keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Treenivideoita

Sain taas varattua treeniajan keskiviikkoaamulle, mikä oli minun kuukauden ainoa vapaapäivä. Hieman kävi huono tuuri siinä suhteessa, että kaksi päivää aikaisemmin huomasin iltavuorosta tullessani hissiin ilmestyneen lapun rapun vahauksesta samaisena päivänä sekä liikkumiskielto 8-12 välille. Siinä hieman kirosin mielessäni, että miten he osuvat joka kerta sellaiseen päivään kun olen joko iltavuorossa tai vapaalla?!  Aikaisemmin he ovat vain ilmoittaneet, että vahaus päivänä X ja aikavälillä A-B, mutta nyt oli paljon tarkempi lappu ja mielessä kävi että näinköhän tämän on minusta johtuvaa. Viimekerralla ilmoitus oli tosissaan tyylillä ”vahaus alkaa klo 10” ja minähän ajattelin järkevänä että käytän Lunan ulkona 9.30, jotta keretään takaisin ennen vahaksen alkua. No, enhän minä sitä taas tiennyt että he aloittavat rapun pesemisen jo aikaisemmin. Minä siinä sitten ramppasin Lunan kanssa ulos ja takaisin sisälle ja lähdin vielä itse töihin.

Halli oli kumminkin jo varattu, joten jätin siivoojalle lapun että minun täytyy lähteä treeneihin klo 9.30, ja jos mitenkään voivat niin jättäisivät 4. kerroksen vahauksen hieman myöhäisemmäksi.

Laitoin tästä vielä kuvan facebookin Koirat-ryhmään ja siellähän siitä nousikin paljon isompi haloo kuin mitä olin kuvitellut.

Kahdeksalta sitten seuraavana aamuna heräsin kun siivooja imuroi rappukäytävässä. Yritin siinä aamupalaa syödessä samalla kuunnella, että tulevatko siivoojat vahaamaan kerrosta, mutta mitään siihen viittaavaa ääntä ei kuulunut. Kun sitten lopulta lähdin treenikamat ja Luna sylissä, ei siivooja ollut edelleenkään tullut takaisin meidän kerrokseen.

Lähdin kumminkin sen verran ajoissa, että treenipaikalla kerkesin hyvin ulkoiluttaa Lunan vaikka sillä oli nyt kaikki hajut taas mielessä eikä meinannut keretä pissaamaankaan.

Enpä ollut (taaskaan) pahemmin suunnitellut treenejä, pitäisi varmaan opetella ottaa itteä niskasta kiinni tässä asiassa. Käytiin pääasiassa taas avoimen luokan liikkeitä läpi ja viimeiseksi tunnistusnoutoa ja loppukevennykseksi hieman noseworkia.

Tällä kertaa isoimmat ongelmat oli kaukokäskyissä, tunnistusnoudossa sekä paikalla istumisessa. Kaukoissa Luna on jostain syystä alkanut tulla istu-maahan vaihdossa eteenpäin. Tämän saan osittain korjattua takapalkalla, mutta sitten meinaa tulla ongelmaksi että tuo vaihdoissa kääntyy hiljalleen namia päin. ._. 
Uusi kapulan testissä

Tein paikkaistumista aikalailla tunnin lopussa ja ensimmäistä kertaa ehkä ikinä, Luna meni useaan otteeseen maate! Palasin takaisin ja käskin sen takaisin ylös, mutta noin puolenminuutin jälkeen se meni takaisin maate. En tiedä oliko neiti yksinkertaisesti vain niin väsynyt, että se ei jaksanut istua vai missä oli vika. Palkkasin sitten muutamaan kertaan hieman tiheämmällä välillä, jotta Luna pysyi istumassa.

Tunnistusnoudossa taisi vire olla se isoin ongelma. Ensimmäinen nouto sujui todella hyvin, Luna haisteli kaikki kapulat ja toi oikean. Mutta sen jälkeen mentiin aika jyrkkää alamäkeä. Toisella kierroksella neiti osui oikeaan kapulaan heti ensimmäisenä ja nosti sen, mutta en tiedä alkoiko se epäillä sen oikeutta, kun se kävi vielä muut kapulat läpi ja vaihteli kapulaa. Lopuksi se kyllä toi oikean takaisin. Seuraavat muutamat kerrat Luna vain nouti ensimmäisen suuhun osuvan kapulan. Minä halusin kumminkin onnistuneen suorituksen ennen lopettamista, niin helpotin liikettä pienentämällä kapularinkiä ja lähettämällä Lunan hieman lähempää. Luna lähti taas vauhdilla, joten sanoin vielä ”nätisti”. Luna pysähtyi keskelle kapularinkiä ja lähti siitä sitten etsimään kunnolla haistellen sitä omaa kapulaa.

Meillä oli myös pientä ongelmaa kapulan noudossa. En tiedä tekikö tokotunnilla tehdyt innostamistreenit hieman hallaa meille, kun nouto on ollut meillä tasaisen varma liike.  Ja nyt Luna oikeasti karkaa noutoon. Voin tässä kieltää ja jättää palkkaamatta kun neiti näin tekee, mutta se ei kyllä täysin poista sitä epävarmuutta, että lähteekö Luna vaiko ei. Yleensä se ei ensimmäisen kiellon jälkeen enää karkaile.

Ainut lelukuva mistä sai jotain selvää :D
Sitten positiivisiin puoliin treeneissä. Seuraaminen oli minusta yllättävän hyvää jopa videolta katsottuna. Kyllä siellä pientä jätättämistä näkyi ja huomion herpaantumista, mutta muuten minusta hyvin vaikka palkkaakaan ei herunut joka välissä kuten normaalisti.

Myös jäävät sujuivat todella hyvin. Luna erotteli käskyt hyvin. Itse voisin alkaa kiinnittää huomiota omiin kroppa-apuihin ja niiden vähentämiseen.

Ruutu oli myös tosi hyvä. Luna teki alkuun hienosti, mutta minä kun en näköjään osaa lopettaa ajoissa niin pari sellaista hieman hakevaa suoritustakin siellä oli.

Tähän perään hieman videota treeneistä. Pahoittelen videossa on välillä kohtia jossa ei näy muuta kuin tyhjä ruutu kun arvioin pieleen missä kohti minun pitää olla jotta näyn kuvassa. :D 


Loppuun otettiin hieman noseworkia loppukevennykseksi ja yllättäen Lunasta löytyi taas puhtia. Otin alkuun pari helpompaa piiloa ja lopuksi sitten vaikeamman (tämä viimeinen on videolla). Ensimmäiset löytyivät helposti, mutta viimeiseen menikin sitten suunnilleen viitisen minuuttia. Mutta Luna jaksaa kyllä oikeasti etsiä melko pitkään eikä lähde tässä kovin heppoisesti tarjoamaan löytöä jos sitä ei oikeasti ole löytynyt. Erona tietysti oikeaan tilanteeseen, en tässä antanut minkäänlaista neuvoa Lunalle, kun kisoissahan saan osoittaa kohtaa mitä Luna ei ole haistellut jos ei haju meinaa muuten löytyä.Treenien jälkeen lähdin vielä metsälenkille neidin kanssa, kun kello 12 asti piti pysyä kotoa pois. Luna on siinä mielessä hieman hassu, että sen pitää tehdä tarpeensa ennen metsään menoa ja sitten minä kannan kakkapussia mukana tunnin metsässä oloajan kun ei tuossa välillä ole edes yhtään roskista. Saman se tekee koirapuistossa, että sinne puistoon ei tee kun äärimmäisessä hädässä ja heti kun ollaan puiston porteista pihalla niin heti pissataan portin pieleen.

Lenkillä saatiin olla aikalailla rauhassa, Lunakin oli sen verran väsynyt että ei jaksanut pahemmin edes hepuloida vaan nätisti kulki joko pari metriä edellä tai heti perässä. Puolessa välissä olin kuulevinani ihmisen viheltävän ja toisella puolella pellonreunalla näinkin naisen ja kultaisennoutajan. Jatkettiin matkaa törmäämättä kehenkään ja aivan loppulenkistä, kun olimme 5 metrin päässä lähtöpellosta, meidän eteen ilmestyikin vapaana oleva bichon frisé. Luna ei sitä kerennyt tajuamaan (eikö sitten erottanut sitä lumihangesta :D ) kun kutsuin tytön takaisin viereen ja nappasin pannasta kiinni. Tämä vieras koira tuli sitten myös lähelle ja tässä vaiheessa neiti tajusi vieraan ja alkoi ärhentelemään. Minä siinä yritän pidellä vierasta kauempana ja katsella että missäköhän pikkukoiran omistaja oli. Hetkenpäästä alkoi kuulua metsästä huhuilua ja samalla kun näin sivusilmällä naisen ilmestyvän huomaan pellolta saapuvan vapaana vanhan kultaisennoutajan. Minä yritin siinä jäisellä maalla pidellä Lunasta kiinni niin ettei se pääse ärähtämään vieraille, jotka molemmat olivat ihan kiltin oloisia. Kun nainen sai kutsuttua koiransa hieman kauemmaksi, uskalsin päästää Lunankin irti. Tyttö kulki siinä häntä alhaalla ja niskavillat varottavasti pystyssä, mutta haisteli ja antoi haistella muuten ihan nätisti. Jos kulttis yritti tulla liian päälle, niin sitten alkoi kuulua varoittavaa murinaa, mutta näiden urosten (molemmat oli siis poikia) omistaja vaan naureskeli että kyllä nartun pitää pitää urokset kurissa. Nainen otti lopulta koiransa kiinni ja oli jatkamassa matkaa pellolle johon mekin suunnattiin, kun Luna sitten veti spurtin ja juoksi edeltä. Pellolla neiti sitten olisi ollut leikkituulella ja hepuloi ja spurttaili näiden nyt kiinni olevien urosten ohi moneen kertaan ja urosten omistaja vaan jatkoi naureskelemista. Siinä sitten totesin että taitaa olla parempi että minä menen edeltä ja jatkoin matkaa. Luna jatkoi spurttailua pellolla yksikseen jonkun aikaa, kunnes pillillä kutsuin sen luokse. Täytyy sanoa että siinä oli taas pieni ylpeyden aihe, kun neiti otti heti suunnan minun luokse ja jäi sitten nätisti vierelle kävelemään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti