohjattiin pesukoppiin. Menimme samaan koppiin Lunan ja Wallun kanssa. Hieman mietin että näinköhän ahtaammassa tilassa tunteet kuumentuu, mutta suihku taisi olla sen verran kauhistus että Lunakin käyttäytyi todella nätisti. Sain neidin pestyä ensimmäisenä ja vein sen altaalle, kun I. alkoi pesemään Wallua. Tällä kertaa Luna meni altaaseen nopeammin ja kerkesi pariin otteeseen noutaa lelua ennen Wallun saapumista. Luna piti tauon, kun poika sai päällensä pelastusliivit ja uittajan tuella joutui altaaseen. Alkuun herra oli todella epäluuloinen että pitääkö hänen oikeasti mennä veteen, mutta kun uittaja ei muuallekaan päästänyt niin Wallu näytti että kyllä hän uida osaa. Se nyt ei tietysti ollut yhtä varmaa uintia kuin Lunalla, mutta hyvin herra meni eteenpäin eikä panikoinut ollenkaan. Wallu ei myöskään näyttänyt ymmärtävän altaan reunoja tai veteen menevää ramppia, mutta eihän kaikkea voi ensikertalaiselta vaatiakaan. (Tässä tosin aloin miettimään että Lunalla ei ole missään vaiheessa ollut ongelmaa hahmottaa reunoja tai että missä ramppi menee).
Wallu katsoo että ootteko nyt ihan tosissanne :D 

Mutta kyllä sitä sitten uitiinkin.

Luna ja Wallu vuorotteli altaassa, neiti välillä uiden ja välillä lelua noutaen. Wallu meni altaaseen joka kerta paremmin ja vaivattomammin. Sen verran uittaja ohjeisti meitäkin, että minä kun siinä palkkaan Lunaa niin palkkaan sen aina kun se on pois altaasta. Mieluummin kannattaa palkata itse siitä uimisesta eli altaassa olemisesta. Teinkin sitten niin että seuraavaksi kun lähetin Lunan uimaan, annoin sille namin kesken uimisen ja jatkettiin uintia vielä lyhyen matkaa, jonka jälkeen heitin lelun ja Luna sai uida lelun kanssa rampille. Uintia hieman häiritsivät naapurialtaassa olevat terrierit(?) jotka haukkuivat jatkuvasti kimeällä äänellä, mikä vielä kaikui tilassa ja sattui korvissa. Siinä ei yksinkertaisesti kuullut yhtään mitään siltä haukunnalta, uittajakin joutui selittäessään monta kertaan keskeyttämään ja odottamaan että koirat hiljenisi, jotta kuulisimme mitä hän sanoi.

"Tää on vähän märkää hommaa"


Uinnin jälkeen oli taas pesuvuoro, pesin Lunan nopeasti shampoolla jonka jälkeen vein sen kuivaushuoneeseen. Normaalisti annan neidin kuivua luonnollisesti pyyhkeen alla, mutta nyt kun meillä oli puoli tuntia aikaa ennen hierontaa, päätin kuivata suurimman osan turkista föönillä. PetBrosilla oli ihan kunnon koirafööni ja Luna kun pelkää jo tavallista fööniä niin voitte varmaan kuvitella kuinka hankala se oli kuivata isolla föönillä.  Sain kumminkin neitiä kuivattua jonkun verran äänekkäästä protestista huolimatta, jonka jälkeen heitin takin sille selkään ja lähdettiin pikaiselle pissatukselle.

Minä voisin kuvitella että uinnin jälkeen hieman kosteaturkkisena, ulkona ollessa pari astetta pakkasta, koira yrittäisi pysyä lämpimänä, niin ei kun mitä. Luna halusi riehua lumihangessa. Siellä se sitten pyöri ja hinkkasi juuri pestyä turkkiaan lumihankeen. Tai ainakin yritti, luulen että mantteli selässä suojasi turkkia jonkun verran lialta.

Palasimme takaisin PetBrosille ja odottelimme hetken aikaa Lunan hieronnan alkamista. Systeri, I. ja Wallu jäivät istuskelemaan ja juomaan glögiä.

Hieronta alkoi peruskyselyllä, eli onko Luna terve ja muuta. Ja kun hieronnassa on aikaisemminkin käyty, niin tämä hieroja kysyi että onko Lunalla ollut joitain ongelma-alueita.

Sitten neitiä hierottiin ensin hieman seisaaltaan ja hetken päästä kaadettiin se kyljelleen. Oletin että Luna olisi ollut uinnin jälkeen hieman rauhallisempi hieronnassa, mutta eipä uinti näköjään tuota duracellia väsytä. Joudun avittamaan kiinnipitämisessä, jotta Luna pysyi makuulla. Yllättäen tämä hieroja löysi jumit aivan eri paikasta kun meidän oma hieroja. Neidillä oli jumeja keskellä selkää (normaalisti ollut alaselässä) ja molemmat takareidet oli kunnolla jumissa. Siinä mietin että olisi ehkä sittenkin pitänyt varata Lunalle täysi tunnin hieronta jos niitä jumeja oli, mutta meillä nyt onneksi on normaali hieronta tulossa kuukauden päästä.

Hieronnan lopuksi hieroja näytti – tai yritti näyttää – venytysliikkeitä joita voin tehdä kotona. Luna vaan oli hieman erimieltä asiasta, kun hieroja yritti saada Lunaa seisomaan jalkojensa välissä. Edes nameilla houkuttelemalla tyttö ei suostunut pysymään paikallaan. Hieroja sitten tyytyi ohjeistamaan minua kädestä pitäen miten minun kannattaa venytysliike tehdä. Hieroja myös suositteli hankkimaan lämmitettävän kauratyynyn ja pitämään sitä Lunan selän päällä jos se vaan siihen suostuu. Kauratyyny voisi hieman vähentää selkään tulevia jumeja. Totesin että voin minä semmoisen hankkia, mutta isoin ongelma tulee olemaan neidin paikallaolo. Tuo kun on aika liikkuvaista sorttia, niin minun pitäisi ajoittaa tyynyn käyttö niin, että se pysyisi edes hetken paikallaan. Hierontaan olin kyllä tyytyväinen, pitää katsella josko seuraavan täyden tunnin hieronnan varaisinkin tältä hierojalta PetBrosilla, kun nykyinen hieroja Järvenpäässä on vähentänyt paikallaolopäiviään huomattavasti.

Uinti + hieronta lysti kustansi tällä kertaa 28€, mikä ei ollut ollenkaan paha hinta. Pitää katsoa josko rahat riittäisi että käyttäisin Lunan pari kertaa kuussa vaikka uimassa (tai vesijuoksussa silloin tällöin) tällein talvikaudella kun ei oikein luonnonvesiinkään pääse. Uinti kun on todella hyvää liikuntaa tuolle C-lonkkaiselle ja 1-polviselle tytölle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)