keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Pientä rallyn ratatreeniä

Rallyssa meitä on tunti tunnilta vähemmän. Edellisellä kerralla meitä oli kolme kuudesta paikalla, tällä kerralla vain kaksi. Viime tunnilla teemana oli käännökset ja tällä kertaa käytiin viimeisen kyltit läpi, kerrattiin ja tehtiin lyhyitä ratoja. Saatiin tehdä oikein urakalla koska meitä ei tosissaan ollut kuin se kaksi paikalla.

Luna oli sitä mieltä että josko jäätäis nukkumaan.
Viimeisinä kyltteinä käytiin pujottelut sekä spiraalit, joita sitten teimme joka suunnasta ja jokaisella askellajilla. Tämähän periaatteessa on pelkkää seuraamista ja niin kauan kun Luna pitää kontaktin niin meillä ei ole mitään ongelmaa. Itse huomasin että Luna teki paremmin kun joutui keskittymään enemmän, eli meno oli sujuvampaa joko hitaassa tai juoksuvauhdissa. Kun menimme normaalilla vauhdilla niin kontakti putoili.

Teimme sitten kolme kolmen kyltin rataa. Minun on myönnettävä että omaan lyhyen muistin, kun yritän näin muutaman tunnin jälkeen muistella mitä kylttejä meillä tässä lyhyessä radassa oli niin ei pahus vaan tule mieleen. Ensimmäisestä ja kolmannesta radasta olen varma, mutta toi toinen oli jotain tuonne päin kuten kuvassa. Eniten ongelmia tuotti 360-käännös vasemmalle, kun minä tietysti yritän tehdä tokotyylistä täyskäännöstä enkä mitään U-käännöstä. Vasen täyskäännös ja oikealta sivulle menot sujuivat tällä kertaa ongelmitta, kun neiti on tajunnut että vaikka huitaisen kädellä taakse niin se ei tarkoita että heitän sinne jotain syötävää. :D Vasen täyskäännös oli taas minulle hankala, kun en ole vielä näköjään sisäistänyt kylttien suorittamispuolta. Itse liike sujui hyvin, mutta minä kun jatkoin siitä suoraan niin suoriin seuraavat kyltit väärältä puolelta.




Kertasimme myös askel-pysähdykset vai miksi niitä oikeasti kutsutaankaan (rata 4). Näissä eteenpäin mentäessä Lunan perusasennot on aivan jotain kauheeta. Eikö neiti vaan ole tottunut nopeisiin askel-kaksi pysähdyksiin, mutta ne stopit on lähes aina vinoja. Peruuttaessa on taas ongelmana Lunan läheisyys, se tulee niin vauhdilla perässä että hyvä ettei tyttö kiipeä syliin kun olen ottamassa askelta taakse. Pysähtyessä meillä ei taida olla kuin sentti kaksi varpaiden ja tassujen välissä.
Otimme myös 6 kyltin radan missä oli pelkkiä käännöksiä, mikä oli neidistä hieman tylsä homma varsinkin tunnin loppupuolelle.

Seuraavalla, alkeiskurssin viimeisellä tunnilla otamme kuulemma ihan koemaisen radan.

Kouluttaja siinä tunnin lopussa kyseli että joko olen Lunalle kisoja katsonut. Totesin että ei ole kyllä vielä tullut katsottua, kun tunnun olevan itse vielä niin pihalla. Voitaisiin mennä ensin vaikka pariin möllikokeeseen katsomaan kuina pahasti jäädyn kylttien edessä (mukamas) tositilanteessa. Kouluttaja vaan totesi että hänen mielestään voitaisiin neidin kanssa mennä kyllä suoraan virallisiin kokeisiinkin, kun Luna osaa liikkeet ihan hyvin. Mitä nyt pientä häsläystä tulee välillä. No, sanotaanko että minä ihmettelisin jos Luna ei niitä osaisi, kun tokoa kumminkin ollaan varmaan 2,5 vuotta treenattu, eikä rallyn alokkaan liikkeet ole mitään vaativia. Mutta niin kauan kun minä olen epävarma kylttien suorituksesta (mm. milloin sivulle istutaan ja milloin ei) ja muista säännöistä niin ei huvita lähteä arpomaan niitä viralliselle kisakentälle. 

Loppuun vielä kuva kuin myrtsinä Luna jäi namilelunsa kanssa kotiin kun lähdin töihin.
Katsoin kyllä kamerasta jälkeen päin että heti oven sulkeuduttua alkoi lelun tyhjennys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)